Skoči na vsebino
motna plastika ?arometov
Napisano

Jest sm ga dau u lj blizu jezice spolirat za 20e (autobox je biu ce se ne motim)... Polirni material u stacuni te pa pride 15e. Tko, da se sam loh odlocs kaj se ti bol splaca s tem, da mi ga je to spoliru s strojckm pa potem se ustrezno zascitil. