Skoči na vsebino
dne 30. 3. 2023 ob 10:24 je Janez007 napisal:

Spet me je prijelo nakupovanje na zalogo (razlog zadnje zavorne ploščice za M3 G120 MT in M6 G165 MT) :) Gledam spisek @scania  .. na osnovi objave spiska Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi - Stran 397 - Splošna debata - Mazda forum Slovenija (mazda-si.net), so se v moji košarici Autodoc znašle svečke DENSO ZC20HPR11, sedaj pa v tej temi preberem, da so boljše svečke NGK94124?zmeden?

Torej, katere svečke naj izberem za G120 in G165?

https://www.autodoc.si/denso/12729749

https://www.autodoc.si/ngk/7615881

https://www.mazda-si.net/topic/9128-kaj-ste-pa-danes-naredili-na-svoji-mazdi/?do=findComment&comment=506161

image.png

Evo za stare člane raziskal zadevo v nulo. Torej originalne ozneke svečk za skyactiv g motor so.

PE5R18110 in pa PE5S18110.

Svečke z oznako PE5R18110 so ngk svečke z oznako ILKAR7L11 ali z oznako 94124.

Svečke z oznako PE5S18110 so denso svečke z oznako ZC20HPR11. Torej vgradiš lahko bilo katere od teh dveh, saj ngk in denso delata originalne.

Spodaj še slike.

Jaz sem na 80000km menjal z originalom ki ga je naredil ngk, zdaj pa imam denso ki nima mazda znaka je pa prav tako original. Če greste gledat pod ngk in denso oznakami v autodoc in pogledate v katera vozila vse se lahko vgrajujejo te svečke vidite da se lahko vgradijo samo v mazdo, torej gre za original.

IMG_20230401_054811.jpg

IMG_20230401_054828.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava Olja v Avtomatskem menjalniku
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:
WWW.AVTO.NET

Audi Q2 2.0 TDI quattro S tronic KOT NOV, letnik:2017,21999 EUR :: www.Avto.net ::

Tole je če je dovolj podatkov ali rabiš iz prometne ? Hvala za enkrat.....😉

Menjalnik je 0gc, torej 7 stopenjski z mokro sklopko. Ima eno skupno olje za zobnike in mehatroniko. Olje in filter bi se naj menjal na 120000km, ampak jaz bi menjal na vsakih 60000km tako kot je imel enak 6stopenjski prejsnji menjalnik. Je pa ok menjalnik ker ina mokro sklopko. Olje bi uporabil original ali fuchs. Drugace pa imas komplet kite s filtrom in oljem od meyle in vaico. Jaz ce bi zbiral kit bi vzel meyle je cena okoli 150€. V podforumu imas opis menjave olja od 6stopenjskega, razlika od tega je da ima ta filter horizontalno namescen, ko se spusti olje se mora spustit tudi posebaj z mehtronike (ima svoj cep) potem pa ko polnis moras napolnit 6litrov ker moras prit z nivojem nad pregrado od mehatronike, da se prekat z mehatroniko napolni. Nivo temperature pa meris na 35stopinj. Ce ni bilo menjano na 120000km bi jaz cimprej menjal in pa potem na vsakih 60000km.

Spet sem se razpisal 🤣🤣🤣 menjalniki so moja tocka kjer se me da tezko ustavit 🤣🤣🤣🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava Olja v Avtomatskem menjalniku
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

@scania@Aless imam eno vprašanje za tega (olimpijca-Avdija )s-tronic,ki ga je nabavil sosed in sicer kdaj bi priporočal menjavo olja in katerega,če sploh? Ima pa 135kkm,hvala.....👍

Zdravo. Na dsg se priporoca menjava na vsakih 60000km. Dobinse meyle kit ki vsebuje ze vse, bi ga kar priporocal. Ce pa mi posljes podatke od avta pa lahko preverim kateri menjalnik je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano
pred 51 minutami je NevLado napisal:

Aha še več, po kataloški paše, po "združljivosti" od autodoca so pa te z oznako A za 2.5 motorje od 2018 dalje

Pojma nimam, po moje pase ce je dimenzija enaka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Tudi jaz se pridružujem nasvetu da zmanjšaš interval na 15000km. Servis fill bi naj bil 5,1 litra. Olje bi jaz dal enako kot je bilo do sedaj v motorju, ce mu pase nebi menjaval. Drugače za dizle mazde so člani kot so že napisali ugotovili paše tudi motul. Glede mobila pa imam izkušnje na mercedesu kjer mu je 5w30 esp res odgovarjal. Jaz če bi imel v planu menjat znamko olja bi razlišljal tudi o shellu.

Glede olj je pa majster na forumu @Aless .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G120 2017 servis
Napisano (urejeno)

Olje febi bi jaz dal ven pa vzel mazdino ali shell, antifreez sem jaz vzel ravenol fl22, napenjalec sem jaz vzel Ina, črpalko bi pa vzel ina ali meyle.

@Brane prosim popravi me, mislim da sva midva debatirala o skf da vec ni to to.

Popravljeno od scania
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je SpEkTr napisal:

Čudno da ima novi Renault Astral notri mlinček z 200 konji - 1.2. Noro, kam gre vse skupaj. Pa avto ni ravno majhen in predvidevam, da tudi lahek ni. 

To je hibrid, zraven se še upošteva elektromotor

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odmična gred
Napisano
pred 12 minutami je Janez007 napisal:

Morda pa bi se dalo nastaviti na forumu kakšen obrazec, kjer bi spraševalca vodilo in bi navedel vsaj osnovne podatke (znanka, model, prevoženi km, ... težava)? Za polpismene brez bontona. 😃

Tudi moja polnoletna otročička včasih po SMS komunicirata, da bi ju najraje nekam poslal, recimo za vsako besedo eno sporočilo, ... potem se pa jaz matram s tipkanjem, da ugotovim, kaj hočeta (ciljam na odgovor DA ali NE). Da ne govorim, da jih na telefon skoraj ne moreš priklicat .. 🙃  😂

Lahko jim damo en test iz osnov motornih vozil in če to rešijo nad 80% lahko sodelujejo. Al pa dva krat ne javi kako je rešil oziroma hodi samo po rešitve na forum, pa adijo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
pred 18 minutami je dvorjan napisal:

Ne vem.

A tudi če ima 75W-80, je verjetno ta Red Line (naj)boljša izbira?

Jaz tudi mislim da je to trenutno top olje za rocne menjalnike. Imas prav gh mazda ima 75w90 gl4, gj in gl pa 75w80 gl4.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano
pred 11 urami je Jest napisal:

Nekdo je enkrat napisal, da popravilo na servisu stane 80€, ce se prav spomnim… Samo drzi spet samo dolocen cas…

Garancija je eno leto, malo preden ti potče gres v pralnico, spricas v ogledalo, probas zapret odpret veckrat in po enih petih odpiranjih negre vec, posnames in gres na servis ker uveljavljas reklamacijo oz garancijo na preteklo menjavo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 41 minutami je BarneyStinson napisal:

Pozdravljeni!

Kakšno je kaj mnenje glede 1.8 motorja, 116 km (bencinar)? 

Rada se pojavi povecana poraba olja, predvsem pri visjih km, ne pri vseh so pa malenkost bolj podvrzeni porabi olja, drugace brez tezav. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2018
Napisano
pred 10 urami je curko napisal:

Menjal akumulator in zadeva ni izvenela. Po cca 800km se je danes zopet pojavila navedena tezava

Cakam se na posodobitew software opreme javim ce se resim tega hudica da prihranim drugim stroske in preglaviced16e0d5ae06c65df9cc6f9d94ca38ed0.jpg

Poslano z mojega SM-G998B z uporabo Tapatalk

Meni je pod določenim kotom sonca v kamero na šipi vrglo ven podobna opozorila, pa so mi na ferku menjali kamero ko je bila šestka stara 3leta. Razlaga je bila da bi naj dolocene kamere imele težave. Od takrat je mir. Avto je pa 2018 vendar ne zadnji facelift.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Temperatura
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Resno, a to je zdej pri premijcih navada, da je treba pol avta razstavt, da tole zamenjaš?

Se pravi, če to narediš izzven garancije ni 5-10minut dela ampak 2 uri pa 150€ samo delo.

Termostat so res na smešno lokacijo dali oziroma ga lepo zadelali 😕 . Zato je pri menjavi zelo pomembno da je neke dobre znamke, čeprav vsi vemo da tudi dobra znamka ni vec merilo za dober material.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Temperatura
Napisano
pred 18 minutami je abi1 napisal:

Na servisu brez pomisleka termostat baje pri 120 konjski to napaka🤔naročili drug teden javim stanje

Je kar poseg za menjavo pri teh motorjih, baterija ven, filter zracni, podloga pod baterijo, racunalnik ven in nosilec racunalnika. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.