Skoči na vsebino
Podalj?ana garancija
Napisano

Bom verjetno vzel, zanima me ali je mo?no pla?ati podalj?ano garancijo pri Mazda prodajalcih z NLB kreditno kartico (Karanta ali Eurocard). Na to nisem bil nikoli pozoren, saj sem servise do sedaj pla?eval z gotovino.

?e ni mo?no gre? s Karanto na ?alter NLB-ja pa dvigne? ?eljeno vsoto v gotovini. Odpla?uje? pa potem normalno obro?no.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2 OPOZORILNI LU?KI (CHECK LU?KA IN TSC/DSC)
Napisano

EVO ME! PO DOLGEM ?ASU SN PA LE USPEL! OBLJUBO SEM, DA SPORO?IM GLEDE CHECK LU?KE IN DSC/TSC LU?KE!

NA VOZILU SEM ODPRL POKROV ZA VAROVALKE IN GA POSPREJAL Z WD-JEM IN OD TISTEGA DNE MI LU?KI VE? NE GORITA, RAZEN......

KAR SE CHECK LU?KE TI?E: MO?NO JE, DA SE JE OD SAJ ZAMA?ILA LAMBA SONDA IN JE POSLEDI?NO GORELA TA LU?KA. AVTO SEM NA AVTOCESTI PARKRAT NA?PANAL DO KONCA IN MENIM, DA JE ZDAJ ZARAD TEGA TA LU?KA UGASNILA.

TSC OZ. DSC LU?KA (NADZOR ZDRSA) PA SE MI POJAVI RESDA OB?ASNO, KO VOZILO ?TARTAM, KO SE PA SEGREJEM, PA JE OK. MO?NO, DA JE KAK KRATEK STIK AL PA DA ZARAD VLAGE. KO LU?KA NI GORELA, SEM VOZILO SPROBAL IN MI NADZOR ZDRSA DELA, TAK DA JE TO TO!

A lu?ka za Caps Lock ON ti tud ne gori? :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Getz Sklopka
Napisano

Ma ne kupuj na lager, ker nima smisla. Vozi dokler ne bo zares za?ela drset, ker ob?utek lahko vara. Men je recimo serviser pri KIA-ji rekel, da je sklopka pri 130kkm ?ist na koncu in potrebna menjave pa je nato do 170kkm blo ok pol je ?el pa avto od bajte. Se pravi lahko ob?utek precej vara - dej jo malo na?telat, ker Getz pa le ni Yugo al pa 101-ka, ki mu je blo treba sklopko na 50kkm menjat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WEBASTO - in?talacija
Napisano

Z daljincem je najbolje, sploh, ?e je avto na takem mestu, da ga daljinec dose?e.

Jaz sem v prej?nji mel nadgradnjo z daljincem na te pa ne... pa kaj pa vem, o?itno sem ratal ?krtuh, da si ga nisem ?e enkrat prvo??u. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 3 2.0GTA - menjava xenon
Napisano

Sem mislil, da je ?estka drek za menjavo sam trojka je o?itno ?e ve?ji, ?eprav, ?e dobro vidim na sliki je tam obloga koloteka in bi se dalo skos pridet brez razstavljanja lu?i in odbija?a. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 3 2.0GTA - menjava xenon
Napisano

?e je narejeno tako kot pri ?estici je najla?je zamenjati skozi kolotek. Se pravi, da? dol kolo, odstrani? tisti nekaj ?epov na sprednjem delo zplasti?ne za??ite koloteka in bi moral z roko lepo priti zraven lu?i

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave pri v?igu (mx-5 1.6)
Napisano

Je kr nek tam, sam pele ma en ugoden link za originalno robo. :bravo:

A niso bencinarji kao po tvoje neki pocen za vzdr?evat? :ne vem: Tole meni ziher ni poceni sploh ob dejstvu, da sem ene 8 let nazaj dal za dve v?igalni za Clarusa 40.000SIT - se prav manj kot 170?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina za mazdo 6 cd140 letnik 2008
Napisano

No potem si pa ta mail spravi, da ne bo te?av v primeru morebitne potrebe po uveljavljanu garancije. :bravo:

Mene je ravno to odvrnilo, ker ni eksplicitno navedeno kaj ta garancija nudi. Namre? a ni veliko bolj logi?no, da napi?e?, da krije vse razen to?no dolo?enih zadev, ki jih ne. Na?teli bi to?no te, ki jih ne krijejo in potem ni nikoli dileme kaj ja in kaj ne. tko pa je vedno prostor za manipulacijo in sprenevedanje :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kot sem bral podalj?anje garancije ne krije (ni omenjeno) turbine, injektorjev in visokotla?ne pumpe. Tudi EGR ventila in IMV ni bilo omenjenega tako, da sem mo?no skepti?en da ni pol to tisti drobni tisk, ko se kaj zgodi :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napotki za nakup rabljene Mazde6
Napisano

dpf je pa od 2004 naprej! je pa res malce nerodna zadeva za mestne vo?nje!ni pa neki bav bav k ga na?tudira?

DPF je od 2005 naprej in ?e to nekje od oktobra dalje s faceliftanim modelom.

Me pa mika tale :ouje:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5193900&show=1

Aja a tale ?e ma un ventil? ?zmeden?

Tale ga ?e nima - je ?e zadnja serija predno so pomladili obliko.

Glede na to, da si rekel, da ima? samo 2km do slu?be bo? imel problem tako z dieslom kot z bencinarjem, ?e ne bo? naredil ?e kak?no dalj?o furo. Kondenz pozimi zna enako uni?evat izpu?ni sistem, katalizator, se nabirat v odu?nik pa kdaj ko je hladno celo zmrznit ipd. Tko, da je pomembno, da naredi? vsaj 1x do 2x tedensko kakih 20-30km v kosu, da se avto vsaj malo presu?i.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

No ja, kaj pa ?e jo je nabildal, mislim da 136KM ima krepko ?ez 143 konjev, menda okoli 160..... ;)

Uradno je 136. Jih je pa na meritvah na?eloma nekaj ve? sam 160KM pa ziher ne, je pa res, da je lahko ?ipana pol pa je preko 160. Sicer se pa obeta en dyno day pa se lahko sproba, kolk je uradna specifikacija to?na. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ja to ?e, samo ?e je res da imajo tam motoji 180KS?

Ne, nimajo ga. Ta tipo te je mal nasankal oz. kar precej. 180KM diesel se je pojavil le v motorju 2.2 in to konec 2008 v Mk. II razli?ici ?estke.

V ameriki so proizvajal in prodajal le Mazde 6 Mk. I z motorjema 2.3 (163KM) in 3.0 V6 s cca 220KM in to je to. Ameri se do zdaj niso kaj dosti zanimali za diesle tako, da bo Mazda za?ela v USA prodajati dieselske ?estice ?ele z naslednjim letom in sicer naj bi to bil nov motor tehnologije imenovane sky-d.

Pa da se vrnemo nazaj na tvoj primer: mazda 6 letnik 2004 ima 136KM in ne 143. 143KM motor je dobila ?ele v letu 2005 in to z DPF filtrom. Je pa nekaj res in sicer to, da 136KM motor v obratih nad 3.000 vle?e kar ob?utno bolje od 121KM. Do teh obratov sta nekako podobna nad temi obrati pa se vidi razlika tistih 15KM.

Kar se pa porabe ti?e pa tudi tvoja pri takem tempu (160km/h po ?tevcu) ne bi smela piti kaj dosti ?ez 7 litrov - da si pa videl na BC-ju porabo 6,4 pa lahko mirne du?e doda? kakih 0,7 - 0,8 litra saj ene tolk la?e BC glede na realno porabo v tem letniku z dieselskim motorjem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

:cheers:

btw: je kdo ?e dejansko kontroliral po koliko km mu za?ne nivo olja rast? od zadnjega servisa sem jih naredil okol 13-14k in mam nivo olja ?e kr blizu tiste oznake x... bo treba po?as menjat :glare:

?e si tolk blizu X bi bilo kar pametno menjat olje. Recimo meni je pri menjavi na 20kkm bilo olje le kak cm do cm in pol nad oznako F. Med F in X pa je ziher 5-6 cm.

In to je verjetno razmi?lanje, da menjava na 20kkm je lahko za enega ?ist Ok in ?e prezgodaj za drugega pa lahko ?e prepozno.

?e avto dela v ?usu velik km, ?e so dnevno dolge relacije in malo kratkih vo?enj ter prekinjenih regeneracij pol menjava na 20kkm ni noben bavbav. ?e pa je kontra in je precej kratkih fur, dolge relacije so bolj poredko ipd, pa je treba razmi?ljat tudi o pred?asni menjavi. Jaz bi temu rekel zahtevni delovni pogoji.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem sel pred kratkim do Benetk... In je zanimivo, da kljub temu, da je bilo med tednom, ko je bilo ogromno sleparjev na AC, se ti niso prehitevali in tako povzrocali zastojev... Takoj cez mejo od Sezane pa sem se vozil 90 km/h, ker so se sleparji zaceli prehitevati... :(

Kakor vem se v Italiji ?leparji sploh ne smejo prehitevat na dvopasovnih AC-jih, pri nas smo pa ?isto preve? popustljivi do tovornjakarskega lobija sploh njihovega najve?jega Klobasarja. Se prav imamo raje kaos na cestah in verjetno smo edina dr?ava, kjer uspeta dva kamionarja na prazni tripasovni cesti narest gne?o. :vskalo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.