Skoči na vsebino
Lu?ka ESP
Napisano

to je tisti servisni meni kjer tudi porabo ?tela? - +/- 15% za to?nost prikaza. en izmed korakov pa je test ne samo lu?k ampak tudi vseh 4h kazalcev in piska?a

Back to topic, kaj si ugotovil ?e potem, kaka napaka na avtu?

Napako imam na "master brake cylinder pressure senzor", ki se z razliko od ostalih avtov, pri ve?ini mazd nahaja v pumpi od ABS-a in jo mora? v tem primeru celo menjati... :blush:

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka ESP
Napisano

sicer pa, a nebi blo la?je lu?ke ven vzet kot vato not tla?it :blink:

ni lu?ka, je dioda in verjetno ni bilo spajkalnika pri roki za jo odlotati, pa so ?li kar v prtlja?nik po prvo pomo?... :hudicek:

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka ESP
Napisano

kaj pa se da vse nastimat s to metodo?

Na stari ?estki lahko bere? in bri?e? napake ter gleda? parametre, na novej?rih nisem imel ?e prilike testirati...

Po celem ve?eru brskanja po netu in po celem popoldnevu sprehajanja okrog motorja od avta, sem ugotovil da se senzor pritiska zavornega olja nahaja v pumpi od ABS-a in da jo je treba celo zamenjati. Eno sem na?el z ene rabljene mazde, ampak ima druga?no serijsko ?tevilko, mislim da je razlika v tem ali ima ASR.

Zanima me, ?e imate vsi na ?estkah DIESEL prve serije 02-05, ASR sistem proti zdrsovanju koles...prosim vsaj par odgovorov :aaaaa:

kaalman in alex vem da imajo sigurno ASR, ker se jim lu?ka pri?iga kot pri meni po nepotrebnem :ouje:

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka ESP
Napisano

Je lahko zdaj govorit, ko je ura se bi redko kdo spomnil...pa se tester sem imel doma, ampak je raje lovil prah v predalu ko sem kupoval avto :vskalo:

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka ESP
Napisano

U fak, kaj to je naredil prej?nji lastnik, da prikrije napako?

Kaj pa, ?e bi tudi mi, ki nam svetijo famozne lu?ke isto uporabili vato? :hudicek:

ja to je prej?nji lastnik naredil, do danes sem mislil da avto nima ESP-ja <_<

Kaj ?em, zdaj je treba re?iti problem, vem kje je master cilinder, nevem pa ?e je z njim kaj narobe ali je kak?en senzor kriv...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka ESP
Napisano

Danse ko sem razstavil ?tevec na moji ?estki me je ?akalo presene?enje

post-6180-1348939702_thumb.jpg

Lu?ka od ESP je bila prekrita z vato. Ko sem sestavil ?tevec sem vedel kaj me ?aka...lu?ka od ESP se ne ugasne :hudicek:

Avto sem priklopil na tester in ko se pove?em na elektroniko od abs-a mi poka?e naslednjo napako:

C1953 Master Cylinder Pressure Sensor Circuit Open

Kaj je kdo imel ?e podoben problem, je ta napaka povezana z ESP-jem???

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje EGR ventila
Napisano

Men se je pri M5 2.0d pri?gala lu?ka za motor pri 114000km. Ugotovili smo, da je EGR ventil. Mehankar mi ga je o?istil, resetiral error in sedaj je ok.

En ?as bo? imel mir, potem bo treba ponovit postopek...kdaj pa je odvisno kak?ne relacije vozi? :D

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odstranitev DPF
Napisano

O?itno ga ?e ni junaka sramezljiv

?e bo? odstranil dpf, ti na tehni?nem pregledu ne bodo ugotovili. Za ga odstraniti je potrebna fizi?na odstranitev in predelava elektronike. kar se ti?e turbine, pa ?e sanjalo se ji ne bo da tam odzadaj ni ve? dpf-ja :D

S

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nek zvok pri 6
Napisano

Da spet obudim temo. Takrat, ko sem nazadnje pisal, smo zamenjali tudi mikro jermen in skripajo? zvok pri mrzli ma?ini pod ?tand gasom ostaja in ga je zadnje ?ase zmeraj ve? se mi zdi. Ko dodam gas (nad cca. 1300 obratov), pa zvok izgine. Se mi zdi, da prihaja iz zaprtega plasti?nega dela, kjer je visokotla?na ?rpalka (zadeva na alternatorjem). Je kaj narobe z zobatim jermenom? Od menjave je minilo ene 4 leta in 75000km. Za pomo? se lepo zahvaljujem.

Jermenico od alternatorja preglej..

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SKLOPKA
Napisano

?e ni sledu da bi kaj pu??alo je zame prej glaven cilinder v kabini

po moje je tudi kriv glavni cilinder, jaz bi tam za?el iskati vzrok...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Daljinsko zaklepanje - ne zaklene
Napisano

Tudi v mojem primeru je bila te?ava najprej samo z enim klju?em. Zato sem menjal

baterijo, pa ni bilo ni? bolje. Nato so mi pod garancijo zamenjali oba klju?a. ?ez

en teden so bili zopet z enim klju?em enake te?ave. Zatem zamenjali enoto + klju?e,

in od takrat ni te?av. Tudi meni je tu logika odpovedala.

Mi je vse skupaj nelogi?no....ampak v tvojem primeru, zgleda da je bila centrala res kriva.

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Daljinsko zaklepanje - ne zaklene
Napisano

Zelo podobne te?ave s klju?i sem imel pri M6 - 2008. Menjal sem baterije, pa ni ni? pomagalo.

Na servisu zamenjali klju?, pa se je ?ez nekaj dni zgodba ponovila.

Te?ava je namre? bila v enoti za centralno zaklepanje, ki so mi jo ?e v garanciji zamenjali.

Od takrat (2009) do danes nobenih te?av ve?.

Ce bi delala probleme enota za centralno zaklepanje, nebi nobeden kljuc odklepal. V tem primeru en kljuc dela normalno, drugi pa.ne odklepa...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdina mobilna pomoč - MES
Napisano

Zanima me, ali je kdo ?e preizkusil MES storitve na cesti? Bodisi v SLO ali izven in kak?ne so izku?nje? V predpostavki, da so pogoji za MES izpolnjeni (servisi itd)

oz.

Ali se je komu zgodilo da so mu zavrnili MES, ker je kak poobla??enec pozabil v DSK vpisati opravljen servis

Spra?ujem, ker smo je holandec z Mazdo6 2009 imel incident v kampu (to se zgodi. ?e ne zabremza? po?itni?ke prikolice...), pa sem mu pomagal s servisom v Puli, kjer so dejali da njegova mazda ima 89.000km a v DSKju ni servisa na 40 in 60....ostali so, sam pa je dejal da so vsi servisi opravljeni in to na istem mazda servisu....

?e epilog in pohvale Puljskemu servisu, poklicali so v ta servis, sporo?ili VIN, in drugi dan so bili servisi v DSK...

Jaz sem ostal na cesti z mojo mazdo, takrat je bila stara 6 let in je imela prevozenih 160.000 km, servisirana je bila vedno pri pooblascenih servisih. Ko sem poklical na MES sem bil presenecen nad storitvijo, avtovleka je prisla v 20 minutah. Ko, so odlozili avto pred avtoplusom v Kopru, so me se enkrat poklicali in me vprasali ce je bilo vse uredu in ce rabim prevoz do doma

Tako da jaz imam dobre izkusnje z njimi... :)

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

odna?anje zadnjega dela
Napisano

Pozdravljeni!

Sem lastnik mazde 6 (2006) dober mesec zato morda malo ?udno vpra?anje.

Vedno bolj ?utim, da mi po ravni cesti ?ez luknje odnese zadnji konec (mislim da ves ?as) v levo.

V?asih se prav sli?i kako poradira guma. Recimo na celov?ki cesti proti ?entvidu kjer je 70 omejitev skoz vozim 60 zaradi slabega filinga. Pa to ne pomeni da mi ga odnese toliko, da bi moral avto loviti... toliko da se zmeraj ob?uti odna?anje ali zibanje levo-desno...

Najprej sem krivil da zato, ker prej sem imel bravota (''kupe''), sedaj pa karavana s te?jim zadkom in zato tak ob?utek... Zdaj pa sem pri?el do tega, da to ni to...

Kaj bi lahko bilo? Zani? amotrizerji? Kak?ni stabilizatorji?

Mislim da mazda boljso lego na cesti kot bravo, ne glede na to da je mazda karavan. Po moje je problem v amortizerjih...

www.gistel.si

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.