Skoči na vsebino
Mazda 323f pomo?
Napisano

Ta posodica je brezveze....ko sem imel 323f sem imel tezave s cukanjem ravno zaradi rebraste gume, zadevo sem celo vrgel stran in namesto te gime dal inox cev takega premera in na koncu se sportni filter pa je tadeva bila ugodnejsa od nove rebraste pa se delovalo je. :-) ?e najdem sliko jo pripopam.... So pa nekatere f-ke bile tudi celo brez te posodice serijsko...

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f pomo?
Napisano

preglej  cevi(?e posebaj rebrasto ki rada po?i in vle?e  fov? zrak kot so ?e bile omembe) mo?en vzrok le tega je tudi  lambda sonda, ali pa celo senzor prostega teka ali pretoka zraka. posizkusi   ga z amenjati z delujo?im  (?e se ti kdo ponudi z enakim delujo?im avtom) da ne bo? bv zamenjal pol avta. V kak?nem stanju je akomulator?

lp

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 utripanje lu?k na armaturni plo??i
Napisano

Preveri notranjo osvetlitev.....sovoznikov predal, osvetlitev vzigalnika oz pepelnika, in pa zunanje pozicijske luci. Ko je meni crknilo nekaj od tega so mi je brlela leva stran pozicijskih (ledice sem imel) v armaturi pa je svetila zelena lucka kot bi imel prizgane pozicijske. ?e pa sem stisnil zavoro pa se je pri?gala vsa sredinska konzola he he. Novoletna jelka. Preveri, zamenjaj in javi ;-)

Sre?no

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6: ventilator se ne vkljaplja
Napisano

je v sistemu dovolj hladilne teko?ine notri? Termostat s samim vklopom nima veze....njegova funkcija je samo da odpre ali zapre pretok skozi hladilnik. 

Poi??i  temp. stikalo odklopi z njega  konektor in  le tega prebrikaj s ?ico (sledi ?icam  od ventilatorja) .  ?e ventilator vklopi je potem to stikalo fu?.  Da se pa ventilatorji v?gejo  ob  vklopu klime je pa to normalno.  Lahko pa ?e pove? za kateri letnik mazde gre pa kateri motor je pod havbo.  Je pa tako -----?e je pred tvojim posegom zadeva delala in sedaj ne potem  si nekje pozabil nekaj  priklopit.

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 - zvok v kabini
Napisano

Ni blema .....Jaz sem tudi skoraj doktoriral ampak hitro na?el te?avo ?tromar pa? :)  sem pa dal vmes   silikonske podlo?ke in je zadeva bila re?ena.

hvala in se ob priliki vidimo na kakem meetu

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

aha nisem vedel da je  LED lu?. ?e sem te potem prav razumel nima? zavarovanih svetlobnih teles oz. lu?i :( morda se da zadevo raztavit in zamenjat tiste pregorele  ledice? Kak elektronik bi ti znal  povedat.

Mislim pa da menjava iz LED na navadne lu?i (cenej?e) bi moralo it brez  problemov  samo konektor dol konektor gor.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 - zvok v kabini
Napisano

hej ne seri z razdiranjem za radijem ker ne bo? ni? na?el.

Imel sem enak zvok pri moji mazdi 3 in problem..........je v temperaturnem senzorjem  kabine  ki se nahaja DESNO  od volana  v vi?ini kolen. Poglej  so neke majhne re?ice notri pa je tipalo z ventilatorjem in ta ropota-  potolci   da vidi? ?e je to .

evo ?e link  o ?em govorim

upam da je pravo :P----hehehe mora bit

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

barvanje direktno na rjo  s temi barvami je  hitra re?itev  za eno leto. potem pa ponovi vajo. (vsaj pri meni doma na ograji je bilo tako ) :)  Najbolje je zbrusit - o?istit do lepega   temelj, in pa  potem barva po ?elji.

Se pa zadeva super obnese  v primeru da  ni vpliva vremenskih razmer.....:)  haha

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

ubistvu je tako.

na enem od B stebri?ku je pod nalepko en velik ocvirk cca 1.5 cm  in ?akam kdaj  bo  nalepka po?ila(mam namen to sam razkopat) potem sprednja sovoznikova vrata spodaj  rjavo namehurjeno....nekaj malega tudi voznikova. Ko avto dvigne? ....sama ?asija je boga in rjava  z notranje strani pod pragi in koloteki  je rjava (trenutno gre za povr?insko ) upam ker ko se bom spravil na bru?enje in pranje podvozja pred za??ito za zimski ?as bom ve? vedel povedati. Ima pa avto  z mojimi dodanimi 38.000 km prej kot v enem letu  200.000km.

?e pa primerjam mojo biv?o mazdo 6  ki je prav tako imela 200.000km pa niti pike ..... res pa da je bila lepo za??itena. 

