RazširiPri 2.gen M6 če se dobro spomnim opozarja ko pade tlak pod 1.8 bara. Ima pa direktni sistem prek senzorjev v ventilih.
Drgač pa je pri meni fajn to da lahko vsak trenutek pogledam kolk je ktera guma napumpana in kolk je temperatura gume. 😎
A pred vožnjo kaj segrevaš gume ali štartaš kar z mrzlimi? 😛
Popravljeno od Alex
Meni so na servisu zamenjali zobnik na obeh ogledalih z boljšimi after market.
Znan problem, ne komplicirajo. Je pa razstavljanje ogledala baje zelo zahtevno. Meni so na desnem počili šipo ogledala, tako, da so na koncu zamenjali kar celo ogledalo komplet. Je pa baje samo šipca ogledala(original ogrevana) zelooo draga. Tako, da jaz ti ne priporočam diy variante. 😏
Razširi
Daj olje na analizo pa boš videl da še vedno meša nafto zraven, edino malo manj kot prejšnje verzije Mazdinih dizlov z DPFom.
Žal je Mazda še posebej znana z bogatim mešanjem goriva v olje in to pri dizlih in bencinarjih.
Verjetno jo je nekaj noter a pri meni je po 9 mesecih olje še vedno na max., normalno in niti pike čez.Do črtice za max. ko je potrebno zamenjati olje je še več kot dva cm.
RazširiA to je cena z odstranitvijo dpf? Mene mika čipanje predvsem zarad tega, da bi dal še dpf ven. Ker na tak način kot ima mazda to z DPFjem rešeno se pravzaprav zaradi dpfja dela škoda na mašini (mešanje nafte z oljem ) in je po mojem zadeva primerna samo za ven
![]()
Ne, brez dpf. Dpf ostane. Pri FL verziji naj ne bi bilo več problemov s tem.
RazširiErvin je uredu se da vse zment , tko da , cene so od 250+ .
No 250 evrićev sem dal JEST za atmosferca . Trajal je pa 4 ure . 👍 Priporoćam 👍
.
Res je. Sem slišal same pohvale o njemu. In kar je najbolj pomembno, da da avto na valje pred in po posegu. Vsak avto obravnava individualno. Jaz sem se zmenil za 270€.Samo čakam na termin, ko bo prost, ker sedaj ima veliko dela.
Popravljeno od Alex
Akumulatorji exide so zelo slabi. i. Imel sem ga na Mazdi 6 mk1. Po dveh letih in pol je crknil. Garancija pa samo dve leti.Zamenjaj za kakšno drugo firmo. 😉
Kaj sem jaz predlagal takoj? 😏
Kaj toliko komplicirate s temi akomulatorji. Ko crkne, crkne. Moraš kupit novega. Ni druge. Dan danes, če ti zdrži tri-štiri leta je že luksus. 😏
RazširiKam jo boš pa dal čipat?
Sicer sem gledal malo po netu, pa naj bi se tudi ta švoh čipala na 200?
Vmes smo zamenjali podložke pod šobami in pregledali sito, ki ni kazalo nobenih znakov zapacanosti. Z obojim skupaj je bilo dobro uro dela. In 5€ stroškov.
Tunerc, novo mesto.
Najboljša opcija je, da kupiš takoj nov akumulator. Če je res letnik 2014,ti je itak že par let šenkanih.
RazširiSem jih najdo na njihovi strani v Angliji komplet diski in ploscice za spredaj 180€. Za zimmermanove z luknjicami in ploscice sem dal mislim da okol 205€. Zdaj ce je res isti nivo kot ate ali celo boljsi bi bilo za probat. 🙂 .
Tudi sam sem prebral par mnenj kupcev. Izgleda, da so kar v redu, uporabljajo jih tudi na športnih avtomobilih in da primejo takoj, tudi ko so še hladne. Ne vem pa edino tega, če kaj zapiskajo kdaj. 🙄
RazširiSamo v primeru da vzames ebc yellow stuff je potem vrjetno fajn da vzames se diske EBC. Jest sem malo gledal za to firmo, ampak sem se potem odlocil za ATE. EBC je bila vseeno malo predraga. Je pa vrjetno ebc next level napram ate recimo. Ali pac?
Res da so dražje (okoli 75 funtov za par za Mazdo 6) a so verjetno toliko tudi vredne. Verjetno bi bilo za sprobat. 😀
Karavan in sedanka nimata istega zadnjega odbijača. Ne paše nič.
RazširiTorej najprej bomo preverili in po potrebi očistili sito, potem pa še podložke.
Še eno vprašanje. Kot vidim, se čipajo vsi ti 2.2 dizel motorji na isto moč. A so torej enaki?
Samo ta tvoj motor ni skayactiv dizel da, se razumemo. Skayactiv motorji se brez problema čipajo do 220konjev.
Za tvojega pa ne vem, na koliko. konjičev gre.
Napisano
Jaz sem to nameraval a sem si premislil. Ven moraš dati vse vključno z kabli in vse na novo na peljati.Je pa to velik strošek. Od bose ti ne pride v poštev nič, ker dela na 2 Ohm normalno ozvočenje pa na 4ohm.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani