Skoči na vsebino
Vzmeti Mazda 6 GG
Napisano

?ivjo :)

Zanima me,?e bi ?le vzmeti od M6 2.0D na M6 1.8 ? Dizel ima verjetno tr?e vzmeti spredaj zaradi te?jega motorja in bi avto bil posledi?no spredaj verjetno vi?ji. Ali se motim?  :zvizga:  Imam namen menjati komplet amortizerje in bi sproti zamenjal ?e vzmeti. Amortizerji imajo pre?ve?enih ?e 250k km,verjetno so tudi vzmeti ?e mal zgubile svojo "pro?nost".  Spra?ujem zato,ker lahko dobim oz. sem zasledil na bolhi oglas za nove OEM vzmeti za 90?. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Letos sem ga dotocil cca 1l (13k km), generalke ne bom delal (l.2004)

To je pol skoraj normalna poraba,malenkost ve?ja,ki pa ne kli?e po generalki in niti po to?enju katerega koli aditiva za zmanj?anje porabe ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Barva 32G Mazda 6 l.2007
Napisano

no evo... barvo koncno dobil pri silco.... hvala za idejo

Poslano z mojega MHA-L29 z uporabo Tapatalk

Super. Samo da si re?il.  :prstgor:  Jaz osebno ne kontaktiram nobenega drugega ve?. ?e rabim katerkoli materjal za li?arijo se vedno obrnem na njih.  B)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava xenon ?arnice
Napisano

lp tudi na moji 6tici bo potrebno menjat xenon ?arnice. in me zanima katere priporo?ate in kak?ne sploh pa?ejo v mojo mazdo. mazda 6 2008 2 generacija.

Philips,Osram. Ne kupuj ?ang ?lang ?arnic  ;)

Ima? pa model ?arnice D2S

http://www.ebay.de/itm/2x-OSRAM-D2S-XENARC-ORIGINAL-XENON-BRENNER-4300-K-AUTO-LAMPE-/321583944262?hash=item4adfe59246:g:vvgAAOSwys5WUKj8

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GG, 1.8l poraba olja
Napisano

Meni ga tut kar pije, zaenkrat se nebom delal generalke..katero olje pa dolivate, jaz imam dexelio vendar razmisljam o kaki alternativi, kako je z menjavo oljnega filtra, je dovolj enkrat letno?

Probaj mogo?e z 10w-40. Pa ne Dexelio. Valvoline,Sheel ali pa Mobil 1 ,lahko tudi Motul,?e ti ni ?koda ???,?e ti ga preve? spije. Samo verjemi,da nebo neke velike razlike. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GG, 1.8l poraba olja
Napisano

Pri meni so bili oljni obro?ki ?ist zape?eni v batih. Sploh na 3. in 4.cilindru. Pa tudi tefloni so bili ?e precej zmatrani.Torej,?e bi se jaz v tem primeru odlo?il sam za menjavo teflonov,nebi naredil ni?...Tko da je bolje,ko ima? enkrat odprt motor reskirat ?e tistih dodatnih 100+ ? za obro?ke in le?aje,da potem res ve? kaj ima? pod haubo. Kolega je porabil 20ur za komplet generalko. S tem,da je sam na glavi zabil 5 ur,da je s?istil vse saje iz zgorevalnih komor in zlepal ventile ter jih na konc ?e spoliral v nulo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GG, 1.8l poraba olja
Napisano

?e en,ki ima problem z porabo olja pri  L8 motorju. Lahk bi ?e kak fan club ustvarli.   :lol:  ?e ti ga po?re 1l na 5k km ?e ni tolk hudo. Ko ti ga bo po?rlo 1l na 1k km tko kot ga je men pri 220k km ,pol se pa sekiraj.  :lol: Da ti ga ne bo "ni? ve?" spila te re?i sam generalka. Pripravi se na projekt v vrednosti od 600? naprej.  :zvizga:  Jaz sem tudi prvo probal z 10-40 ampak je bilo isto sranje. Skurila mi ga je glih tolk kot z 5-30. Vozi se in spremljaj porabo. ?e ti bo ostala pri tej kot jo ima? sedaj,brezveze generalko delat. Raje na leto 30? za olje. Odvisno pa koliko ?asa jo ?eli? ?e imeti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.