Skoči na vsebino
Zavorne kle??e, mazda 626, l.1993
Napisano

Jst sm pr svoji prej?ni Mazdi (tud 626 2.0 1993 letnik) kupu vse nove gumice, igli?ast le?aj (pride na vzvod za ro?no) in sm zrihtov. Je blo pa za dve ?eljusti (se prav za obe strani zadi) neki ?ez 300 oz. bliz 400? material. Pa vse original od Mazde.

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

?e ena zgodba - ki ni glih moja.

Od sodelouca kolega je kupu Mazdo 6 2.0 dizel letnik 2008. Pri enem prodajalcu rabljenih avtov v LJ. Na ?tevcu cca 70.000km.

Poraba okrog 9l/100km :o Je pelov na servis mal na kontrolo in so v tisti "digitalni servisni knjigi" ugotovil da ima avto 150.000km!

In se je odlo?u da bo avto pelou nazaj kjer ga je kupu!

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpra?anje: V6 motor Xedos
Napisano

Imam vpra?anje: a ima moj avto OBD I ali OBD II?

Pa ?e eno: na konektorju za "diagnostiko" (glej sliko) sem probu prebrat kode. A je to za moj avto sploh?

post-563-1306601448_thumb.jpg

In jih je zelo velik (?e sem prou prebral). In glede na podatke iz interneta ja lohk:

11 - Intake air temperature (IAT) sensor

12 - trottle position sensor

15 - heated oxygen sensor (HO2S)

17 - oxygen sensor (O2S)

pa ?e neki jih je ki jih nism najdu v tebelci

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obnova zavornih ?eljusti
Napisano

si jih ?e sprobal a zdej kaj bol primejo :) joke starii ,lepo in pohvalno! :bravo:

?e bolj primejo niti ne vem. Je pa mal ve? pedala zdej ko je preluftano in nova zavorna teko?ina.

Ker je bla zavorna teko?ina verjetn ?e "original" in niti ni bla rumene barve ampak bolj rjavo-?rne! :D:D

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpra?anje: V6 motor Xedos
Napisano

Imam eno vpra?anje za tiste ki se mal bolj spoznate na 2.5 V6 motor.

Ko "smo" delal velik servis sem opazu da je loputa za zrak (med zra?nim filtrom in motorjem) precej zapacana. In sem se par dni nazaj odlo?u da jo mal o?istm. Kupu sem sprej za ?i??enje "uplinja?ev" (fergazarjev), mal razstavu okrog lopute (nisem odklopu cevi za vodo - ostalo pa), in mal o?istu.

Nasledn dan sm opazu da je bla temeratura motorja mal vi?ja kot ponavad in obrati motorja brez gasa (?tant gas) cca 1500 o/min. In sem ?ou mal brat servisna navodila za avto. Baje bi mogu resetirat ra?unalnik ?e kaj odklapla? konektorje in premika? razne lopute in potenciometre.

Sem pa pol sam odklopu konektor pod loputo (ne od lopute) - tam kjer pridejo cevi za vodo gor - slika - BAC valve:

post-563-1304103624_thumb.jpg

In je bolj?e (sem ?e mal zni?al "?tant gas" z vijakom na loputi - baje se tam ?tela!

Zdaj pa: ko dam gas in ga spustim - obrati naprej padejo na cca 1200 o/min pol pa po?as na cca 800 o/min - video:

Objavljena slika

Zdej me pa sam zanima a je to OK al je treba ?e kaj "na?telat, al je umazanija od ?i??enja stekla kam v tist ventil???

Sej pomoje sa vam sploh brat ne bo dal ker sm tok nalo?u :D:D:D

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima Xedos 9
Napisano

?eprou bi lohk povedu v temi "Pohvalite se" bom tuki povedu:

Klima je popravljena! :bravo:

So mi namontiral en drug filter (su?ilec) plina - mal predelal cevi pa je ?lo.

Pomoje ene pol cenej? kot original, pa vseen skupi z delom 250? :( Ampak va?n da sm prpravljen na poletje :D

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpra?anje - ?i??enje lu?i (le?e)
Napisano

Poizkus ?tevilka 2:

Sem se odlo?u da probam ?e drugo lu? "odpret". In ne boste verjel - uspel mi je. :jupiii:

Sem jo tolk segrel da me je ?e ?ez rokavice v roke pekl! :D

In sedaj par slikc od le?e:

Se vidi da je precej "pra?na" ker se pozna kje sm prijemal s prsti

post-563-1300555017_thumb.jpg

Leva polovica je obrisana z roko - se vidi razlika z desno polovico

post-563-1300555129_thumb.jpg

In ?e o?i??ena le?a

post-563-1300555156_thumb.jpg

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpra?anje - ?i??enje lu?i (le?e)
Napisano

Ker kratke lu?i bolj slabo svetijo in sem trenutno brez Xenon-k, sem razmi?ljal o ?i??enju le? v prednjih lu?eh.

Na internetu sem nekaj bral da se to da o?istit in da je precej?na razlika. In sem se odlo?il da gre ena lu? od Mazde (od tiste rezervne ki je za dele) za namene znanosti.

Lu? sem segreval s kaloriferjem da bi lepilo okrog stekla malo popustilo. Ko je bila ?e plastika od lu?i skoraj "mehka" sem se lotil razstavljanja - ker je bilo lepilo ?e vedno premo?no, je rezultat razbito steklo :vskalo:

Dobra stran zgodbe - ven sem dobil le?o, ki pa je res umazana (kot bi bil prah nalepljen na njej - kar motna oz. meglena je bila).

Ko sem le?o o?istil s stelex-om je ?ista kot solza! :bravo:

Sedaj me pa zanima kako naj razstavim lu?i na svojem avtu da bi spucal le?e - brez da razbijem steklo seveda???

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obnova zavornih ?eljusti
Napisano

Pravijo da je 25 ? na set gumic (1 zavorna ?eljust). Torej 50 ? za nekaj kosov gume... :(

Sej ?e kupi? original je tud samo komplet - le da je cena cca 150-200? za eno ?eljust!!!

Lohk ti jst dam svoje od Xedoske - so ?e vse cele - ?e bi prbli?n pasale.

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za rezervo
Napisano

Lu?ka se pr men pri?ge ko je kazalc ?ist na koncu. Po BC pa ?e za velik km. Grem pa ponavad tankat najkasnej ko lu?ka gori ene 50km. Nisem pa tankal ?e ve? kot 57l ?eprou naj bi ?lo no 68l.

Objavljena slika

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obnova zavornih ?eljusti
Napisano

?ez vikend bom spet mal delu na tem projektu - ?e bo cajt.

Dobu sm nazaj speskano, in pa gumice za spredi mam. Najprej morm pa pobarvat.

Barvo sm kupu ?rno - neka posebna ki zdr?i 800°C (ko pobarva? mor? segret zadevo na 160°C da se strdi :ne vem: )

Objavljena slika

Objavljena slika

28811_2.png

l.jpg.png28811_2.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.