ja kaj pa si pricakoval, da ti jo bo uradni servis dal za 30e
Isto misliva. Hocem ti povedat, da pedalo na zacetku ni bilo tako trdo tako da to ni res, da je avto ze tak "serijsko". Druge generacija ima trenutno 120k km pa je se vedno lepo mehka. Pri bencinarjih se pa to bolj cuti ravno v mestni voznji kjer je potrebno veckrat pritisniti na pedalo in kalibrirati z gasm za razliko od dizla k po domace povedano avto ze skoraj sam speljuje. Ravno zaradi tega je to toliko bolj motece saj je pedalo trdo in ko speljujes se use trese, ker sploh nimas filinga kok si kej prtisnu. Seveda se cez cas navadis in gre, vendar te se vedno moti. No po menjavi sklopke je bilo pedalo nazaj mehko tako kot more biti in sem ravno tako potreboval slab mesec, da sem se navadil nanj, saj sem sklopko zabijal do podna, ker sem bil navajem na staro trdo sklopko. Ce se ne motim je pelko men uzel 40e za cevko
Tm se pa sploh to trdoto tok manj cuti
Pelji k pelkotu, ker ce je sla cevka je to drobiz
Na forumu je bilo ze ene par primerov k so rekl, da je pri mazdi potrebno nastaviti manj stopinj da klima pride do izraza. Osebno s tem nimam problemov in pri meni pride do izraza ze pri nastavljenih 20-21 stopinj . Pa sem tak tip cloveka k mi je vedno vroce
. Meni se je drgac klima isto v enem letu kompletno izpraznila, vendar imam na sumu kuponkota, ker sem jo preko njega nafilal. No sedaj sem jo napolnil pri pelkotu pa bomo vidl koliko casa bo zdrzala
Ja ?e ti klima ne spusa nevem kaj bi lahko drugega bilo kot pa da je za nafilat ?
Tocn tako. Same neke cunga lunga. Poglej na avto netu pri kaksni karambolirani.
P.S. a nimas celo plasticno bunkico ?
Na novo spajkat ?
Slaba tesnila. Do tega pa seveda isto lahko pride zaradi uporabe nekvalitetnih olj in neredno servisiranje.
Sej imas balaste oz. pretvornik tako da nebi smelo biti problema. Problem zna biti ce imas mocnejse zarnice in brez pretvornika. Te ledice so namenjene ravno za zamenjavo halogenskih zarnic. Sem pisal ce zna bit problem ce imam v isti luci prizgane dolge (halogenke) in istocasno kratke (led) pa pravijo da je popolnoma varno.
Jest se vedno bolj nagibam k ledicam. Balasti so zelo majhni, ne rabis nobenega ventilatorcka, nerabis nic predelat, 6000k in snop zgleda kot originaln, nemotec za ostale udelezence v prometu, garancija 2 leti, zivljenska doba 30,000h medtem k ima halogenka 400h! (tudi garancija na zivljensko dobo), cenovno ceneje kot xenon kit, plug and play .
Bmw serija 5 e60 je znana po tem da po 200k km avto spije 1l olja na 5k km in pise da ce bi bila poraba visja da je pametno razmislati o menjavi obrockov
Citiram: Poraba olja:
M54 motorji so znani po porabi olja. BMW v svojih uradnih navodilih navaja porabo 1 liter na 2000 km, kar je pretirano. Obi?ajna poraba olja pri motorjih M54, ki imajo za seboj okoli 200.000 kilometrov, je 1 liter na 5000km. Pri vi?ji porabi je pametno razmisliti o menjavi teflonskih obro?kov.
Napisano
Nevem kva sploh komplicirate. Na 20k km ali eno leto ga lepo peljes k pelkotu pa ti zamenja use filtre in olje za cca. 100e pa je to to. Noben se ni bankrotiral zaradi teh 20e kolikor stane filtr.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani