Ja, več stvari je lahko. prvo kot prvo, preveč se obremenjuješ z regeneracijami. Nič hudega ne bo, če se ti pač ne bo vsakič izvedla do konca - oz sem in tja.
Zdej pa, za začetek bi lahko spremljal parametre kar se tiče regeneracije, o tem smo že govorili. Forscan, torque,...PM_ACC_DsD, PM_ACC, PM_GEN (ta niti ni tok nujen).
Pregleda se lahko:
- EGR ventil (najbrž je zapacan) in se ga sčisti,
- šobe - ali so v tolerancah ipd..,
- podložke na šobah - si že menjal?
- predvidevam, da če bi bila kaka sonda fuč bi javilo, razen če ne bi.
- neke hude kilometrine nimaš, ki bi nakazovalo na obrabno samega filtra oz zapacanosti, nikoli pa sicer ne veš.
Jaz sem na prejšnjem modelu mazde imel mislim da kr enako težavo, ampak je šla potem prej v promet.
Sem pa na poljskem forumu bil v navezi z nekom z identično težavo in mu je pomagalo da je:
- menjal podložke na šobah
- sčistil DPF s čistilom , lahko bi ga dal tudi v peč
Nekaterim pa je pomagala menjava EGR, čeprav ni bilo neke indikacije da bi bilo z njim lahko kaj narobe.
Jah zna bit da se res preveč obremenjujem.
Podložke so bile menjane, EGR mi bo sčistil na naslednjem servisu pa mu bom rekel da še šobe pogleda.
A combination of agents which cleans, disperses, protects materials and boosts the cetane number. The lubricity enhancer contained provides sufficient lubricity for diesel fuels low in sulfur. Due to the...
mogoče bo kaj pomagalo, zaenkrat ne kaže (porabil že skoraj cel tank)
Ni ponaredek. Dobil sem ga direktno iz ravenol. si. 😊
Ja. Tip, šef je faca in ker je imel zadnjo ročko tega olja v skladišču mi je naredil popust. Pravi pa, da ima zadnje čase problem z dobavo iz Nemčije. Se splača naročat pri njemu.
- Do 270.000 zagonov motorja- V primerjavi z navadnimi avtomobilskimi akumulatorji: - izboljšana zmožnost dinamičnega polnjenja za 170% - izboljšana vzdržljivost za ciklično uporabo za 100%
Ravenol v avtu, prvi občutki, slišat je kot Golf 😂
Ne sej ne, lepo teče, prej je lepo teklo, sedaj isto, zanima me če se bo regeneracija kaj podaljšala, pa bolj mirno bom spal vedoč da mam res dobro olje v avtomobilu
Evo olje menjano, prvi občutki, menjuje kot po maslu (še vedno ne tako kot DSG ampak vseeno, ne trza več).
Je pa naredil popolno drenažo torej tudi s cevjo hladilnika in novo noter staro ven, ene 7l je zamenjal - me pa čudi k je reku da filter stane 70€. Ma dobro jst mu zaupam.
Sem pa povprašal če morm kej pazit je reku ti sam vozi - ma bom vseeno malo bolj nežen prvih 1000 km, čeprou me je že en voznik k je cincal in potem ostro zavil mal razpizdil da sm dal po gasu se bo treba brzdat.
Sam da sm zdej miren naslednjih 80k s tem menjalnikom to mi je najbolj pomembno
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Aja motor je 2.2d - 2015 letnik, FL verzija.
Da bi meni delala na 200 km bi bil najsrečnejši človek na svetu
Mi je pa v preteklosti skurilo tisti senzor za pritisk povratnih plinov, je bil zamenjan - mogoče je tudi to posledica zabasanega ERG-ja?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani