Skoči na vsebino
2.3gt 166ps motor
Napisano

?e ga na relaciji fajn ti?i? bo popil nekaj olja, druga?e niti ne. Meni ga je samo na relaciji par 100km ko sem res vozil kar hitro popil deci-dva. Prej in potem pa skoraj ni? od ni? :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

a je se kaksen avto da ima provido notri?kaj pa po srbij labi a je kj tega?

Pri hrvatih je treba pazit na te "?e??e" ?rne BMW-je :) ....samo po tisti ravnini ?ez hrva?ko ni druzga kot da na polno pi?i?. Jest najdem kak?nega in za njemu....druge ni. Po Srbiji nisem ?e ni? videl na avtocesti, razen na mostovih ki nad avtocesto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

js z mojo mazdo nimam nobenih tezav..js bi prej reku da je nekej narobe z lastniki k vozijo dizel kot da grejo na nedeljsko voznjo..js mojo vozim dokaj pod obrati,pustim da se navija,ne menjam v visjo prestav ce nimam vsaj 3000rpm..pa ni krivo nafta ali karkoli sam pac dizel rabi da se kdaj spuca..

Verjetno je bistvo da jo VOZI? a ne :) .... 3/4 folka kupuje dizla ker je "moderen" in mal pije, in da se potem hvali po celemu svetu da mu pije 5,5litra ko gre 2x na leto na morje :whatever: ....evo jutri ga pi?imo v BG, mislim da z 1.2 TSI golf VI, ker gremo pozno bom jest vozil da bomo v cca. 4-5h dol...pa da vidimo kolk pije, ra?unam na 10l+ :jupiii::harhar::vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisiranje vozil
Napisano

1.6 motorji bencin, za katerega si tudi spra?eval in ve? imajo ketno, klinastega ima samo 1.4 bencinc in kot ka?e tudi 1.6 D. Jest imam notri olje 5W-30 od Castrola (tudi na servisu imajo castrola, prej TXT in tega baje ne delajo ve? in ga je nadomestil Magnatec).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon ?arnice M6
Napisano

Zdaj sveti veliko bolje ,in primerava med mojimi novimi in Gregatovimi ?arnicami ve? kot o?itna :bravo:

Tako je, in v tem primeru se vidi da tudi xenon z leti zgublja na svetilnosti, razlika je o?itna tako tudi moja trojka kmalu vidi nove ?arnice :) ,?eprav ?e vedno normalno delajo, vidi se dokaj vredu ampak me ?e kar nekaj ?asa moti da ni ve? tak?nega snop?a kot bi moral biti tako da to ni ve? to kar bi moral xenon biti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisiranje doma....
Napisano

Ne vem no, sedaj lahko povem za brisalce, original za M3 so na poobla??encu 35 eur, tako da sem jih vzel. Sem hodil po BTC-ju v trgovinah z avtodeli in so champion malo dra?ji, bosch prav tako, da ne govorim za Valeo, prodajalec skoraj ni hotel povedati, preko 50 eur :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Renault Scenic
Napisano

Enako se je kolegu zgodilo na Mondeotu, gas je elektronski in zezal je senzor, stro?ek je bil 150 EUR, zamenjali so komplet pedalko ker je senzor vlit v njo :whatever: , ponaredka ni bilo. Te?ko da bo? tudi ti dobil, ker je res specifi?en del.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 Karavan (2004-2006)
Napisano

Mora? bit bumbar da sfali? ali je avto SLO ali ni. Datum prve registracije in datum prve registracije v RS morata biti popolnoma enaka, in to je to. Razen ?e ga je kdo kupil v tujini, ga registriral in odjavil ter ?e isti dan pripeljal v SLO in ga registriral, mislim da takega ?vercerja ni.

Druga?e pa tista SLO M6, katera je jurja dra?ja je to?no eno leto mlaj?a, ima kar nekaj kilometrov manj (?e so realni), ta uvo?ena ima spet sanjsko ?tevilo prevo?enih na avtonetu, malenkost ?ez 100tiso?, se pravi te slej ko prej ?aka glavni servis, ne verjemi prodajalcu da je narejen. Pri obeh pa seveda to niso zadnje cene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

jaz sem jih menjal ene ko sm nabavil avto se pravi 2leti nazaj ?el na servis in kupil original(cene ne vem to?no) ampak ni mi ?al lahko greva te?it za 2 para si za??

