Skoči na vsebino
zvok pri speljevanju
Napisano

Da ni servo ?? Pri meni ?e ga do konca na?ponam, se sli?i mal tak ?uden zvok serva pomoje..

Sej na to ciljam, ko ga spra?ujem a se to sli?i le v primeru k ?ist zabije volan do blokade.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

Mazda 6 Combi tole ti je ?ist Ok poraba, ?e bi mel limuzino bi bla ?e kaka dva deci manj tako, da za moje pojme s tvojim avtom ni ni? narobe.

Mestna vo?nja je pa vedno tko tko za ocenjevat. Mestna je lahko teko?a, ?e se vozi? izven konic in mal obvlada? zeleni val, lahko je pa eno samo ?akanje in razlika med tema dvema situacijama je lahko svetlobna leta narazen.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Speljevanje v hrib
Napisano

Sicer bi moral probat, da bi lahko rekel a je kaj narobe glede na to, da sem neko? imel enak avto s takim motorjem. Je pa res, da pod 2000 obratov je bil izredno mrtev in neodziven pol pa naenkrat eksplozija mo?i. Sem vozil ?e kar nekaj dieslov sam ta je bil precej izjemen ampak se je dalo prav lepo peljat. Pri ?tartu v klanec pa pa? ro?na nato pa sinhrono delovanje obeh nog in rahlo spu??anje sklopke, da malo zdrsi nato pa ujet prestavo pa ne bo ni? cvililo pri speljevanju.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

jao cem se ukvarjate...

tipicna slo scena voznje....zdravljenje kompleksov

kak?ne komplekse pa ti zdravi?, da mora? met povpre?no hitrost obvezno preko 100km/h :P

ni panike :jupiii:

glavno je, da take norce/tezake spustis predse...jaz se vedno umaknem, pa tud ce je cist mal placa oz. tud ce moram bremzat se vrinem med kamionom, pa naj me prehiti....vecinoma so tezaki, ampak vcasih se lahko zgodi da ima zraven koga k ga mora nujno peljat na urgenco al kaj tazga...tko da najboljs take spustit

zadnja stvar ki jo rabim, da mi gre pulz na 200 zaradi enga tezaka...

kam se pa umakne?? pod kamion, ki vozi zraven tebe in si v fazi prehitevanja? Sicer pa ne vem v ?em je problem, k nimam pred seboj gu?ve mu tud ne morem biti v napoto, ker vozim po voznem pasu in se spravim prehitevat tako, da nikomur ni treba zavirat.

?e pa sva ?e oba v zama?ku med prehitevanjem zaradi nekoga tretjega in ko se ta zama?ek odpre pa sem itak hitrej?i pri pospe?evanju tko, da verjetno mu nisem v napoto, al bi moral naresti kaj drugega bolj ekstremnega :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Druga?e pa, kot je ?e bilo re?eno, ga ni ve?jega u?itka pogledat v zadnji ?pegu, ko ti ena peder?ina v klancu leze v rit in stisne? po gasu.... in njegov avto postaja vedno bolj mali... ahjej :blush:

Hehe, jap to vedno pa?e... ?koda, da ne more? videt faco tistega ritopika. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ja sam stiskanje gasa na avtocesti ni sportna voznja...vsaj zame ne

recimo to kar simon dela z renoldom je zame sportna voznja...in dizla v takem scenariju sploh ne predstavljam, tudi ce ima RS 180 dizelskih konjev ne...

na avtocesti pa je res, dizl je zakon

ne vem, ?e se bodo s tabo strinjali pri Seatu, kjer so kar nekaj let njihovi TDI-ji krojili vrh WTCC prvenstva. O?itno je pa res, da car racing pa diesel ne gredo skup oziroma so bili predobri zato so tako spremenili pravila, da diesel ne pride ve? zraven, ker so omejil pa? na 1600ccm turbo na 2,5 bara plus ?e neke restriktorje in zmanj?anje volumna, da si ne bi kdo verjetno omislil, kako posodo, kjer bi kompresiral zrak med zaviranjem :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Da se vse, samo ?e se ho?e ;)

Druga?e pa kakor za koga, vsak u?iva v svojem na?inu vo?nje.. js si dizla ne predstavljam kot nekega ?portnika, ki bi ga gonil. No, itak pa bo mojo ?estko kmalu po novem letu zamenjala manj?a bencinska igra?ka na plin, tko da vam ne bom ve? 'kvaru' povpre?ja :D

glede tistih s po?itni?kami prikolicami nad 100.. ?koda besed.

Hja to, da diesel ni ?portnik bi bilo zanimivo vpra?at tistega modela v?eraj z Mercedesom C 200 kompresorjem, ki je na AC prigonil za mano in se mi nalimal na rit ravno med prehitevanjem kamiona, ki ga nisem mogel izvesti hitro zaradi me?ka?a pred mano. Ker se je vse skupaj dogajalo ?e v klancu je pa? kr trajalo pri tem je bil ta z Me?ko ?ist ?iv?en skakal levo, desno in sili v rit - o?itno pedr varjanta. A ko se je model pred mano umaknil sva oba stisnila po gasu in gospodi? v me?ki je ostal konkretno zadaj in me je prehitel ?ele, ko se je za?el klanec navzdol, kjer sem spustil gas saj ni bilo ve? smisla, da bi gonil po klancu navzdol.

