Skoči na vsebino
Katero olje?
Napisano (urejeno)

A ima mogoče kdo kontakt od člana foruma  Scania? 

Namreč kmalu bom imel servis pa bi rabil  od njega olje za ročni menjalnik  redline mtl 75w80. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2010) - Bose
Napisano
pred 32 minutami je Shrek napisal:

Za poročila in muziko na 202 je čist ok ozvočenje... 😇

Res je... pa za kake modrijane poslušat tudi. 😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2010) - Bose
Napisano (urejeno)
pred 24 minutami je Boss napisal:

Ma glej... men je v čist dobr. Alex je pač muskontar in logično, da ma višja pričakovanja. Ampak vseeno avto ni glih akustična dvorana, tako da za moje pojme je bolje, da si za doma kupiš kaj bolj fensi.

Se strinjam. Sicer pa tudi bandi ne dajo več toliko na kvaliteto posnetkov kot nekoč(vse se več ali manj snema v domačih studiih, sobah) in nima več smisla pretiravati z muziko v avtih. Lahko zamenjaš kak visokotonce, zvočnik in to je v glavnem vse. Tako, kot sem sam "friznil" moj bose je vrh kape, da vse skupaj bolje igra vsaj za silo.

Ja,za povprečno poslušanje glasbe in poročil v avtu je v redu. 

pred 9 minutami je amatej napisal:

Ma ja sej to. V tistih parih kvadratih vseh 10 zvočnikov niti ne zapoje dobro. Gre bolj zato ker me najedajo cene in hreščanje... Kličem na servis koliko stane zvočnik. Ja ne vem kerga pa imate, imam dva v katalogu. Cena xyz ali pa 2x xyz... sem rekel zih je dražji 😕 

Sem pa bral, da imajo tele mazde probleme glede Bose in da notri niti ni Bose kvaliteta ampak en “kartonski” zvočnik. Bolj oz firbca me zanima ali imajo novejše Mazde tudi probleme z ojačevalci itd... Glede kvalitete zvoka v prih kvadratih pa ...

Saj bose je to -cheap zvočniki. Pri novih mazdah je problem ta, da zamaka pri šipah in posledično se odlepi membrana na zvočnikih. Sicer se ga da enostavno popraviti z malo veščine. Nov za sprednja vrata pa pride nekje 330€.

Čista kraja. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2010) - Bose
Napisano
pred 4 urami je amatej napisal:

Sigurno ni mogoče uporabiti istih kablov? Ok, mogoče so konektorji drugačni ampak a sigurno ni pretvornikov? To si se zanimal pri kakšnem avtoakustiku?

Lahko bi  uporabil originalne kable za vrata in visokotonce. A tej kabli, ki so uporabljeni, niso neka resna zadeva.  

Če bi zamenjal samo originalne bose zvočnike z kakimi dobrimi 2ohm after market, bi zveneli grozno. To pa zato, ker je mazdin bose ojačevalec zelo švoh in ne bi mogel poganjati v redu takih zvočnikov, ki potrebujejo več moči, da  "zadihajo". 

Vedeti moramo, da so original bose zvočniki cheap z kartonastimi membranami.Drugo kar je še bolj važno je to, da ima bose ojačevalec vgrajen procesor in kretnice in pošilja že "sprocesiran" in equiliziran zvok do zvočnikov.Vse skupaj je nastavljeno na "flat" zvok, poudarek je na mid-basih, brez pravih basov.Original bose zvočniki imajo tudi velik izkoristek, tako da že z malimi vati (nekje 25W po kanalu) igrajo. Tukaj nek resen aftermarket zvočnik "še spi". 

Se pravi, če bi hotel narediti kaj resnega za zvok, bi moral vgraditi nov 4 kanalni ojačevalec (še bolje dva, enega samo za sub woofer) ali 5 kanalni, povleči nove power kable in kupiti komplet nove zvočnike. V glavnem, staro ven, novo noter. 😏

Edina svetla točka pri vsem je obstoječi radio-CD player. 

Menjava vsega ozvočenja te stane takoj prek jurja. Jaz se nisem na koncu odločil, ker mi je brez veze dajati toliko denarja v to.Neke vmesne poti ni.😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2010) - Bose
Napisano
pred 19 minutami je amatej napisal:

Imam Mazdo 3 2010 letnik, ki ima Bose ozvočenje. Zadnje čase (1 leto -.-) se mi dogaja, da mi levi spodnji zvočnik hrešči (ali pa sploh ne dela). Prav tako so težave pri visokotoncu (ne deluje).

Bi rekel, da je šel ojačevalec. Popravilo mislim, da je cca. 300€ ampak razmišljam v smeri, da bi vse pometal ven in zamenjal ozvočenje.

Je že kdo počel kaj takšnega? Sem klical enega avdio opremo in je samo kašljal, ko sem mu povedal ceno novega ojačevalca :)

Torej je že kdo metal ven Bose zvočnike?