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

o?itno si redki sre?ne?...naj tako ostane. Moja mazda 5 ko jo dvigne?  je kar lepo  obdarjena s plemenito rjo   :)  seveda ?e bi prej?ni lastnik to lepo za??itil z bodykitom in sredstvi  ki so zato narejeni bi bilo povsem druga?e.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2014
Napisano

Morda re?i  te?avo menjava olja v menjalniku!?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

osvetlitev tablice
Napisano

slabi kontakti na samem ohi?ju za ?arnico.

Pri?gi pozicijske (1klik na obvolanski ro?ki)  in poglej ?e ti dela osvetlitev. spredaj  v lu?eh  pozicijske v lu?eh zadaj in tablicah. ?e vse povsod dela samo na tablicah ne potem je problem lokalen kot so ?e omenili. Pa naj gre za LED ali navadno ?arnico

sp. razbita havba nima veze  s zadnjimi vrati ali pokrovom kufra ?e je 4 vratna hahaha

?e si kje blizu lj lahk kj skup pogledamo.

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

cool-----no tudi ?e je v avtu vsaj 15?c je pri -10?c vrhunsko dobro :)  vem da  je webasto top ampak za?el sem spra?evati kot firbec in alternativa.... mogo?e se pa kaj najde sem si rekel pa sem  googlal 

a rabljen webasto lahk katergakol montira? samo da je na benz?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

kako to misli? 20 nad zg.temp?  se pravi ?e je -20 potem    se ogreje voda na 0 stopinj oz. ?e je voda v motorju 8 potem se segreje na 28.......kar pa je ?e vedno bolje  kot ni? da avto pred hi?o la?je zavergla 

Edino ni mi jasno nekaj ....... da med pe?ko vgradi? tole med cevi   kako to zakro?i skozi celoten sistem.....ali to opravi zgolj termodinamika  tople vode?

Meni bi npr.kar prov pri?lo ker mam avto zunaj pred bajto  pa lepo  na 220v in timer uro  da se pri?ge 2h preden zalavfam avto?

je pa res neprimerno z webastom

Se pa celo dobi grelec ki ga montira? prav v blok  ....saj ima kar nekaj dodatnih ?epkov za odstranit

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 webasto ne deluje
Napisano

si bom sposodil tole temo, k je govora o grelcu.

Glede na to da je webasto relativno draga nalo?ba  katerega  uporaba je  4 mesece na leto (morda) me zanima ?e obstaja  ?e druga opcija gretja  motorja in kabine. Na?el sem nekaj podobnega  le da to lavfa na elektriko.

po googlanju pa se najde marsikateri sistem  (na elektriko ki  opravlja funkcijo webasta) 

va?e mnenje.

https://youtu.be/32iAEKoZzds

za volva dobi? :)

https://www.alibaba.com/product-detail/water-coolant-heater_512331649.html

lp

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2005 Mazda3 elektrika
Napisano

Vec ali manj so tiste mini, preveri predal sovoznikov tam je w5w zarnica. Sredinske gumbe pa lepo pazljivo razdri pa morda takoj opazis kje je lahko tezava. Lahko da se motim......take so moje izkusnje.

Fajn ustimaj pa se malo pogooglaj;-)

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 sedan zadaj desno ne delujejo lu?i
Napisano

Ha ha potegnil 10 cm kablov morda da je la?je delal. Jaz bi ga prasal ce lahko pokaze te nove kable ha ha

No cena prevelika ampak vazno da sedaj deluje.

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2005 Mazda3 elektrika
Napisano

Uff kok enih tezav:-)

Sipe da delujejo moras na vsakih vratih posebaj jih naucit.

Naredis tako.....sipo spuati do konca dol in za 2sec zadrzi tipko kot bi hotel odpreti. Nato sipo dvihni gor in ko je zaprta za 2sec zadrzi tipko. Tako navadis se ostale sipe na vratih.

Gumb za ventilacijo ali temp. Je v notranjosti ...obrabljen. Ponavadi se ga da lepo popravit, tako da razdres vseskupaj pogledas v duso vrtljivega gumba prikrivis jezicke ali prelotas da dobijo bolsi stik z drsno podlago. Ce se tega ne da je potrebna menjava te konzole.

Potem utripanje radia in luck....najprej treba zamenjat vse lucke za osvetlitev....ponavadi je vzrok teh moten nedelujoca osvetljitev pepelnika. Meni je utripalo zaradi tega ko sem pohodil pedal za bremzo....:-)

Ce si kje iz okolice lj ti lahko priskocim na pomoc....imel mazdo 3 in priblizno vem he he.

Ce so slabe mase je treba spucat tudi mase ki pridejo na sasijo.

Dobro opravi....

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2005) - lu?ka za ma?ino
Napisano

S katerega konca pa si. Najprej priklop na tester pa se bo kaj vedlo vec kaj se dogaja?

attachmentzbg1.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.