Skoči na vsebino
Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano
Pred eno uro je 323 BA napisal:

Si svojo že čipal?

Kdaj? Če pa ne morem čez 15 občin trenutno. Sva pa z mojstrom na vezi, da se prikažem pri njem, ko bo mogoče. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5
Napisano
pred 40 minutami je Markuti napisal:

POzdravljeni, zanima me delovanje mazde cx-5, 4 pogon. Letnik 2014-2017. Kaksni nasveti?

Delovanje?? V kakšnem smislu? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano
pred 1 uro je matjazy napisal:

Torej najprej bomo preverili in po potrebi očistili sito, potem pa še podložke. 

Še eno vprašanje. Kot vidim, se čipajo vsi ti 2.2 dizel motorji na isto moč. A so torej enaki? 

Samo ta tvoj motor ni  skayactiv dizel da, se razumemo. Skayactiv motorji se brez problema čipajo do 220konjev.

Za tvojega pa ne vem, na koliko. konjičev gre. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-3 rjavenje
Napisano

Po mojem tudi je to bolj izjema kot pravilo pri teh novejših mazdah. Pa tudi pri starih je bilo tako,če si jo kolčkej cartal. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
pred 10 minutami je Saso5 napisal:

Pozdravljeni, mene zanima glede pnevmatik in sicer homologirane imam 215/45 R18 zanima me če je možna homologacija za original platišča od Mazde dat dimenzijo 225/40 R18 ?? Gre pa se za Mazdo 3 2016 letnik 

Mislim, da se za original platišča pri nas  ne da homologirat drugih pnevmatik, kot so zapisana original. 

Bodo še drugi kaj napisali. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano
52 minutes ago, Boss said:

Pa si ziher, da acu umira? Kaj pa če bi ga poskusil napolniti čez polnilec?

Mah, bom videl sedaj par dni. Če bo še kašljal gre ven in nov noter. Ni trte mrte. Ne maram, da me avto heca in nikoli ne vem, kakšne muhe bo imel ta dan. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano
2 minutes ago, Scr3am said:

Premalo za dizla. To je se za bencinarja premalo :P

Še vedno imam dve 6 - ici in obe se veselo vozita.Moram obe vozit okoli, da ne bi katera zamerila. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano
32 minutes ago, NevLado said:

Spodaj imaš vse trgovce, ki poslujejo. https://www.mazda.si/obvestilo/

Če pa se odločiš za neoriginal, preveri v navodilih, kater tip potrebuješ in pokliči v na primer GMT (ravno danes sem na Facebooku videl obvestilo, da ti tudi dostavijo akumulator, zato jih omenjam).

Edit: Kot je že Jest povedal pa imaš gor link za postavitev sistemov nazaj v pravilno stanje.

Se pravi, da bi lahko tudi sam to menjavo opravil, če imam nekaj pojma o "šraufanju"? 

Meni tega linka ne odpre. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

Danes sem ugotovil, da se tudi moj akumulator počasi poslavlja. Ali je kaka možnost sedaj kje kupit novega in ga tudi montirati pravilno? 

Pa kje je glih v teh časih našel. da gre... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tako na bratovem avtu, se je zamenjala spodnja veriga in vodila Oz. Napenjalec, zamenjane podlozke ?ob (zadnji ?as ker so ?le komaj ven tople), zamenjamo sito oljne ?rpalke (na pol zama?eno, tlak je bil pa ?e vedno v normalnih vrednostih). Sedaj sledi ?e ?i??enje sesalnega kolektorja in pritegnitev ?ob in potem bo tudi poraba verjetno padla.

Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk

Kateri model oz. katera serija avta?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa ljudje, avto je stro?ek. Ni to samo benzin, redni servis in to je to.Ob?asno je potrebno kupiti gume(dobre gume), akomulator, zavore, diski in tu spada tudi drag velik servis.To je pa? potrebno narediti pa naj stane kolikor stane.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Delovanje diezelskih motorjev
Napisano

Ne dr?i. Pri nas se je izkazalo, da tudi pri nizkih temperaturah nabije obrate.

Preveri ?e enkrat to?no, koliko je zunanja temperatura in kdaj ti nabija obrate. ?e se dogaja, ko je zunaj zelo mrzlo potem nekaj ni v redu.

Kot smo zapisali, dogaja se pri nekje 10?C in gor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Delovanje diezelskih motorjev
Napisano

Se pridru?ujem spektru, da ni ?ans da ogrejete hladilno teko?ino na 50?C v 15s, js sm pri prej?nji SykactivD ?ele po 3-5km meu nad 50 v "zimskih ?asih". ?e pri bencinarki zej dolgo ?asa rabi da ogreje nad 50 stopinj pri zunanji temperaturo od 0-5?C.

Mogo?e jo pa kdo fenom prej ogreje, predn jo ?tarta :D

In ja definitvno ni normalno, da ta warm up process traja ve? kot 15s, poleg tega pa ?e smrdi ...

A nisi prebral, kaj sem napisal, da pod 10?C se to ne dogaja. Se pravi, pozimi tega nabijanja v obrate ni!

Danes je bilo pri nas 17?C in sem ?topal, koliko ?asa traja to nabijanje obratov.

Torej, to?no 20 sekund, ni? ve? in ni? manj in temp. je narasla resda manj kot na 50?C ampak na enih 35?C.A ?e po dvesto prevo?enih metrih je bila temp. na 50?C, kot sem napisal enkrat prej.Tako da ja, temperatura vode se hitro dvigne.?e pa traja to le 10sek. kot pravite nekateri, nekaj ni v redu. Normalno je do nekje 30 sek.

post-399-0-65431300-1583762556_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.