men napi?e ko pritisnem gumb "DSC OFF" in mislim da ko ?e enkrat pritisnem "DSC ON"....sicer pa ga ne izklaplajam, edino ko je sneg ga izklopim ker nima smisla...
js nevem kako vam rata imet tako nizko porabo...js sem najnizjo imel ko sem sel v makedonij in takrat je bilo 6.3l drugac pa nikoli pod 7.0l...trenutno mam 7.4l..morem ocitno na kaksemn tecaj varcne voznje...
Ja, moja poraba je natanko ista, mislim da tipi malo pretiravajo o nizki porabi... Pa saj ne more? vozit tak stroj s petimi litri ma dejmo no...penzioneri neki...
Jap verjetno je moja napaka, druga?e s ?ipanjem (136 konjske) pride? na pribli?no 165 KM
Ja, OK samo Mercurio govori o svoji 120 konjski + ?ip.....
?e dela avto normalno se ne sekiraj... moja ?estka (isti letnik 120 KM dela isto), od takrat ko smo motor dali na chiptunning pa ?e malo bolj. zdaj ima 265k km in dela kot da bi v?eraj pri?la iz fabrike
tej letniki ?e nimajo DPFja notr (se mi zdi) tk da vse kar skuri? gre ven, kar je za zdravje ma?ine dobro, za okolje pa malo manj
p.s. zadeva je zelo uporabna kadar ti kdo sili v rit-takrat mu spusti? eno po?teno dimno bombo (preverjeno )
Jap tudi pri men se to dogaja da spustim dimno zaveso, pol me pa folk spra?uje kaj je narobe z avtom
P.S. To glede konj po tunningu si se verjetno zmotil, verjetno si mislil 165 KM
Mislim, da je napisal da ima 265000 kilometrov in ne konj, s ?ipanjem dobi? nekje 145KM.., sicer pa vsak dizl kar konkretno zakadi ?e pohodi? plin naenkrat do konca... tudi VW, BMW, Audi... posku?aj malo manj agresivno saj konec koncev ni dirkalnik...
Mater konkretna cifra.... mene na servisu ne vidjo ve? samo ?e ?u?marija, jeb..? ?ige pa servisno knjigo, itaq avto nima nobene cene ve? ?igosan al pa ne...
ko povozim policaja (le?e?ega iz asfalta, da ne bo pomote) sevede z primernop hitrostjo, cca 20 do 30 na uro mi spredaj desno nekaj po?i. ?e se mene vpra?a je roka, kon?nik ali kak stabilizator.... Na servisu ne "najdejo" ni?, avto je pa v garanciji ?e cca 3 mesece... Da ne bo potem prvi dan po izteku kaj a? Kaj bi lahko crknilo? Pokanje se pojavi res samo na teh policajih in je precej mote?e, ker je avto prenov, sda bi popravljal ?ume samo z glasnej?im radiem.
Jaz sicer uporabljam olje Mobil 1, bom pa sedaj na servisu (100.000km) zahteval da mi o?istijo cedilo, ?e bo le mogo?e bom poslikal in objavil na forumu mojo"zapacano cedilce"....
Evo ?e lastnosti tega olja, aja pa "zlatko" je tudi zraven......
Evo tut moja mazdica je dobila nove dele. Veliki servis namre?.
Glavni jermen, napenjalec, vsi filtri, dpf olje, antifriz, menjalnik olje, menjava podlo?k na ?obah, ?i??enje karterja in sita, pregled in dezifnekcija klime.
Cena....sitnica
Oho, daj pripopaj gor ra?un, da vidimo to sitnico...
Jap,tko imam jaz na?telano, samo ne more? dvignit dovolj visoko, zato so kratke prekratke..... tud meni je ?al da so ksenonke gor, sem ?e razmi?ljal,da bi premenjal na navadne...
najvi?ja prestava pa zaviranje bi moralo pomagati... motor tud pribli?no ni tolk mo?an, da bi skuril sklopko v najvi?ji prestavi... jo pa bo, ?e se jo po?asi spu??a, da drsi.
Druga? je pa to zadeva, ki zelo rada rata pri Lagunah diesel.
Ma dobro, kaj res ni mogo?e to prepre?it na kak?en bolj eleganten na?in kot kurit sklopko,mislim kak?na blokada ?e gre v iberture.....qurc pa taka tehnika....
Aja, ta je vozil megana dizl starega pet let, 80kKm...
POL PA NI ?UDNO!!!! HAHAHHAHAHHAHHAHHAHHAAAA
Poglej kaj sem na?el na forumu...
Dve leti star BMW 320d, ponorel pred mojimi o?mi na servisu Se bogaja tudi bolj?im. Je bilo pa zanimivo, kako so se mehaniki trapasto spogledali med seboj
--------------------
My bumper sticker "If you can read this...I can slam on my brakes and sue you"
Ja to je bil Renaultov Megane 1.9D; samo ?udi me, da se to lahko zgodi razmeroma novem dizlu,ki ima vse mogo?e senzorje za bolj?e delovanje,varovala ki bi zaprl dotok zraka in s tem "zadu?il" norenje motorja pa ne!? :ne vem: Mogo?e pa Mazde imajo kaj takega.....
Moj znanec mi je pred kratkim pripovedoval( sicer nima Mazde ampak vseeno):"Vozim po avtocesti vse normalno,naenkrat pa za?ne avto sam pospe?evati, umaknem nogo s stopalke, avto ?e zmeraj pospe?uje,dam iz brzine, zapeljem na odstavni pas, avto tuli na ful obratih, vzamem kontakt oz.ugasnem avto, motor ?e zmeraj nori na ful obratih, izpoh havbe se kadi...me zagrabi panika, ne vem kaj nardit, vse v dimu...pokli?em gasilce, ?ez ?as se vse skupaj umiri..." Sedaj ?aka da mu mehanik razdre motor, da vidi ?e je sploh kaj ?e uporabnega.. :ne vem:
Vem, da se je nekaj na to temo ?e pisalo, ma vseeno me zanima, ?e je kdo od Mazda?ev ?e do?ivel kaj podobnega,sli?al sem, da se je to dogajalo dizlom starej?e generacije (GolfII), kaj pa na?i dizli?!
In kako ravnati v takih primerih?
A dr?i, da mora? pre?altat v najvi?jo brzino in po?asi spu??at sklopko in ob enem mo?no zavirat, dokler ne crkne motor... tako skuri? v najslab?em primeru samo sklopko, motor ostane cel, druga?e pa zariba vse skupaj...
Aja, ta je vozil megana dizl starega pet let, 80kKm... :ne vem:
Evo, M6 je ?e v?eraj zve?er priplu?ila na doma?e parkiri??e ozdravljena prehlada... Zahvala in pohvala gre mojstrom na A-Cosmosu v BTC z g. Majesom na ?elu, ki so se maksimalno potrudili, da je avto manjkal pravzaprav samo 2 dni in da za praznike ne bomo pe?.
Sicer pa un Tad?ioki Kacumoto iz Hiro?ime, ki je risal ta motor, je spil en sake preve?. V vsej svoji zgodovini ?e nisem videl ?panerja za jermen, ki ima to "dobro" lastnost, da re?i tudi od?pana (zakaj se potem ne imenuje od?paner?).
Ja na?eloma dr?i, da bi lahko zaradi nezadostne uporabe kaj za?tekalo, ma to da presko?i jermen pri 24.000 km, ta je pa malo mo?na...Se pravi ne kupujte Mazde 6 D z malo km, ker ga boste najeb..li
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani