Avto mi je deloval na LPG, ko je bil sistem ?e prene?en v Renoja, razen na fine nastavitve sem ?el do Dora-autogasa u NS (?e sem ga napolno pohodu na AC, mi je metal na benz, ostalo je ?pilal kakor mora), takrat je dec u NS povrtal injektor?ke (on je reku "dizne"), da je zadeva imela ve?ji pretok in je sistem ?pilu u nulo (k zmaj)! Za tem sem prevozu dobrih 20Kkm in so se pri?ele te?ave, tko da ne vem za kaj vraga bi rabil zdej spet hodit do Dore?
No?em nikogar ?imfat, ampak bom navedu stanje kakr?no je; ?e vedno ?akam (?e od odhoda na dopust oz. dober teden izpred tega datuma - na morje pa smo ?li 3.9.!!!) da Toma? dobi kabel oz. da ma komp po?timan, da lahko priklopmo gor na tester pa da morda kar on to po?tima (druga mo?nost mi je da nafehtam za pomo? Primo?a iz Bre?ic (pa ne Kozmusa ), ki je kokr vem pred ?asom tut mel Laguno na LPG), ker v Nov Sad pa mi res ni do fure (po vsej verjetnosti zarad kak?ne malenkosti)!
P.S. - sem pa tut ?e mal razmi?lju, da vse skupi ta LPG, ven ruknem (s tem pove?am prtla?nik nazaj na prvotnega), glede na to kak ?parovc je ta Reno momentalno. V prihodnje pa se znam magari vpisat med "gre?nike" in kupt Navornika, ker tole stalno neko driblanje tega LPG mi res ?ivce trena!
Napisal sem tako kot je, Toma? iz Gorenje vasi je res dec na nivoju, vendar ?e vedno ?akam, da poskusma kej po?timat (te?ava je v kablu oz. kompu, ki ne dela) in se posledi?no menva ?e preko 2 mesca, kar pomen da je kar neki benza preteklo u temu cajt!
Imam ?e neki cajta te?avo in sicer; na benz zadeva super laufa, medtem ko na LPG pa kak?en dan (celo) uredu laufa, prete?no pa je sistem, da ?e ko mi preklopi, potrokira ko sto mater, potem pa kot da se mu na momente dogaja use skupej u nekih intervalih (npr. se peljem 120 kmh, v 5.brzini), dodam gas, nula, sploh ne morem ve? pospe?vat, celo postopoma obrati padajo (niti ?e ga ?altam navzdol), potem ?ez nekih par sekund ga spet mal poruka (potrokira) in stvar pospe?i kot da imam raketni pogon. Kasneje pa ko se ustavim pri semaforju obrati padejo pod minimum, torej koreta ugasne, al pa u?asih je elektronka dovolj pametna da mi tik pred tem, ko mi guzne, ga vr?e nazaj na benz. No so pa tudi primeri, ko ?e pa? dela in stojim na LPG, na semaforju, pa ko ho?em spelat, se prakti?no (zlasti pri nizkih) obratih, sploh ne morem odlepit od mesta.
Stvar me ?e konkretno ?ivcira, vseeno pa si nekako ni?am stro?ke vo?nje, tako da se po obvoznicah in kjer pa? dalj cajta ne rabiim zaustavljat oz. ne padam u gu?vo, ga dam na LPG, medtem ko po gu?vi pa jasno benz power.
Ker nisem vedel kaj bi bla lohk te?ava oz. plinski majstr (Toma? - Gorenja vas) mi je rekel, naj najprej preverim kako je s tem Renojem mojim nasplo?no stanje, ?e je okej, pa ?ele potem da gremo plin orng ?timat. No majstr Simon (Senica) je koreto preveru in use ?tima (zlasti tuljave bi znale bit problemati?ne - ta Laguna ima kar 4 v?igalne tuljave). Aja pa med vo?njo se mi ob?asno tudi pri?iga oz. utripa kontrolna lu?ka za lambdo sondo (ko trokira, ob vklopu na LPG), ki se pa kasneje ko ga dam nazaj na benz, pa se kmalu ugasne.
Kot ka?e sem v totalni slepi ulici in ?e total obupan, upam da mi bo kdo uspel kaj pametniga svetovat, ?e posebej ra?unam na Ajverja, al pa PrimusG-ja al pa kerga ko oblada sceno, skratka neki je treba po?tudirat, bemumast! :ne vem:
Kaj pa ?e je fajn minus pozimi uzuni, takrat pa ro?na verjetno ni lih priporo?ljiva - vem da je kdaj kermu tut primrznila, npr. na kaki AR, a ne David?
Dejte mi neki povedat in sicer par mescov nazaj (ni ?e pol leta) mi je majstr Poga?ar menju komplet zadnje zavore (avto je od ?enske sicer) in zadeva je ?pilala, do pred kratkim, ko ro?na ve? ne dr?i popolnoma ni?, s ?imer predvidevam da delujejo oz. zavirajo samo prednje bremze, ker zadnje so itak isti ?morn kokr ro?na, ta pa kot sem ?e reku, ni ve? ni? od nje!
Zdej zajla vem da se ni strgala da bi bil to razlog, da gre ro?na totalka na lahko, ko jo potegne?, a je mo?no da so se bremze (bobni) raz?telal v tok kratkem ?asu al je kje drugje te?ava, da vem reklamirat pr mehankarju, ker takrat sm kr neki dnarja odkartu?! Mi pa ni vseen s kak?nim avtom se fura ?enska okol, pa z 10-mese?no malo medvedko v avtu!
Matr, da ne bo tole ?e pove?an nateg, ker v nekem momentu (kokr ?tekam), bo avto spet "njihov", medtem ko dnarja pa v tistem momentu ?e vedno ne bojo dali od sebe!
Svetoval bi ti, da stopi? do enga advokata - obvlada?a te sfere (pri tem ne ?parata, ker se lohk za?tiha?), pa od prodajalca izterja?, ne samo kupnino, pa? pa tut vse stro?ke, ki sta jih z mo?em ?e imela, vklju?no, ?e vama zarad kripe dopust odpade!
P.S. - morda se vama upajo tako mo?no zoperstavljat iz razloga, ker menijo, da samo govorita, medtem ko neke resne akcije pa ne na?rtujeta kontra njih!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na tvojem mestu bi se oglasu do enkga mehankarja, poznavalca Mazdurin, da odpravi? sleherni dvom oz. strah.
?e ho?e? ti dam cifro od obvlada?a iz bli?ine Medvod?!
Lepa kot slika, na sliki pa traktor
Povezava za deljenje
Deli na druge strani