Skoči na vsebino
R.I.P. DPF Mazda 5
Napisano

A to rabi? kak pose ben vmesnik potem, najbr? ne gre preok OBDII? :)

ELM OBD USB kabel

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zdravo dru??ina, kot vidite moja mazda ?e vedno ne v?ge, sedaj je problem vbrizg bencina...?obe sem dal ven in dihtunge so zelo slabe in ena ?oba je nekako spodaj po?ena.. prilo?il bom slike... zanima me ali kdo ve ?e se dajo dobit te dihtunge ali pa kje kak?ne ?obe za mazdo xedos 6  1,6 16 v,eno ?obo ki je po?ena mislim da bom moral zamenjati definitivno..hvala v naprej  !attachicon.gifDSC05957.JPG

?lovek a ti si preveril preskok jermena? Yavarje uporabnik xedoske in jaz uporabnik xedoske sva ti to rekla? Avto vergla vergla vergla a ker ni v timingu ne bo v?gal. Najprej to poglej preden raz?ravfa? cel motor.

?e pa si pa se opravi?ujem.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

R.I.P. DPF Mazda 5
Napisano

Apdejt. Zrihtan tudi SW del....:) mazda letela domov ze s powerboxom na 10 :)

Zadeva je v bistvu tako simpl da glava boli. Jutri prpopam en post o SW ki podpira zgolj mazde in je for free. Med drugim podpira tudi famozni service reset

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

R.I.P. DPF Mazda 5
Napisano

Podlozke? Ali pa seveda salabajzarsko narejeno......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

R.I.P. DPF Mazda 5
Napisano

neki ni prav, ce je died in croatia pol je ustala od mrtvih, da pride nazaj v slo? :)

Mazda zivi naprej brez ledvice

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

R.I.P. DPF Mazda 5
Napisano

DPF born in Japan, delivered in France, driven in Slovenia, died in Croatia

2008-2014 @ 185.000km

Danes smo se poslovili od DPF Mazde 5. Na njegovi zadnji poti so se regeneracije za?ele izvajati po 100km, 90km, nazadnje danes Rovinj - Reka 2x tja, 3x nazaj na 40km.....

Pri sosedu ?losarju smo zadevo vzeli v roke, odprli strokovno po tovarni?kih varih in v DPFju na?li zgolj samo ?e njegovo ?aro, ki smo jo potresli za cesto v spomin.

Skratka to je bil samo ?e krematorij, ki je regeneriral delce filtra in ne trdih delcev.

Strokovno smo zadevo 'zapikali' nazaj, nataknili in avto je zadihal. Kaj drugega sploh ni ostalo.

Sedaj pa samo ?e SW del, na momen t se pojavi seveda P2002, ker ni ve? podatka z DPFja gre v limp mode, ampak na obd zbrisem in spet vle?e naprej.

Pelko - Monday.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 vpra?anja
Napisano

Ali pa pusti, da te?e v posodo. Ko kon?a? pa dolije? novo olje in bo? ?e zamenjal zavorno teko?ino obenem.

To je treba sproti in pumpat drugace mas jebo z zrakom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mi? v motorju..
Napisano

Gre ven ?ist normalno in tole sem prvi? opazil, pa sicer redno kontroliram olje...

Ja olupki.. ni jih veliko , ma ... :glare:

Je pa se ena varianta. Da si je nekdo privoscil zamenjavo sibke :):) oziroma imas sibko ki ni od tega avta. Po sliki sodec je na 'zici' in ce je predolga se lahko zvije ob kak del ki jo melje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mi? v motorju..
Napisano

..al kaj bi takole zgrizlo olja nivo merilo...? :blink:

Objavljena slika

mi? vsekakor ne, ker bi jo skurilo in utopilo :) a ?e zabasalo bi ti pot olja. Ker ta del je potopljen v olju

tole ti nekje drgne ob nekaj. A gre ven lepo ali se zatika - sedaj je the question ali so olupki v olju

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

v?ig
Napisano

Hvala za odgovor zgleda da je akumulator svoh.

Lp

??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lep pozdrav,sem lastnik mazde xedos 6 in imam tezave z njem kar nekaj ?asa.... avto mi ?e en 1 mesec ne v?ge,prvo sem zamenjal bencinsko pumpo v rezervarju, nato ?e bencinski filter... in avto ?e zmeraj ne v?gee, iskra je in bencin pride do ?ob... mehanik je povedal da naj ?obe nebi delale, vendar jaz mislim da ni tako zanima me kam bi lahko avto priklopil na ra?unalnik ker mislim da elktronika nagaja.... ali pa ?e kdo ve kaj bi to bilo naj pomaga hehe :) hvala , Lep pozdrav !

nima OBD ima samo konektorje za diagnozo.

Verjetno ti je zobati jermen presko?il - znana napaka xedoske, ?e bo? peljal pravemu mehaniku kot je to Pelko - par urc....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri servis priporočate?
Napisano

seveda, vse pregledajo in dobim izpis za verigi, itd. od marca letos sem ven iz garancije.. kljub temu ko je bil v garanciji sem na servis nosil svoj material

kok jih pa ma? :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

v?ig
Napisano

Ja ta motor je...l 2003.:)

lahko je to lahko je tudi dizl pumpa v keslu. A ko v?ge pa ni? ne ka?lja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Check engine sveti (samo ta)
Napisano

Ni? ne bri?em, zanimo je da je tko on-off

Pa? ta vzorec sem opazil, da jo zjutraj ni popoldne se pa pri?ge, zve?er pa zopet ugasne

lahko vle?e iz spomina, ko bo? zbrisal bo pa pojav pomenil ob pojavu napake

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

1 vpra?anja za vas znalce

Tale lu?ka mi je malo sme?na (sedaj ko vem da gre za EGR ventil in se lahko normalno vozim).

Torej zjutraj ko grem v slu?bo (in je zunaj cca. 10 stopinj) lu?ka ne sveti. Ko grem pa iz slu?be (in je zunaj cca. 20+ stopinj) pa se lu?ka ponavadi pri?ge po cca 3-5km. Je mo?no, da EGR dela ok ?e je zunaj bolj hladno oz. ali to kaj vpliva na ventil?

mislim, da jo kli?e iz spomina dokler jo ne zbri?e? - ali pa jo ti vsaki? zbri?e? in se pojavi na novo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri servis priporočate?
Napisano

Mene na poobla??enem servisu z mojim materialom pride vse skupaj pribli?no 160 EUR.

Prej, ko nisem s seboj pripeljal svoj material, me servis ni nikoli pri?el pod 330? pa vse do 500?. Vedno so ?e poleg obveznega materiala, menjali tudi neka tesnila, ?arnice, brisalce, plin za pnevmatike, dolivali stelex, itd.. uglavnem same malenkosti katere sedaj zamenjam sam oz. jih sploh ne menjam, ker mi ne crkujejo.

5 l olja na servisu (dexelia dpf 5w-30) stane 146 EUR, mene pa isto olje stane 48 EUR.

Pa ti vseeno cekirajo verigo oz garantirajo kritje napake?? Predvidevam da si out iz garancije potem?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za??ita notranjih pragov
Napisano

ja-?e posebaj ?e bo? gor stopal. Poizkusi navezati kontakt s podjetjem FE-GO kjer delajo avto tepihe. Ustavi se pri njemu (ind.cona v Trzinu) pa ti naredi custom made (po original tepuhu ti tega podalj?a ?e do te rtopni?ke in lepo prekrije? vse skupaj ;)

Guttes idea. Moram pa pogledat ce je plac. Drsna vrata potem 'not' padejo z debelim robom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za??ita notranjih pragov
Napisano

Aja to! Barva za plastiko - odbija?e. Sam ?e je pa spraskano od kamen?kov ko se gor hod pa ne vem kaj nardit :ne vem:

To se da zbrust. Samo ta barva se tudi zdrajsa a ne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

razlog moje check engine lu?ke

nisem mehanik samo....tole mi deluje famozni EGR (videl ?e precej tem tukaj in tudi v ostalih temah se precej omenja). Kaj storiti razen pa? 300? nov?

Ajaaaa E je erorr :lol: oz ni lol.

Lahko da je samo slab pretok - flow. Za zacetek pucaj pa cevi preglej. Misl da ma folk tudi promere ko menjava ni pomagala :ne vem:

Eto ali zapackano nekje ali ne dihtajo cevi ali pa seveda ventil

http://www.obd-codes.com/p0400

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.