Skoči na vsebino
Te?ave z ''rolojem'' v prtlja?niku
Napisano

V glavnem, ?e komu koristi, sem spacal skup eno slikico notranjega dela mehanizma za mre?asto pregrado roloja prtlja?nika:

Da pa se odpre je potrebno prevrtati vse nete in kasneje na novo znetati mehanizem skupaj (ni komplicirano).

lp,

D

post-1934-1218545834_thumb.jpg

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To?a
Napisano

Jst se sploh nebi tolk ukvarju zdej po to?i s tem; avto je itak vozen, cene in vrste bojo pa zdej itak povsod kve?jemu ve?je. Pomoje se spla?a par mesecev po?akat.

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Varovalke za Mazdo 5 - letnik 2008
Napisano

Pa kdo se zdej tu z nas norca dela?? :huh::vskalo::dudek:

?e nas bojo dolg tkole zajebaval, bom razmislu o vo?nji na ?iht in trgovin z biciklom.

Sicer pa bi se lahko nekdo pri nas spomnu, pa za?el delat kopije originalov teh varovalk, ?e jih nikjer ni za dobit :whatever:

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gori lu?ka za esp+dsc!
Napisano

Pr vseh teh zadevah bi se s skupnimi mo?mi verjetn dal marsikej narest za bistven manj dnarja ... 300? za en par koncev pleha, plastike, pa neki polprevodnika... :wacko::vskalo:

Se spomnem, da sm dal za podobn regler (po funkciji) za ta starga ?inkve?enta pred 3 leti 20k SIT; pa ga je ?e 3x manj, kot pr Mazdi!!! Sicer od takrat res dela, ker prej sm rabljene menjavu, pa je vsak pol leta zdr?u :whatever:

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

katero olje v m6 diesel (ni DPF)
Napisano

Na?eloma bi se strinjal, razen da je 0w zelo viskozno > posledi?no redkeje, tanj?e (pri ma?ini z manj km ali bolj ohranjeni ni? narobe, sicer pa naj bi bil pri tem tanj?i za??itni sloj).

Sicer pa 2 ?lanka na to temo, ?e se komu ljubi brat, razlo?i pa marsikaj:

http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html

http://micapeak.com/info/oiled.html

Aja, ve?ji kot je razpon ?tevilk, ve? ima olje primesi (beri - ve?ji ciljni temp. razponi olja), kar pomeni pogostej?o menjavo.

Toliko na grobo.

lp,

D

PS: Tale bi bil mogo?e primernej?i tem motorjem (samo ugibam iz dosedanjih spoznanj): http://www.mobil1.com/USA-English/MotorOil...ance_5W-30.aspx

In pa Dexelia je dejansko blagovna znamka firme ELF (z Mazdo so partnerji): http://209.85.135.104/search?q=cache:RauyS...;cd=6&gl=de

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?uden zvok
Napisano

Podoben zvok mam jst na starem avtu (Fiatu Chinquecento, 94 letnik, benz). Sicer se zadeva sli? samo v hladnej?ih dnevih, polet pa ve?inoma ne (oz. samo ko je avto hladen).

Gre se pa za en regler/ventil, ki je na dovodu goriva pred motorjem, ki ma veze z uravnavanjem pravilnega oz. optimalnega izgorevanja plinov v izpuhu (al neki taga). Ni? groznega ni, po zagotovilih serviserja. No, na mo? nima vpliva, iz avspuha se pa za enkrat ?e tud ni? druga? ne kadi :P

Mogo?e je, da je podoben sistem tudi pri Mazdi v uporabi (?e je tak zvok - samo pri pospe?evanju, in vedno enakomeren tk kt kt kt kt...).

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CD (DPF) motorji - pove?evanje olja
Napisano

Tole je pa zgleda res podn situacija, pa ogromn minus za japonski renome. ?zmeden?

