Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Aja motor je 2.2d - 2015 letnik, FL verzija.

Da bi meni delala na 200 km bi bil najsrečnejši človek na svetu :)

Mi je pa v preteklosti skurilo tisti senzor za pritisk povratnih plinov, je bil zamenjan - mogoče je tudi to posledica zabasanega ERG-ja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
46 minutes ago, SpEkTr said:

Ja, več stvari je lahko. prvo kot prvo, preveč se obremenjuješ z regeneracijami. Nič hudega ne bo, če se ti pač ne bo vsakič izvedla do konca - oz sem in tja.

Zdej pa, za začetek bi lahko spremljal parametre kar se tiče regeneracije, o tem smo že govorili.  Forscan, torque,...PM_ACC_DsD, PM_ACC, PM_GEN (ta niti ni tok nujen).

Pregleda se lahko:

- EGR ventil (najbrž je zapacan) in se ga sčisti,

- šobe - ali so v tolerancah ipd..,

- podložke na šobah - si že menjal?

- predvidevam, da če bi bila kaka sonda fuč bi javilo, razen če ne bi.

- neke hude kilometrine nimaš, ki bi nakazovalo na obrabno samega filtra oz zapacanosti, nikoli pa sicer ne veš. 

Jaz sem na prejšnjem modelu mazde imel mislim da kr enako težavo, ampak je šla potem prej v promet.

Sem pa na poljskem forumu bil v navezi z nekom z identično težavo in mu je pomagalo da je:

- menjal podložke na šobah

- sčistil DPF s čistilom , lahko bi ga dal tudi v peč

Nekaterim pa je pomagala menjava EGR, čeprav ni bilo neke indikacije da bi bilo z njim lahko kaj narobe.

Jah zna bit da se res preveč obremenjujem.

Podložke so bile menjane, EGR mi bo sčistil na naslednjem servisu pa mu bom rekel da še šobe pogleda.

Imam Forscan - 

Reg_dis - 85,5 km

PM_ACC_DsD - 4.58
PM_ACC - 4.56

PM_GEN - 2.18

Zlil sem v tank 

PRODUCTS.LIQUI-MOLY.COM

A combination of agents which cleans, disperses, protects materials and boosts the cetane number. The lubricity enhancer contained provides sufficient lubricity for diesel fuels low in sulfur. Due to the...

mogoče bo kaj pomagalo, zaenkrat ne kaže (porabil že skoraj cel tank)

Popravljeno od Hixxy
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vprašanje, ker počasi popizdevam -.-

Torej regeneracije se mi dogajajo na 70km - tako je tudi poraba nad 7.0

Kakšne so možnosti? Vozim na razdalje (Ajdovščina - Nova Gorica) - avtocesta 110 več ali manj.

Ko se regeneracija izvaja vedno počakam do konca (če se začne na avtocesti podaljšam pot, mojo in tudi mene to že kar živcira).

Avto ima 103k kilometrov, do sedaj je naredilo 810 regeneracij - če naredimo kalkulacijo je to na vsakih 130 km.

Hvala že vnaprej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
4 hours ago, Alex said:

Ni ponaredek. Dobil sem ga direktno iz ravenol. si. 😊

Ja. Tip, šef je faca in ker je imel  zadnjo ročko tega olja v skladišču  mi je naredil  popust. Pravi pa, da ima zadnje čase problem z dobavo iz Nemčije. Se splača naročat pri njemu. 

Imaš kakšen kontakt? Lahko na ZS :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Adaptacija avtomatskega menjalnika
Napisano

Hmm pa res

apple-touch-icon@2.png?v=3e828b565345
MECHANICS.STACKEXCHANGE.COM

My main concern is the longevity of the engine and transmission. I see conflicting view points on the internet...

Zgleda bom od sedaj naprej puščal vedno v D razen v primeru res ekstremnih primerih kjer vem da bom dolgo čakal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano (urejeno)

Ah ja se opravičujem, seveda start-stop itak, nisem bil pozoren.

Ok pole je to to:

image.ashx?id=A1%2013%20070&size=400&fil
WWW.AKUMULATOR.SI

Start&stop akumulator 70Ah VARTA AGM je kvaliteten nemški proizvod. V prvi vgradnji pri vodilnih proizvajalcih avtomobilov ...

oziroma 

image.ashx?id=A1%2013%20070%20E&size=400
WWW.AKUMULATOR.SI

Start&stop akumulator 70Ah EFB Varta je baterija z najvišjimi startnimi sposobnostmi. Tudi ciklične lastnosti. Pri zamenjavi akumulatorja v ...

ali pa

Popravljeno od Hixxy
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano
2 minutes ago, TiEn said:

Notri lahko daš Bosch 85AH AGM :)  pa bo kresnilo

Jaz imam trenutno notri  70Ah pa tudi nimam težav zdej že 3leta +

Daš linke :D res ne bi rad zajebal pri naročilu :D 

pole praviš 70 je tudi ok? 

Hvala že vnaprej :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Ravenol v avtu, prvi občutki, slišat je kot Golf 😂

Ne sej ne, lepo teče, prej je lepo teklo, sedaj isto, zanima me če se bo regeneracija kaj podaljšala, pa bolj mirno bom spal vedoč da mam res dobro olje v avtomobilu :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Adaptacija avtomatskega menjalnika
Napisano

Evo olje menjano, prvi občutki, menjuje kot po maslu (še vedno ne tako kot DSG ampak vseeno, ne trza več).

Je pa naredil popolno drenažo torej tudi s cevjo hladilnika in novo noter staro ven, ene 7l je zamenjal - me pa čudi k je reku da filter stane 70€. Ma dobro jst mu zaupam.

Sem pa povprašal če morm kej pazit je reku ti sam vozi - ma bom vseeno malo bolj nežen prvih 1000 km, čeprou me je že en voznik k je cincal in potem ostro zavil mal razpizdil da sm dal po gasu :D se bo treba brzdat.

Sam da sm zdej miren naslednjih 80k s tem menjalnikom to mi je najbolj pomembno :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PODIRANJE SEDEZEV TEZAVA!!!
Napisano

Sam sem imel podoben problem oziroma se mi sedež ni podrl, se je zajla zjebala

Peljal v BTC na uradni servis, šel na kavo, čez 15 min so me klicali in je to to. Plačal sem pol ure dela al eno uro saj ne vem, važno da so rešili :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Me je pa zmrazilo, v enem letu sem naredil samo 10k km.

Človek si kupi avto da bo hodil vsak dan v Ljubljano delat potem pa stoji. Nimaš kej. Poročam itak!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Haha :D ma ne res me zanima če bo kaj pri regeneraciji pomagalo.

Trenutno niti ne vem kaj je noter (tisto kar stavi Pelko, sod je od ELF-a), prej je bilo od Mazde olje.

Poročam o rezultatih (itak na začetku mi bo oh in sploh, zanima me čez 5k, 10k kakšno bo).

Bomo videli :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.