Sem za, itak imam servis ?ez en mesec tako da.....ma da dajo skonto :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Lej, Mazda original so super. ?e ne misli? tega, potem kupi v Intersparu. Tudi Bosch in Champion niso bogve kaj.

Lih v?eraj sem spra?eval za mojo 6-ko. Spredaj 35? zadaj 21 ? (na servisu). Tam nekje mora biti tudi za tvojo.

Je mo?nost da Bosch dela za Mazdo, sploh kot nadomestni del?? zato spra?ujem, ker original so dobri, samo ?e se enake da dobiti ceneje potem....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Po petih letih je ?as za menjavo brisalcev na moji M3, zanima me kje jih kupujete oz. kje ste jih najceneje dobili? Na servisvu bi me verjetno kar opalili. Sem sli?al da so Boschevi bolj?i kot Champion, ali je to odvisno od modela do modela?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

klepar & li?ar
Napisano

Cosmos ima delavnico ja, meni so odbija? menjali in je vse ok. Katero barvo pa ima?, uklopko se bo malo prito?il ker pri njemu pa ni tako kot je treba narejeno...bo sam kaj o tem napisal :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka Mazda 3 - 2.0
Napisano

KM so realni ja, smo pogledal na servisu, potem mi je ?e na?a prjatlca iz Velen ja ??ekirala kjer je bil avto kupljen, imam papirje od vseh treh lastnikov, tako da...ne vem no, danes sem gume menjal, pa je tudi majstr povedu da mu ni ?udna sklopka, ?epravje res druga?en feeling pri Uro?u, in pri 1.6 motorju. Drug mesec imam servis pa bom povpra?al, druga?e pa boste na sre?anju sprobal :) ...sej ni panike, samo malo ?udno je vse skupaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka Mazda 3 - 2.0
Napisano

ma bistvo vsega je ,da ima on pedalko 2x la?jo od moje ali tvoje. pa tudi pri speljevanju se ?udno obna?a ;)

...to?no zato, ?e bi ?kripalo in normalno delovalo potem bi bilo malo za podmazati, zdej je pa oboje...jebat ga....druga?e mi ?e nikoli na nobenem avtu ni ?la sklopka, zato niti ne poznam prakti?nih simptomov, samo tisto kar preberem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka Mazda 3 - 2.0
Napisano

Evole, ?e meni je bila sumljiva, potem pa ?e dvema uporabnikoma foruma. No in sedaj ko se lahko ?e malo pelje? z odprim oknom, sli?im na parkingu ob pritisku na sklopko kot zvok fedra v starem jogiju...jaooo, pa to vse pri 52.000km :whatever: ,?ez en mesec je servis ampak mislim da bo fu? slej ko prej. A niso imele trojke dolo?enega letnik lih probleme s sklopko nekje pri teh kilometrih??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6, 1.9, 2004 - tepih
Napisano

Tud okoli 25-30 EUR za vse 4, sem jih lani vzel. So pa meri narejeni, tako da ni univerzalna dimenzija, da potem kje kaj ?trli, izbira? pa material in barvo roba. Sem vzel najdra?je, je res tak dober gost, gladek material + je?ke za prve tepihe. Jest sem ?el direkt k njemu, gre? v industrijsko cono Trzin, mimo piramide ?isto gor po klancu gor, zavije? pri stop znaku desno, potem vidi? Beja trade (to je ta kateri turbine rihta), eno bajto naprej pa je FE-GO, pozvoni? in ti odpre :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6, 1.9, 2004 - tepih
Napisano

Jest imam tudi od FE-GO, lepo naredijo in dobre so, tudi vzel tele z najdra?jim materialom, je lepo gladko. Pa re?i naj ti je?ka na?ije spodaj, da se ti ne bodo peljale po avtu! :) ni? ne komplicirajo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorna teko?ina
Napisano

Sej na koncu se mi je zdelo da je tako, samo na avtocesti sem bil pa presene?en...hehehe...ob konstantnem de?evanju ter da nekaj ?asa ne bremza? in malo hitreje vozi? potem pa kar trdo, mal sranje ?e je treba v naglici bremzat :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.