Skoči na vsebino
Cel bazen vode u kufru
Napisano

Ma zdej ko je biv spet orng d?, sm opazu da sm pokasiru spet cev fuk ene vode u kufr, pa me zanima od kje se loh le-ta pojavi, ker kot opa?am prihaja od spodi, tko da odpade opcija da mi streha al pa kake zgornje dihtunge pu??ajo! <_<

Pol pa sumim da je okol blatnikov kej narobe na?timano al kaj, al pa kak?ni zra?niki prtlja?nega prostora, da so zabasani (?e sploh obstajajo seveda)! B)

Djte mi kak?en predlog, kaj bi loh blo in kako re?it zadevo, ker nebi rad po mo?nost celo kake rje kasiral! :whatever:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zaščita podvozja
Napisano

Mare - a tut to je mo?no! :blink:

Jaz sicer ?e nisem imel nobene rje, drga? pa si u soboto vidu da sem se profesionalno lotil zadeve, vsaj ?e sklepa? po tem kako smo imel toto joto nastavljeno, za ?trihanje podna! :P

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Centralni ?alter za el. stekla
Napisano

Ma grem jutr do mehanika mal pofirbcat, zdej po?as bo itak zgleda tak vreme, da se bom za?el z vlakom vozit do LJ, ker po snegu, mi je pa s tole mazdo, vse prej kot ?uur vozit! <_<

Od potencialnih te?av s tole hladilno, me pa najmanj mika, da bi se za?ela le-ta z oljem me?at v ma?ini, kar sem ?e sli?al da se je pr komu zgodil, no kak?no pa je blo pol nadaljevanje, vam je pa najbr? itak ?e jasno! :(

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zaščita podvozja
Napisano

Ma ne vem ?e bi glih zagorel, ampak sej v skrajnem primeru (?e si res motorik - neroda), loh ?e zmeri z ne?im prekrije? komplet avspuh cev, pa naspreja? ostale spodnje dele makine, pa ?e barve ti ve? ostane, ?e ne paca? po izpuhu! :bravo::P

Aja cena, kot sem ?e omenu nekje 1500 SIT, ker pral sem ga pa itak na svojem dvori??u, ampak tut ?e gresta v pralnco, je pa mogo?e ?e kak?nga dodatnga jur?ka! :D

Skratka sem preve? "gorenc", da bi dajal za neko za??ito 20 in ve? K SIT, ?e lahko sami doma nardimo nekaj v tem stilu, pa ?e fajn mi je mal okol avta pacat in kej pametnga ustvart - za bolj?e zdravje le-tega! :ljubezen:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

AKTUALA ZADEVA!!! :D

Sicer bi loh imel kar temo, MOJE PLEHNATE TE?AVICE! :P

Trenutno mi ful uhaja hladilna teko?ina, pa tut ob?asno vidim na tleh neki vodi podobnega, oz. se hitro vidi ?e po barvi da zihr ni olje, pol pa po dolgem cajtu preverim hladilno teko?ino in vidm da mi je ful manjka!

Zdej nekdo mi je omenju vodno pumpo, kar pa ni logi?no, ker pol bi se avto ful grel, kar pa se ne, se mi zdi pa mo?no da al mi kake cevi pu??ajo, al pa celo hladilnik, ?eprav je star komi 2 leti??? <_<

Se pa spomnem, ko mi je pr golfu crknila pe?ka za gretje, je tut ful vode zginil v momentu, no res pa je da zdej mi gretje dela normalno, pa takrat se mi je tut ful dim vsul v potni?ko kabino, kar se tut zdej ne v tem primeru!

NO ?e ma kdo kako idejo, kaj se dogaja stari ma?inci, naj kar z besedo na dan udari! :danzoman:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zaščita podvozja
Napisano

Pred 2 tedni sem za??itil podvozje mazdićke! :bravo:

Potek je bil slede?i: avto sem zapeljal na nek ploh z zadnjim koncem, tako da je bil potem ponekod cca. pol metra od tal, potem je sledilo orng pranje podvozja in na koncu bitumen sprej, ki se ga BTW dobi u raznih Mrkurjih itd. za cca. 1,5 k SIT, pol kok bo zadeva efektivna bomo pa vidl, ?kodvat zihr en more!

Sem pa hotu ?e pred 2 leti to za??itit, pa sem odlo?u zadevo, pa pol lansk let, no letos je pa nastopla doba realzacije, je pa res da sem imel po nekaterih delih podvozja ful spraskan do pleha (kar vas verjetn nima prov velik ?lanov foruma), tko da je za??ita zihr bla dobrodo?la.

Sicer pa sem navdu?en, da glede na to da je avto l. 1993, pa nikjer nobene gnilobe, to je res morala! :jupiii:

Aja pa ?e bo kdo sprejal podvozje z bitumn sprejom, nikakor naj ne pospreja tut auspuha, ker pol pa mogo?e ne bo glhi najbol? vse skupi! :blink:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja poka ?e n? ne, jutr gre pa makina ?e ob 8.00 v pridne roke mojga majstra tlele v Soteski, pa naj jo ?imprej zrihta, sicer najbr? ?e ni tok hudo, ker je lih dons mazda imela supertest na avtocesti, ko je ?la prek 130, pa nam povedu kolk, ampak na?alost mn kot sto ?ez! <_<

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bom kar staro temo uporabil, da ne bo gu?ve na forumu!

