Skoči na vsebino
Rezervni klju?
Napisano

MX 3 NIMA kodiranega klju?a !

No pol se nisem zmotu - gre? do Klju?avni?arja, ga ure?e? k zmaja in pelje? (isto kot sistem Zastava 750, letnik 1970)! :danzoman::P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izto?it liter hladilne iz motornega sistema
Napisano

al pa ce na expanzijski spodnjo cev odklopis da stece vse ven (seveda ujames) in zamenjas

To sem tut naredu, ampak s tem sem samo iz ekspanzijske dubu ven ene 0,5 litra placa al pa neki malga ve?! Pol sem pa ?e Kamenodobno metodo testiru in stisku gumi cevi, ki grejo v hladilnik in tam ?e neki pridobu. Skupno sem o?itno naredu placa za liter hladilne! :danzoman:

Zdej pa mi povejte, ?e moja matematka ?tima (re?mo da je u sistemu to?no 6 litrov teko?ine);

torej prej je bilo izmerjeno da dr?i 12 minusa, pa ko sem dal liter ven prvotne teko?ine in dolil noter modro teko?ono (koncentrat), se prav naj bi mi sedaj dr?alo nekih 20 minusa cca., al pa mogo?e 22, a mam prov al narobe ra?unam? :blush:

@Dejan - tale moj hladilnik je druga?en, ker ma avto klimo in vem da je bla naknadno notr dana, torej tud hladilnik ni prvotni, zato pa? nima pipce! :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rezervni klju?
Napisano

Zate bi rekel, da sploh ni nobenga problema, vsaj pri moji 323F, letnik 1993, sem klju?e ?tepal kar po teko?em traku (ne vem al sem jih mel 4 al 5 skupno), verjetno pri teb ni ni? druga?e! :bravo::danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala za odgovore! :danzoman:

Na?a 1.5 mazda nima nobene pipce (u stilu ?irafe v pivnicah)! :P Tko da pred leti ko sem to na Celici delal, sem mel avto zalaufan, segret in sem potem kar tisto gumijasto cev stiskal, katera pelje v hladilnik, no pa je voda malo - pomalo pljuskala ven! :hudicek:

Druga? mi od Vinkota (siriusa) ideja ni slaba, jo znam kar realizirat! :punk:

Kaj pa potem ko bo ?e spet nato?ena teko?ina, a ga moram ?e en cajta laufat, da vidim kok se ?e usede in da vem ?e je ?e kej treba dolit!

Kolk minusa naj bi potem nakonc dr?alo, ?e dam ?isti koncentrat (modrega) noter, a bo vsaj do 20, tko na pamet? :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Eto mam eno vpra?anje!

V 323F je v hladilnem sistemu teko?ina samo do cca. minus 12 stopinj (avto je vedno pono?i v gara?i). ?ez Silvestrovo zna bit fajn mraz in avto nekje zunaj, pa ne bi rad kake totalne notranje zmrzali do?ivel! <_<

Torej kako je najla?je izto?it cca. liter (ve? mi ne rabi) - hladilne (noter potem jasno dolijem nerazred?eno za ?ivi mraz).

Se pravi ?e nateram liter obstoje?e teko?ine, pa dolijem liter najmo?nej?e (rabim modre barve Antifriz), za kolk minusa naj bi mi potem dr?al? Mislim da sistem vsebuje kak?ne 4 litre hladilne teko?ine, ve? ?e ne verjamem!

No hvala za odgovore, pa lep ve?er ?e naprej! :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

Ko je nekdo omenju 323f, naj povem da ta avto ne sodi ravno med Delikatne?e! Vanj namre? nalivam Leclerjev ole Extralub, z dodatkom Metabonda, pa laufa tiho kokr se zagre! :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

120 konjska bencin in dizel
Napisano

Zanimam se na prehod na mazdo 6 (z fiat bravota l98 :) ) letnik 05. Rad bi sli?al va?e vtise o 89 kW / 121 KM diesel motorju. Konkretno me zanima slede? avtomobil in kaj me ?aka pri servisih saj ima avto konkretnih 180k km. Koliko pogosto se kaj kvarijo turbine?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4050275&show=1

Kako se kaj obdr?ijo bencinski motorji z 120 konji letnik 05?

Hvala

Ko se bo? iz dizla 120 KM vsedel v bencinca 120 KM, se ti bo zdelo da ti je pol konjev nekdo pomoril in jih ma? dejansko krepko pod 100, glede na efekt v turbodizlu! :danzoman:

P.S. - da ne bo pomote, nisem nek dizel fan, skoraj obratno! :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda mx-3
Napisano

ne vem :D ja bom treba neki ukrent ker me ?e mal ?ivcerajo te lu?ke not :D od abs gori za nivo vode gori.. ?e mal pa bo use po vrsti gorelo... :vskalo:

Da nima? Renoja, v mazda preobleki! :harhar::P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda mx-3
Napisano

Slikca je pa taka, kot da je ?ist kak drug (stabilizacijski) sistem ASR al EBD al kako se mu re?e, v okvari! <_<:P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda mx-3
Napisano

Pozdravljeni

Sem nov na forumu, pa da nebi odpiral nove teme bom kar tuki napisal.

Zanimam se za nakup mazde mx-3.

Pa me zanima menje za to mazdo, ?e jo kdo pozna (?e je kej narobe....karambolirana....)

Pa?e je cena vredu?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4196169&show=1

Hvala

LP

Zgleda odli?no (je ?e prenovljen model), bi pa osebno vsekakor raj?i vzel z V6 motorjem!

?e jo gre? gledat, poglej kako je kej stanje pleha, (zadnji blatniki ter podvozje), motor pa tale 1.6 16v ni problemati?en! :danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mx3 armatura
Napisano

Je kar precej druga?na tanova armaturka se strinjam! :danzoman:

Sicer me kar precej spominja na Hundej Kupeja, tam letnika do 99! :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje zadnjega stekla
Napisano

Hanćo, priporo?am ti od Pauline Antifog produkt, po uporabi se ti garantirano ?ipa ne bo rosila kak?en mesec, morda celo ve?, preverjeno! :danzoman:

Odmrzval pa ti ne bo, jebiga! <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pije olje in hladilno teko?ino
Napisano

Mah tole bo jebada dokazovat, razen ?e ga ?e v ?tartu tolko stisne?, da se prestra?i, ker vidi, da si neomajan in vztrajen v svojih namerah!

P.S. - tistle defektni material ?imbolj pofotkaj, utegne ti koristit! :danzoman::hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

kei tazga k moja bivsa...

bmw 316i letnik 99...in enkrat leta 2004 jo sprasujem kdaj si nazadnje bla na servisu?

ona pa : nikol...

:rispekt: za vzdrzevanje

Ne vem zakaj bi ?la na servis, ko ni ni? crknil, itak je pa to Bavaria, halo (pa? ?enska logika)! :hudicek::P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Napake se da tko specjalno skrit, da to kar ni res, nekdo ki ma pa ?e posebi "?ilco" in voljo za to in se ?e mal potrud, pa lahko pol misli? da ma? prakti?no nov avto, pa bi bil realno ?e za na odpad! <_<:angry2::hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

samo jaz mislim da men definitivno preve? pije, sem naredil dober poizkus...peljal sem se Dravograd-MB in nazaj, torej relacijsko, omejitev skoraj skoz 90, vozil povpre?no okoli 100km/h v peti prestavi, v takem primeru bi moral met porabo po mojem vsekakor pod 7...ne pa okoli 8.

Na takile relaciji bi pri?akoval, da bo? imel porabo nekje (bli?je) 5 kakor pa 6 litrom, kaj ?ele 8!!! <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.