ni samo to da jih poznamo - ampak so vsi servisi delani pri njih in tudi ?e je kaj narobe je servisirano pri njih vklju?no z kleparsko li?arskimi posegi
S tem smo nekako stalne stranke in je hitro privilegij v kak?nih 10% popusta - se mi zdi fair in edino pravilno, da nas pouj?kajo tudi s kak?nim popustom na stalnost
Boss se popolnoma strinjam. Samo na tvojem racunu se vidi, dasi dobil 6% popusta.Ce ne bi polna cena bila 885 EUR(popravi, ce se motim).Isto je bilo pri tebi Labi, samo ti si dobil 10%. Ce pa sestejem material (zobati jermen, napenjalec + podlo?ka napenjalca), ki bi ga meni menjali +toliko dela kot tebi(ceprav bi ga boilo manj) pride polna cena 535 EUR. To je pa se zmeraj skoraj 300 EUR manj (kot so dali "predracun"). To sem hotel povedat.
Ce delas privat servis zakaj bi sploh sel na uradni servis za jermene? To ti lahko vsi menjajo?
Jaz sem na gami imel opcijo, da prinesem svoje dele (jermene, sponarje, itd) pa sem se raje odlocil za original vse...
Ne, ko sem pac avto kupil, sem zamenjal olje ter filtre, ker nisem vedel kako in kaj. Pac iz preventive. Tako bom menjal olje na 130000, ker sem ga zamenjal pri 110000. Velik servis bom pa naredil na uradnem servisu-tko sem se odlocil.
Saj meni ni toliko zaradi cene servisa-se mi zdi pa cudno, da je taka razlika-glede na Bossa in kaj vse so njemu menjali.
Poslal poprasevanje za velik servis na avtorent v NG ter na A-Cosmos. S prvega dobil na vprasanje:
Pozdravljeni!
Zanima me cena servisa mazde 6 sportcombi 2.0 diesel na 120000 kilometrov z upo?tevanjem menjave:zobati jermen, napenjalec zobatega jermena, filter klime, pregled vozila ter delo. Olje ter ostale filtre imam ?e zamenjane.
Hvala za odgovor ter lep pozdrav.
Odgovor:
Sp?tovani,
Na?teti materjal za velik servis z 20% popusta na delom vas pride 817 eur.
Lp
Glede na to, da je dal Boss za vse 834 EUR(pa je menjal se olje, filtre, olje v menjalniku, webasto...) je to kar nekam zelo velika cifra!! Al se motim? Cakam se odgovor iz Acosmos-a...
A je kdo pred kratkim(letos) delal veliki servis (120k km) na mazdi 6 diesel? ?e je kak?en, ali bi lahko skeniral racun ter ga prilepil tukaj? Me zanimajo malo cene storitev.
aha...?e ena mo?nost torej. Bom res mogel "potrgat" z vrat vse, pa preveri t motor?ek. Da ga ne bom kupoval brezveze. Kje v stebru pa se nahajojo tiste varovalke? Nimam navodil...
Imam problem: ne dela mi el. pomik stekel na voznikovi strani. Enkrat se je to ?e zgodilo, vendar je potem za?elo spet samo delat... . No zdaj pa je spet "crklno" in ne dela. Ko pritisnes na stikalo se slisi klik stikala, zgodi se pa ni?. Kaj je lahko problem, preden za?nem podirat vrata?
moja 6-ka je tud stara 5 let(oz. hmalu), pa ni videt nobene rje. Sm vprsal na servisu glede tega-mi je rekel, da rjavijo tiste, ki niso dobile premaza....da se to dogaja pri nekaterih iz tujine. BWO, moja je zaenkrat OK in upam ,de bo ?e naprej.
Problem pa imam pri zadnjem brisalcu. Gumica je popolnoma druga?na od prednjih, tako, da je ne morem skraj?ati in zamenjati samo nje. Zgleda, da bo treba nabaviti original... :ne vem:
Jaz sem tudi pri zadnjih zamenjal samo gumico, vendar ni vredu. Prevece trda in po sredini ni vredu brisalo. Tako, da je bilo potrebno nabavit original...
Ta nove Platin Winter edition-naj bi imele bolj?i lak. Ta ki mi jih bo nabavil pravi, da niso slabe...bomo vidl s ?asom...jeklena za mazdo 6 so pa od 50-55 Eur. torej za te bom dal 10EUR ve? po kosu-sploh ni dileme.
Na servisu lahko sam poves, kaj ?eli?, da ti naredijo? Ker jaz bi tam dal zamenjati samo napenjalec ter zobati jermen(ter ostalo kar pride zraven tega). Ker "moj mehanik ni se nikoli tega delal na mazdi 6. Vse ostalo lahko naredim sam. Olje ter filtre sem ze zamenjal, tako da imam do 130k mir(sedaj imam 113k). Ali se potem zmanjsajo tudi ure dela, ali je servis zaracunan pav?alno?
Hja, jaz ga se nisem, odkar imam avto...sedaj imam 113k km, ma u servisni pise, da je bil menjan pri 95k se mi zdi. Ga zamenjam, pa bom videl, ane? ?kodvat ne more...
Ja jaz ve?ino tankam petrol-ker drugih ?rpal okoli nas ni(R50km)....sej mne ne moti, ma tisti odzadi verjetno ful lepo gleda ter govori same lepe besede...
Iskal sem po forumu, pa nisem zasledil to?nega odgovora na moje vpra?anje. Torej, ?e 6 pohodi? se pokadi. To je normalno. Ampak ali je uredu, da se pa ful kadi v primeru, ko recimo pospe?uje? po ?rnokalskem klancu v 5 prestavi pri 150km/h +? Ker se mi zdi, da se ful. Ponavadi se je samo na zacetku, potem pa se je zmanjsalo. Avto pa gre uredu, pospeski se niso nc zmanjasali. A se da to resit s kaksnimi dodatki (?i??enje injektorjev...)(se nanasa na tebe LabiGT, ker sem prebral, da uporabljas to).
Aha, torej me ?aka kar lepa cifra cez 8000 km... Pa a se cene razlikujejo pri razli?nih servisih? Ker meni je pri avtorentu v Novi Gorici rekel, da bo od 800-1000EUR?!? To je pa malo velika cifra, ane?
Aja, saj sam pove?, kaj naj menjajo? Ker olje sem sam zamenjal...
Glede tega zvoka: bil sem na servisu se je tip pelju en krog, pa reku, da ne ve kaj bi lahko bilo. Da pa ni nic husega....bwo...torej ko bom mel cez 8000 km veliki servis mi bodo pogledali se to. Sem pa naredil ze skoraj 8000km od takrat pa je se vse u redu. Zvok je pa tezko opisat. Kot sem ze zgoraj napisal se ne pojavi zmeraj in se to, ce pospesujes pocasi. Pojavi pa se pri mrzlem in ogretem motorju. Pojavi pa se tam okrog 1400 do 1800/1900 obratov. Ce pa ?e z nule pohodis ga pa ni....tko da...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Boss se popolnoma strinjam. Samo na tvojem racunu se vidi, dasi dobil 6% popusta.Ce ne bi polna cena bila 885 EUR(popravi, ce se motim).Isto je bilo pri tebi Labi, samo ti si dobil 10%. Ce pa sestejem material (zobati jermen, napenjalec + podlo?ka napenjalca), ki bi ga meni menjali +toliko dela kot tebi(ceprav bi ga boilo manj) pride polna cena 535 EUR. To je pa se zmeraj skoraj 300 EUR manj (kot so dali "predracun"). To sem hotel povedat.
LP
Povezava za deljenje
Deli na druge strani