Ampak nevem, ?e kupci v tujini, ki jih je definitivno veliko ve?, ?e niso ni? dosegli, kaj lahko pri?akujemo od na?ega uvoznika/servisov? Mogo?e bi mediji kaj pomagali, sam ?e dejansko ni re?itve, pol nima? kej druga, kot improvizirat. :(

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Luft pri volanu?
Napisano

Opazil sem, da mi recimo ko avto stoji in sunkovito obra?am volan levo-desno malo ropota oz. dela tk tk..., prav tako, ?e se po?asi zapeljem ?ez kak?no neravnino, se ?uti kot da bi bil kak?en luft na volanu. Zadeva se ne ob?uti izrazito, me pa vsekakor moti... Ima kdo kak?no idejo kaj bi bilo in kak?en udarec po ?epu lahko pri?akujem...

Ba? to sm jst tud opazu, moja ma 125.000 zdej.

Sm pa v?eri res volan parkar not pa ven potegnu, pa pustu v polo?aju "ven" (prej se sploh nism zrajtu, da gre tud not-ven), in trenutno zgleda, da je ok.

A pol pravte, da je cajt, da ga podma?em? <_<

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne vem katero olje je sedaj not, ker sem kupil rabljen avto. Naredil sem 14000 km, pa je ?e vedno skoraj na max. (na 3000 km mi je popila 1l olja lancia 2.0 bencin).

Verjetno bom dal magnatec 10w-40. Cena se mi zdi ugodna - okrog 10?/l.

Kje kupujete material za servis - filtre, zavorne plo??ice?

lp

Na servisu :D

Jst sm kr enmu serviserju iz ?martnega ob Paki pelu, pa je tud material nabavu. Je dost pocen, da se mi ne spla?a zajebavat ?e s tem.

AJA, PAZI:

10w xx naj bi bilo pregosto za sodobne turbine, kot pravijo nekateri serviserji (za samo ma?ino niti nebi bil problem). Dr?i se tistih specifikacij, ki so zapisane v servisni knji?ici!!!

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Najmanj?a poraba olja je odvisna od tvoje noge, ker ?e se bo? vozil z 3000 in ve? obrati, bo? imel porabo okoli 3-4 litre na servisni interval, ?e pa bo? vozil z malimi obrati, pa bo poraba minimalna, to je od 0,5-1,5 litra.

Olje z viskoznostjo 0w je preredko, tak da 0-30 ali 0-40 je vredu. Za proizvajalca pa se sam odlo?i.

lp

Verjetno si mislil 5w-30 ali 5w-40 :P

Sicer pa sam pri olju nebi ?paru. OK, razn ?e bi mel neko po?re?no kripo.

Sicer sem se pa ravno vrnil s popotovanja po ?paniji, naredil 6000 km, pa s tem oljem (C TXT Softec 5w-40) ni nivo padel sploh B) Ker avta nimam dolgo, pa je to mal z rezervo za jemat.

Prej je blo not verjetn skoz original Mazdino (Dexelia), ker je bil avto od lizing hi?e.

Drga? pa, kaj pravite na tole: (Dexelia)

http://www.motornoolje.com/index.php?page=...=1&Itemid=1

Sicer nimam DPF-ja, sam bi vseen pri naslednji menjavi probu z originalom.

Predvsem se mi zdi, da je s Castrolom pri hladnem motorju ta bolj glasn (okol 1500 o/m se bolj ?ujejo ventili - moje lai?no zaznavanje). Pa da vidim, ?e bo kaj druga?e potem.

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda & 160.000km
Napisano

No, ?e jst pra?u: kaj je s tistim "zunanjim" jermenom (od alternatorja?)?

A ta se pa ni? ne menja??? :blink: Pa ?e se ne motim, je spodi tud za tega en napenjalec.

lp,

D

Noben ne ve o ?em govorim?

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet DPF-sre?na verzija
Napisano

No sm ?el na servis da vidmo kaj bo s tem oljem in to ...valda sm se delal butla ki ne zna izmerit olja in pa? a ne vem ni? kaj se dogaja v zvezi s tem filtrom.....Skratka razlaga o tem da procesi pucanja filtra z OLJEM (bl verjamem bossovi razlagi ki je dosti bolj logi?na in jo tut sami potrjujejo s tem ko razlagajo zakaj v?asih Bc ka?e ve?jo trenutno porabo) niso kon?ani itd...Pa so me ?e vpra?al ?e kaj vozim relacije pa sm reku ja LJ-dom?ale vsak dan ,pa so rekl da to ni relacija.Kaj pa je!?!?! pa so rekl LJ-MB al pa LJ -Dunaj.Tko da zdej i??em slu?bo na Dunaju......?e kdo koga tm pozna........ :D sm vpra?u ?e mi bodo zamenjal merilno pal?ko in dato ne re?i problema in njihova razlaga:Da se nekaj reprogramira(serviser je to zaniku!!!) in da so japonci to itak predvidel!!!!!!!!!!!!!!!Torej bomo kmalu imel avtomobile brez ma?in ker se pa? kvarijo in so japonci to predvidel in jih ne bojo ve? dajal not, sam ?e padala pa gremo :blink:

dobr je edin to da sm mel sam ?e 6k do servisa in sm pa? mal pohitu........

Em, na katermu servisu je to blo? Se zgleda potrjuje, kar sm sam sli?u :blink::whatever:

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?oba
Napisano

Jst sm ?e tud sli?u marsikaj od marsikoga, glede te nafte. Sicer sem imel do sedaj bencinarja, vendar sta bila pri hi?i vedno ?e 2 dizela?a, razli?nih firm. Zaklju?ek je do sedaj bolj labav (beri: nejasen). Se pa moj fotr, ki je naredil ?e ohoho km z nekaj diesel motorji, ?e dolgo izogiba Petrola. Sicer bolj preventivno, vendar je opazil, da se motorji na?eloma bolje obna?ajo z gorivom ostalih ponudnikov (tudi v porabi je nekaj razlike).

Predvsem bi rekel, da ni faktor pri nafti samo firma oz. ponudnik, ampak verjetno ?e koli?ina kupcev (promet, pretok goriva), starost ?rpalk oz. naprav in razmere v njihovih tankih. Tisto, da pa je gorivo za jugo (kjer smo v tem pogledu o?itno ?e vedno tudi sami) dejansko druga?ne/slab?e kakovosti od primerljivih na severu/zahodu SLO, pa itak ?e vsi vemo :rolleyes:

NPR., ?eprav je Mad?arski Mol poznan kot kvaliteten ponudnik, nekateri niso toliko navdu?eni z njim (velja nekaj previdnosti, dokler ne bo bolj preverjen).

Tukaj je res vpra?anje, ali ve?ja poraba pomeni slab?e ali bolj?e razmere za diesel motorje ?!? Ali pa to sploh nima povezave in je pa? naklju?je (dokler ?e ni ?ir?e statistike narejene).

Malo se trudim razmi?ljat, ?eprav verjetn bolj bluzim :D;) Je vro?e tle dol, pa morm ve? :pepsi:

Vsem lep pozdrav iz vro?e Izole B)

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda & 160.000km
Napisano

No, ?e jst pra?u: kaj je s tistim "zunanjim" jermenom (od alternatorja?)?

A ta se pa ni? ne menja??? :blink: Pa ?e se ne motim, je spodi tud za tega en napenjalec.

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet DPF-sre?na verzija
Napisano

Mimogrede,

zadnji?, ko sm bil na Gami, je beseda nanesla tud na ta DPF sistem. AMPAK, kolega, serviser, je razlo?u v tej smeri, ?e? da bi naj ?ez ta filter teklo olje (od motorja) oz. bi ga naj olje ?istilo in tako tudi ne potrebuje vzdr?evanja, kot npr. druge znamke.

Zanikal je vse v zvezi s nafto in tak?nim na?inom, kot je tukaj govora!

Kaj je zdaj res???

Je kdo slu?ajno na lastne o?i videl ta sistem ?

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

Tudi meni je ra?unalnik kazal porabo 6,3 litra, dejanska pa je bila 7l. Po zadnjem update-u avgusta, pa mi je ra?unalnik za?el kazat dejansko porabo (ne odstopa niti za 1 dcl).

Druga?e pa ima? mo??nost, da korigira? prikaz porabe v +/- v procentih. O tem se je

?e pisalo, kako se to naredi.

Lp,

Hoj btrafela,

Kaj pravi?, da potem dejansko je mo?nost oz. potencialno obstaja trajna re?itev pri izra?unu porabe goriva, s tem SW update-om? Al je to sam pri mazdi 5?

Kej ve?, kak?en je bil ta sw oz. zakaj so ti ga nadgradil?

lp,

D

Lp,

D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.