Meni je pri klimi ena cev spustila, ker je bila v stiku z ?elezom in je tam oksidirala, pa so mi cev zamenjali in zdaj dela bp. Cev so tam izolirali, stala pa me je okoli 60?.
Po moje amperov ni sprejemal pa? pa jih je oddajal . Zabijanje cagarjev na merilnikih je znak, da je aku slab. Vsaj pri ?estki je tako.
Ko je traktor ?tartal, je za?el elektriko oddajat. Kombi je bil takrat star pol leta, zabijanje cagarjev pa je bilo zaradi tega, ker je elektri?na napetost izredno padla, pol ko pa je traktor v?gal, pa je napetost spet izredno narastla in je zmedlo ra?unalnik. Vezano pa sem imel seveda narobe vse na akumolator- plus na plus in minus na minus. ?e bi vzel maso od drugje, do te prenapetosti nebi pri?lo.
Ta ?ist nedol?na stvar, pri o?ivlanju akuja se lahko kon?a v ekstremnem primeru celo z eksplozijo akumolatorja.
Jaz sem enkrat pomagal s kombijom ?tartat en traktor in ko je traktor ?tartal, je nazaj v kombi pri?lo tolko elektrike, da mi je zje....lo ra?unalnik (ko sem dal kontakt so bli vsi kazalci na full- 6500 obratov, temperatura na rde?em, poln tank, ABS lu?ka je gorela in lu?ka za airbage je svetla). Pol sem pa odkopo aku in ga nazaj priklopo, pa je vse blo dobro. Sem pa mel sre?o, ker ma kombi mo?en aku, da je lahko sprejel brez posledic tolko amperov elektrike.
?e bi bil obseg kolesa kriv, pol bi ti moral ?tevec procentualno lagat. Npr. pri 50kmh bi ti kazal 10% manj, to je 45kmh, pri 100-tki, pa ?e samo 90kmh, pri 200-tki pa 180kmh in ne vseskozi 10kmh premalo.
Najmanj?a poraba olja je odvisna od tvoje noge, ker ?e se bo? vozil z 3000 in ve? obrati, bo? imel porabo okoli 3-4 litre na servisni interval, ?e pa bo? vozil z malimi obrati, pa bo poraba minimalna, to je od 0,5-1,5 litra.
Olje z viskoznostjo 0w je preredko, tak da 5-30 ali 5-40 je vredu. Za proizvajalca pa se sam odlo?i.
Ja,?al mi je,da ima? toliko nev?e?nosti z njo.Kaj ?mo,ni? ni ve? tako dobro kot neko?,ne? :ne vem:
Saj sem ?e razmi?ljal o prodaji, ampak vsi problemi so serijske napake, ki so jih pri nas, v Avsriji in Nem?iji zrihtali pod garacijo. Italjani pa poleg dalj?e garancijske dobe tega ne naredijo. Tega ne zastopim, ampak skoz to morem it, pol pa ?e bo. Vlki servis me pride okoli 650? z vsemi ogrginal deli- pri kolegu. Tudi drugi avti istega razreda niso ni? kaj cenej?i, ne pri servisih, kakor tudi ne pri ostalih popravilih.
Tak da, ko bo to vse zrihtano, bom vedo kaj mam. Pri kerem drugem bi mogo?e spet mogo skoz vse to it.
Ko sem mel reno 11, sem letno menjal dve polosovini, mese?no sem vsaj dve ?arnici menjal, pa gumice na stabilizatoru so ?le ko za stavo, da o kon?nikih ne govorim. Pa nobene opreme ni mel. Pa renojovi deli so tudi dragi ko pes.
Zadnji? mi je ?la xsenonka. Kolega jo pregleda in pravi, da je v?igalna tuljava fu?. Sem jo zamenjal(celo lu?), sto?ek 511?- zavarovalnica Maribor, ampak lu? ne dela, je trebalo ?e menjat ra?unalnik 175? (dobil rabljenega, ?e modificiranega 70?- po FL so drugi ra?unalniki, ker do FL so se preve? kvarili in so ve?ino mogli pod garancijo menjat). Pri popravilu xsenonke mi ugotovi, da te?e hladilnik turbine- spet serijska napaka. Stro?ek material+ delo 900-1000?. Mi je kolega zrihtal, da so mi menjali pod garancijo, ?eprav je avto ?e prestar.
Grem na dopust, pa mi crkne zaklepanje na ?oferovi strani, tak da sem mel avto na Hrva?kem celi dopust odklenjen. V pondelek bomo vidli kaj je tu narobe, pa za servis pri 120000 km se moram zmenit.
?e je kaj zelenega, je to olje z barvilom. Olje se dodaja k plinu pri prvem polnjenju. Pri ostalih polnjenjih, pa se cel obtok sprazni in se lo?i plin ter olje, potem pa se doda nov plin za polnjenje, olje pa se koristi staro. Pri vsakem polnjenju se doda barvilo, ker ?e za?ne spu??at, pol to lahko vidi?, druga?e je plin brezbarven. Pri tovarni?kem polnjenju ni barvila zraven.
Olje se nahaja v komresoru, tak da, ?e je olje zraven, je vlka mo?nost, da je komresor spusto.
Kompresore popravljajo v Murski Soboti mislim da Agroservis, ampak nisem siguren.
Ogromno mazda?ov na forumu nas ma ?estice in kolkim od nas je zaribal motor? Nobenemu.
Kolega dela na Kia-Mazda servis v Grazu v Avstriji ?e pet let, pa ?e niso meli zaribanega motora pri 6ki, razen pri eni 3ki, ker so sami nredli napako.
Ne vem kaj je krivo blo pri tvoji 6ki, ampak sigurno to ni bla serijska napaka.
Brez zamera ampak na foumu bi moglo pisat kaj ve? o tem, ?e bi to blo serijsko.
Na sliki od strani se mi zdi, da je avto spu??en, ali pa je slikano pod tak?nim kotom, da je slika popa?ena. Nikjer pa ne pi?e, da bi bil spu??en. Druga?e pa se mi zdi avto dober, ampak predrag.
Moje mnenje je, ?e prodajalec napi?e da je avto odli?no ohranjen, pol tudi naj stoji za teo trditvijo. ?e pa se izka?e, da to ni tako, pol pa tudi naj prenese kritiko. Za moje pojme mora bit avto izredno negovan za tako opisano stanje in prodajalec mora tudi za tem stat.
Jaz sem kupil M6 isto kot tvoja, samo karavanko z vso opremo, razen navi, ma 111000 km, stala pa je 11.700
eurov, ampak je 2004 letnik kuplena v avtohi?i in je brez udrtin, leder na sede?ih je pa lep?e ohranjen, kot pri mercedezu od kolega, ki ma 140k prevo?enih. Tudi blatniki niso napihnjeni. Pa niso rekli da je odli?no ohranjen.
Dva dni nazaj je tudi meni za?ela servo pumpa neke ?udne zvoke spu??at, pa sem pogledal, pa je blo malo olja notri. Olje pa mi je steklo ven pri dihtungi, ki mi pu??a. V sredo bomo to menjali, pol pa bom vido, ?e je pustilo kake posledice. Olje sem seveda dolil.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Meni je pri klimi ena cev spustila, ker je bila v stiku z ?elezom in je tam oksidirala, pa so mi cev zamenjali in zdaj dela bp. Cev so tam izolirali, stala pa me je okoli 60?.
Naj ti preverijo, ?e je pri tebi enako.
lp
Povezava za deljenje
Deli na druge strani