Skoči na vsebino
Bobnenje pri vo?nji naravnost ali desno
Napisano

nop nit blizu temu, temu prav ru?i :) pri meni je samo bobnenje

saj sem posnel pa se res slabo sli?i: https://goo.gl/photos/UeiUAQTyeiVZiGJW9

predvsem na za?etku se opazi razlika ko se volan obrne levo: WUUUUU, ni?, wuuuu, ni?, ..... :)

saj bom poklical pelkota in peljal na servis + ?e ?arnico mi more zamenjat ker zdaj pa res poredko dela :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bobnenje pri vo?nji naravnost ali desno
Napisano

Od v?er se mi pojavlja ?udno bobnenje nekje spredaj (bi rekel desno). Zvok je nekak tak?en kot da bi peljal po tisti ?rti ki je nazob?ena (na AC so take) in ropotoa, samo da pa? ni tok glasno.

Simptomi ki so:

* bobni nekje med 30 in 80 km/h. Najbolj izrazito je pri 60km/h.

* bobni samo pri vo?nji naravnost ali v desno

* pri vo?nji v levo NE bobni (tudi ?e volan samo rahlo obrnem v levo)

* bobnenje ni odvisno od obratov / prestave / bremz ampak izklju?no od hitrosti in smeri vo?nje

Kaj bi to lahko blo fu?? Predvidevam, da nekaj pri gumi oz. nekaj v zvezi s samim podvozjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Torej kot ponavadi se to naredi takrat ko bi treba....jaz v amsterdamu zena gre na morje in po poti nazaj cela stala.

Prvo se ji prizge dpf lucka in sveti. To ve kaj je potrebno in je vozila bolj v obratih. Potem je lucka zacela utripat in me je klicala. Ker je avto normalno delal se je peljala naprej proti domu. Nekaj km pred domom pa se je prizgala lucka za olje. Avto je takoj ustavila in sedaj bo avto tam pocakal.

Pelko se zdajle ne oglasa (razumljivo :)) in me zanima kaj se lahko naredi. Je to se varno peljat ali bo bolje avtovleka do medvod?

Preverila je tudi olje in je na polovici med F in X.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto vle?e v desno
Napisano

Glede na to da dnevno delam vo?no vrhnika->lj in potem lj->vhrnika je nekako vedno ista cesta. Volan je pa itak levo ?e ho?e? it naravnost.

Bom ?u kmalu na optiko pa bodo popravili ali pa povedali kaj je in grem potem k Pelkotu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avto vle?e v desno
Napisano

V ponedeljek sem imel avto na rednem servisu (pri Pelkotu) kjer se je naredil mali servis, menjalo zimske gume za letne (iz 16" na 18") ter menjalo predne diske + plo??ice.

V torek ko grem prvi? v LJ na avtocesti opazim, da avto precej vle?e v desno. Spusti? volan avto instant za?ne vozit na desno. PRvo sem seveda pomislil, da volan zopet sam zavija (http://www.mazda-si.net/topic/11928-volan-se-sam-obra%C4%8Da-v-desno/). Avto sem popoldne dvignil na 2 dvigala, da so bile prednje gume od tal in testiral....volan pri miru.

Torej se je lahko optika zjebala med manjavo diskov ter gum, ali je zopet kaj z volanom?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Led ?arnice za tablico - W5W
Napisano

Zadaj pri tabljici sem v 3 letih ?e 2* menjal ?arnico in sedaj je zopet ena dead. Razmi?lam, da bi tokrat vzel neke LED ?arnice. Imate kaj izku?enj katere so ql? So recimo osram ali kak philips, ki so kar precej drage res tako bolj?e kot ene cheap (shit) z ebaya?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zobniki oljne ?rpalke
Napisano

Aha no pri meni zadeva ni "ropotala". Bil je nek tak tenak piskajo? zvok (sprav sem mislil da je turbina). Pelko je dejal, da se je zobnik verjetno samo malo odkru?il.

To, da se pa ne da samo enega zobnika zamenjat pa je ?isto mo?no pri mazdi. Ima ve? takih zadev.....recimo 1 senzor na, ki crkne za server....potrebno zamenjat komplet zadevo, ki pride 2k eur (namesto samo senzorja).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zobniki oljne ?rpalke
Napisano

Zdravo.....zanimivo, sam sem imel prav natanko isto te?avo.

Pri cca. 175k mi za?ne avto nekam ?udno piskat (sploh ko pohodi? gas). Gledam vse mo?no kva bi lahko bilo (toda ker nisem mehanih itak zadeve nisem odkril). Avto sem potem peljal do dr. Pelkota, ki ni bil 100% ali je mikrojermen, ali je vodna ?rpalka. Je pa ugotovil, da jermen ni bil menjan in je ?e original gor. Tako, da sva se potem dogovorila, da naredi velki servir in ?e to pogleda.

No ugotovil je nekako isto kot pri tebi. Da ni? od tega ni (vseeno je bilo ok, da se je naredil ta servis) in da se je odkru?il zobnik oljne ?rpalke. Nekako je rekel da ni panike in bo vse ok. No avto ima sedaj 232k km in ni? ne ka?e, da bi bilo kaj narobe + zvok je izginil.

Pomoje najbolje, da pokli?em Pelkota in se zapelje? pokazat. Ti bo 100% dobro svetoval kaj in kako.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Potovalni ra?unalnik m6
Napisano

Pa to pojava se vsem dogaja? Zanimivo..

Je mo?no kaj nastavit, da ra?. nebi kazal tak?ne porabe med to regeneracijo?

Predvidevam pa tudi da je najmajn 10 tem ?e odprtih o tem ne? :huh:

Seveda se da....preklopi, da ka?e kaj drugega.....recimo uro  :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

IMV.......am......sanja se mi ne  sramezljiv (dokler kaj ne crkne sploh ne vem, da imam)

Saj zaenkrat sploh ?e ni tako problemati?no. Itak to neha po cca. 30-40 sekundah in je potem vse ok. Samo raje prej preverim kaj je lahko, preden se resno kaj pokvari in bo avto nevozen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.