?e vedno zagovarjam trditev, da kar se ti?e ?portne vo?nje se z isto konji, da vozit enako dinami?no ?portno tako bencinca kot diesla. Vsaj zaenkrat me ni ?e nih?e prepri?al v nasprotno. Ne poza

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To?nost BC-ja je problem pri prvi generaciji ?estke pa se da to tudi zrihtat - je Jures lepo napisal kako.

Pri drugi generaciji je pa to?nost veliko bolj?a saj la?e le za kak deci do dva. Primer: "Das Auto", ki je pol leta mlaj?i mu BC la?e od 7 deci do enega litra seveda v minus tako, da ima? skos ob?utek kolk var?no se pelje? v bistvu je pa pol ?ok, k na roke prera?una?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pokanje sede?a M6
Napisano

Jaz imam podoben problem, rahel luft, ki se ?uti (in sli?i) pri bolj ovinkasti cesti. Imam M6 '04, elektri?ni pomik sede?a+usnje. Kako se ta problem re?i?

po moje DA, lahko pa razstavi? pa pogleda?, ?e se da kej popedenat brez menjave :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vse skp ka?e da sem edin kreten k mu Mazdura ?re 10, Boss pa edin, k mu ?re 4,8 al kok je napisal tam nek da mu je ?rla, ko se je skrival za ?leperjem. Dobr pa nima veze, sam na organ mi gre folk k po spisku o?itno la?e za 2 ali ve? litrov glede porabe. Kot pri forumu o BMWjih, k vsem 300 konjski bemfi ?rejo 9 ali manj, jaz pa? povem kakor je. Lahk pa da se vklopim re?em da je blo 4,8. In v gumah sem meu 2,6bar 205/55/16. Hribov nisem omenjal, razen kolikor je pa? AC vzpona iz Zadra, je pa tok?en, da je celo tempomat na 145 klonil in padel na dobrih 120(2x) Preobremenjen po kilah ziher nisem bil. Pa sej pravm nima veze, se ne jezim ve?, ker nima smisla. Aja ?e to, ?e vozi? na tempoimat, sem nekako mnenja da se zelo eliminira na?in vo?nje voznika dr?i?

Mrbit sem mal lojzovsko napisu in se bo boss razpizdu, sam ne mislem n? slabga. Pa? forum je za pisanje izku?enj in mnenj, jes?

Pa LP vsem. :danzoman:

Zakaj bi pizdil sej si ?ist Ok povedal. Glede mojih 4,6 pa je zdr?alo le do prve regeneracije zdej smo pa ?e na 5,7 oziroma na konc tanka bo spet mal ?ez 6. :(

Kar se pa tempomata ti?e pa ni glih dobra ideja za najmanj?o porabo zato, ker konstantno prilagaja hitrost. Na "nogo" je nekako bolj?e saj konstantno dr?i? plin tud, ?e mal hitrost pade al pa zraste.

OK, razlika pa ni astronomska, morebiti kak deci ali najve? dva se pa pozna.

Sem pa tudi sam mislil, da se da s tempomatom najbolj ?parat pa sem se ?e s prej?njo ?estko kar neko obdobje vzil po AC skoz z vklju?enim in ?ele potem, ,ko sem nekaj tankov na isti relaciji skoril brez em ugotovil, da je bilo razmi?ljanje napa?no.

Seveda, ?e pa kdo ne zna z gasom pa je sigurno tempomat bolj var?na izbira.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Prlet okol, pa bo? sam vidu, na porabo pod 9 nisem nikol ra?unal, to je bolj iluzija.

Samo ne kapiram dizel navor, 300 kil la?ji s 120 konji, al pa te?ka kanta, s stalnim 4X4 in 260+ konji, porab pa skor tam tam.

Dej poglej kaj je napisal, da je mel polno nalo?en avto s kolesi na strehi pa s trugo, pa po hribih se je vozil pa po mestu 10 dni.

Poraba ?e ima? pri hitrosti 145km/h kolesa in trugo na strehi se pove?a tudi za dva litra!! Vi?ja kot je hitrost ve?ja je razlika v porabi.

?e ma pri normalni uporabi brez tovora, koles, truge in gore dole po klancih porabo tam nekje 7 do 7,5 se sploh ne ?udim, da je bla zdele desetka (?eprav bi verjetno bilo kakih 9 do 9,5 bolj realnih). Ajvar ti bi jo mel pri takih pogojih vsaj 13. :hudicek:

Ne gledat porabe pri teh po?itni?kih ekspedicijah, k ma vsak tadrug avto nalo?en prek dovoljene obremenitve s celim kupom neaerdinami?ne opreme gor s klimo na ful pri 32°C z verjetno premalo napumpanimi gumami za tako te?o pa ?e kaj bi se na?lo.

Primerjavo porabe med vozili je edino relevantno na isti cesti ob istih pogojih in z isto hitrostjo in z enako obremenjenostjo avtomobila. Potem bi ?ele bilo relevantno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pokanje sede?a M6
Napisano

Hmmm... jaz jih imam prevec... pa tudi nisem opazil pokanja :)

lahko, da zato, ker ima? druga?no oblazinjenje ssede?ev in je mo?no, da so zato kak?na druga?na vodila :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pokanje sede?a M6
Napisano

To je serijska napaka letnikov 2007 in 2008 ter mislim, da tudi 2009. Meni so vodila najprej menjali pa se je pokanje ?ez kake pol leta vrnilo nato so menjali drugi?, kjer naj bi po navedbah serviserjev ?lo za drug tip vodil sede?a in zdaj je zadeva ?e dobro leto in pol OK.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.