A kdo ve kolk me lahk olupjo za menjavo MAN?ETE PRI HOMO - KINETI?NEM ZGLOBU (spredn desn kolo), ker sem opazu da je po?ena in mi je ful olja ?e spustila, pa se zdj ?e en cajt s po?eno vozim, mi je pa mehanik svetoval da naj najhitrej kar je mo?no menjam, ker drga? bo ?el cel zglob, a je to res?! <_<

Pa kak?en stro?ek naj bi mi z delom vred zadeva prinesla, ?e kdo ve - tko od oka! :D

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

izguba mo?i
Napisano

Verjetno najbol? da se nekje prklopi? na tester, pa da ti probajo "strokovnjaki" povedat kaj je treba nardit, pri tem pa upam da ne bo ?lo po sistemu "najprej bomo tole, pol ?e to ne bo, bomo ??e tole zamenjal in ?e ?e to ne bo pol ?e tisto"! - totalno guljenje - tako po?etje! :whatever:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tkole je - ?e kar par mescov mi ne dela ?oferjeva ?ipa pri Mazdi, pa nekako sem dozdej tut brez tega pre?ivel, ?e najve?ja beda je npr. na cestnin, ampak sem itak ?e pred tem izna?el ABC, pa je tut to ok, no zadnji? enkat pa se mi je v nekem pripravljanju vremena na de?, zgodil da je desna (sovoznikova) ?ipa ?e ?la dol, pol od totalno spodnje faze (napovn odprta), pa nikakor ne ve? gor, pol pa sem se raspeezdu in udaru po stikalu (taglavnmu za vse ?ipe) in zadeva od tistga momenta naprej funkcionira, pa za trenutek se je celo prebudila moja ?ipa, ki je takoreko? ?e pol leta v mirovanju, pa sem jo pol takoj nazaj zaprl in zdej jasno spet ne dela! :blink:

Pa sem biv pr enmu avto-elektri?arju in je rekel, da mam stikalo za?gano, ker so direktni kontakti in da je pa? zadeva iztro?ena, zdej pa me zanima al se da zadevco nekak ?e po?timat, al je najbol da dobim nov stikal za tele zadevce (po mo?nosti ne ?ist novga, ker pride 60 smukova,), za kar pa sem raj? pol brez vseh ?ip! :P

No svetujte mi kej pametnga, kar pa se stikala - rablenga ti?e, ga pa dobim za kak?nih 5 Pre?ernov, tko da to bi blo ?e ok! :bravo:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ABS senzor (menjava) + nov Mazda foruma?
Napisano

Eh fant, pa sej se da tut brez ABSa ?ivet, pozim se marsikdo celo raj? brez njega vozi! <_<

Jaz sem tut imel svoje cajte ABS, pa mi ga je mehanik ob menjavi sklopke razturil (pa pol itak komentar: "ja jest nism n? tacga delu, zgleda je sam od sebe guznu!" - ja in to glih tist dan) :bravo:

Ampak vo?nja ni ni? dost drga?na, kot je bla prej, itak se mi je ABS ful hit uklaplu, tko da je bil vse skup en jajc! :D

Izklop si tisto lu?ko ABS, pa mogo?e ne bo? niti vedel da ga nima?, razen ?e si total divjak! :P

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ventilator hladilnika se vklaplja...
Napisano

Javar in ostali: a bi blo pametno da vso hladilno in vodo spustim ven in dodam sve? antifris, ker vmes sem parkrat dolil malo navadne vode in ta mi lahko povzro?a kamen, ki pa lahko po?asi ma?i celotno vodno napeljavo kar verjetno pelje do pregrevanja?! <_<

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filanje clime!
Napisano

Sli? se dobro, ampak sem tut ?e sli?al (lahko da so bu?ke), ko je bilo govora, da lahko za?ne neko ?udno snov ven spu??at ki bi bila loh zdravju ?kodljiva, zdej pa ne vem kok je resnice na tem! <_<

Hladi mi pa ?e zmeri tolk, da mi je v najve?ji vro?ini 2. stopnja ve? kot preve?, pa sem zelo toplokrvne sorte! :P

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ventilator hladilnika se vklaplja...
Napisano

Peo - tut sam imam isti problem - se mi zdi da ventilator mal pretirava, nek mehanik mi je sicer rekel da imam preve? zaprt sprednji odbija? (ta ki je predelan), ?eprav se mi zdi da bi ?e vedno moral precej zraka prihajat do hladilnika pri spodnjih re?ah, kjer zaenkrat ?e ni tablce! <_<:bravo:

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filanje clime!
Napisano

Zanima me kako pogosto naj bi se polnilo klimo, ker dostkrat sem ?e sli?al na 2 leti, samo to je zihr odvisno kok se jo uporablja, ker pri men ?e vedno hladi kot bi se v hladilnik ulegel in to ?e 1. stopnja ko je pri?gana, pa imam avto ?e 2,5 let, pa tut pred tem dvomim da jo je sredi zime prej?ni lastnik dal napolnit tik preden sem jaz kupil stroja ! :P

Dobrodo?li na forumu!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.