Jaz sem to nameraval a sem si premislil. Ven moraš dati vse vključno z kabli in vse na novo na peljati.Je pa to velik strošek. Od bose ti ne pride v poštev nič, ker dela na 2 Ohm normalno ozvočenje pa na 4ohm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tlak v gumah
Napisano (urejeno)
pred 18 urami je Aless napisal:

Pri 2.gen M6 če se dobro spomnim opozarja ko pade tlak pod 1.8 bara. Ima pa direktni sistem prek senzorjev v ventilih.  

Drgač pa je pri meni fajn to da lahko vsak trenutek pogledam kolk je ktera guma napumpana in kolk je temperatura gume. 😎

IMG_20190416_140501.jpg

A pred vožnjo kaj segrevaš gume ali štartaš kar z mrzlimi? 😛

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tlak v gumah
Napisano
pred 2 urama je Slash13 napisal:

Na koliko barov polnite oz priporočate za pnevmatike 225/45/19? M6 2016

Priporočeno je 2,3. Jaz sem jih polnil na 2,4 spredaj in zadaj. Je pa odvisno od znamke gum in trdote bočnic. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano

Meni so na servisu zamenjali zobnik  na obeh ogledalih z boljšimi after market. 

Znan problem, ne komplicirajo. Je pa razstavljanje ogledala baje zelo zahtevno. Meni so na desnem počili šipo ogledala, tako, da so na koncu zamenjali kar celo ogledalo komplet. Je pa baje samo šipca ogledala(original ogrevana) zelooo draga. Tako, da jaz ti ne priporočam diy variante. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano
pred 2 minutama je Aless napisal:

Daj olje na analizo pa boš videl da še vedno meša nafto zraven, edino malo manj kot prejšnje verzije Mazdinih dizlov z DPFom.

Žal je Mazda še posebej znana z bogatim mešanjem goriva v olje in to pri dizlih in bencinarjih.

Verjetno jo je nekaj noter a pri meni je po 9 mesecih olje še vedno na max., normalno in niti pike čez.Do črtice za max. ko je potrebno zamenjati olje je še več kot dva cm. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano
pred 5 minutami je matjazy napisal:

A to je cena z odstranitvijo dpf? Mene mika čipanje predvsem zarad tega, da bi dal še dpf ven. Ker na tak način kot ima mazda to z DPFjem rešeno se pravzaprav zaradi dpfja dela škoda na mašini (mešanje nafte z oljem ) in je po mojem zadeva primerna samo za ven :)

Ne, brez dpf. Dpf ostane. Pri FL verziji naj ne bi bilo več problemov s tem. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je koroska18 napisal:

Ervin je uredu se da vse zment , tko da , cene so od 250+ .

No 250 evrićev sem dal JEST za atmosferca . Trajal je pa 4 ure . 👍 Priporoćam 👍:notworth:.

Res je. Sem slišal same pohvale o njemu. In kar je najbolj pomembno, da da avto na valje pred in po posegu. Vsak avto obravnava individualno. Jaz sem se zmenil za 270€.Samo čakam na termin, ko bo prost, ker sedaj ima veliko dela. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akumulator Mazda 6 Activ (GG)
Napisano
pred 10 minutami je TiEn napisal:

Imam Boschov AGM, dela brez problema. Teče pa že drugo leto...

He, He... poudarek je na že drugo leto. Sej bi bil kriminal, če bi že crknil. 😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano
pred 19 minutami je matjazy napisal:

Kam jo boš pa dal čipat?

Sicer sem gledal malo po netu, pa naj bi se tudi ta švoh čipala na 200?

Vmes smo zamenjali podložke pod šobami in pregledali sito, ki ni kazalo nobenih znakov zapacanosti. Z obojim skupaj je bilo dobro uro dela. In 5€ stroškov. 

Tunerc, novo mesto. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski in ploščice
Napisano
pred 25 minutami je scania napisal:

Sem jih najdo na njihovi strani v Angliji komplet diski in ploscice za spredaj 180€. Za zimmermanove z luknjicami in ploscice sem dal mislim da okol 205€. Zdaj ce je res isti nivo kot ate ali celo boljsi bi bilo za probat. 🙂

Tudi sam sem prebral par mnenj kupcev. Izgleda, da so kar v redu, uporabljajo jih tudi na športnih avtomobilih in da primejo takoj, tudi ko so še hladne. Ne vem pa edino tega, če kaj zapiskajo kdaj. 🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 48 minutami je Scr3am napisal:

Samo v primeru da vzames ebc yellow stuff je potem vrjetno fajn da vzames se diske EBC. Jest sem malo gledal za to firmo, ampak sem se potem odlocil za ATE. EBC je bila vseeno malo predraga. Je pa vrjetno ebc next level napram ate recimo. Ali pac?

Res da so dražje (okoli 75 funtov za par za Mazdo 6) a so verjetno toliko tudi vredne. Verjetno bi bilo za sprobat. 😀

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 10 minutami je scania napisal:

Po moje ate zakon brembo so tudi dobre

Ate mislim, da so samo zadnje zavorne ploščice pa še to za modele z klasično ročno zavoro, če se ne motim. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.