Skoči na vsebino
Pobiranje gum spredaj
Napisano

Ah ne, samo teko?e vozim.... :P

Aha, tako se temu zdej po novem re?e... :harhar:

Ok hec na stran ampak vseeno mi je tole precej malo pa sem tudi sam med bolj dinami?nimi vozniki je pa res, da gum na ovinikih ne radiram zato mi je uspelo z originalnimi gumami naredit cca 70.000km pa ?e vedno so imeli milimeter ve? mesa kot je zakonsko dovoljeno. Se pravi, da ?e bi ?el do konca bi se dalo narest cca 80kkm ali pa morebiti celo 90kkm.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pobiranje gum spredaj
Napisano

Hmmm zdej pa res ne vem... :ne vem: sem mal naokol potipal, pr vulkanizerjih pa pri kolegih in so me malo po zdravju vpra?al ko sem omenjal 2,7 in celo 3,0 bar.... Navodila pravijo 2,2 za prazen in 2,4 za poln avto.....

Ti jih kr poslu?i pa vsakih 20kkm lepo nove gume kupuj, ko bodo pobrane po robovih. :hudicek:

Pri meni se zaradi cca pol bara ve?jih tlakov kot je napisano na vratih gume obrabljajo popolnoma enakomerno in z originalnimi Dunlopkami sem prevozil cca 70.000km pa sem bil ?e vedno "roadlegal" z 2,5mm profila, ko so ?le gume v smeti.

No ceneje se sigurno vozi? ?e nabije? na 3,0, ne vem pa kako izgleda tak tabular v orng snegu ali pa plundri. Namesto oprijema tekalne povr?ine ima? na voljo le 1/3 le te. Tko da jaz ne bi pretiraval.

Vse je odvisno od modela gume - recimo tak zelo ekstremen primer je bila GY F1 GSD3 (smrekca profil), ki je ve?ini pobralo robove inso gume metali v smeti tudi po ?e neprevo?enih 20kkm - sam sem s pritiskom 3.0 dosegel popolnoma enakomerno obrabo na celotni tekalni povr?ini in naredil ve? kot 45kkm.

Tako napolnjena guma je dr?ala kot pribita na cesto in sem bil z njo izredno zadovoljen.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pobiranje gum spredaj
Napisano

Zimske 205 60/16 pumpam na 2.6 spredaj in 2.5 zadaj, letne 225 45/18 pa 2.8 spredaj in 2.6 zadaj.

Sem pa pri prej?nji ?estki imel podobne te?ave, k mi je gume pobiralo po robovih (pumpane 2.5 spredaj in 2.4 zadaj) - sem pa zelo hitro ugotovil, da je treba GY Eagel F1 pumpat kar precej in sicer 3.0 spredaj in 2.8 zadaj in se je obraba lepo enakomerno porazdelila.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

garancija je 100 kkm ali 3 leta, kar nastopi prej, ?e se ne motim.

Pokli?i ?lana Mazda 2(lepega mitkota) in ga povpra?aj kako je blo, ko je pri 80 kkm odpeljal z servisa, pa ?e par jih imam na rezervi(mazda 5, z 73kkm(kolega kupu od kolega, tako da je zgodovina znana),....), z manj kot 100 kkm,pol pa lahko diskutiramo naprej.

Lahko tud tist s preko 100 kkm, recimo ga kupi pred temi kilometri, pol pa je sranje, ?e pa kupi? novega pa ima? na?eloma manj?e mo?nosti dabo sranje.

Ma OK ne bomo diskutirat - MPS je zakon, diesli so pa pa? ?rot in so skos na servisu. Jaz sem sre?en ?e mi zjutri sploh v?ge in ?e pol ni? stran med vo?njo ne pade. :harhar:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Je nekaj takih junakov na forumu ki so PREKORA?ILI ta znesek pri manj kot 100 kkm, pri dizlu seveda.

A pri novem? :ne vem: Do 100kkm je ?e garancija. Pri rabljenem je pa ve? ali manj stvar sre?e pa morebiti ?e tega, da nisi bil nategnjen s ?tevilom kilometrov in zbitimi ?tevci.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje felge
Napisano

P.S;: Li?ar pravi, da bo treba felgo barvat.. Zdaj samo ?e ne vem a ho?e aslu?t, al ma pa dedc prav. :)

Pa a ti res ne bi prej probal, kar sem ti svetoval? :ne vem: ?e vedno pa ?e ne gre al pa zajebe? te bo re?eval li?ar, ki se ti itak ?e zdajle ponuja. :rolleyes:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje felge
Napisano

Vzemi vodobrusni papir granulacije 1000 in poskusi ali bo ?lo dol. Samo pazi da ne pretirava? in zbrusi? lak. ?e gre dol nato vzemi ?e 1500 ali 2000 in na fino pobrisi ter na koncu s polir pasto (lahko tudi malo bolj grobo) celo zadevo spolira? do sijaja.

?e pa ne bo ?lo potem je pa ?al tolk zape?eno, da se bo verjetno treba lotit li?arskega posla. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TRESENJE MZ6karavan KO JE HLADNA
Napisano

Mogoce zato, ker je zunaj hladno... in so vsi sklopi malo bolj trdi... :(

Ho?e? re?t, da jo zebe pa dregeta? :ne vem:

Kolk ?asa pa se to ?e dogaja. Mogo?e bi bilo treba preverit nivo olja ali pa ga celo zamenjat, dat kak aditiv za bolj?e mazanje.

S kolk obrati pa vozi?, ko je avto hladen? ?e so obrati prenizki ni dobro, saj je mazanja slabo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tudi jaz to zadnje ?ase opa?am, s tem da meni ?e cuka na nizkih obratih.

tudi jaz ko sem jo kupil sem naredil 850 km sedaj pa dobrih 600km.

aha pa ?e to da po ra?unalniku frajer ka?e presenetljivih 6.0 l/100km, ni mi jasno kaj mu je.

Tole zna bit te?ava na merilcu pretoka zraka. Na?eloma tudi tam pobira informacijo glede pretoka goriva. Zdej, ?e merilec prikazuje narobe avto dozira prebogato me?anico s tem posledi?no povzro?i slabo izgorevanje in cukanje posebej v nizkih obratih. Pri tem prikazuje na BC-ju neko cifro, ki si jo narobe izra?una resnica je pa ?ist druga?na, ampak sistem za vbrizg pa misli, da je vse OK.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.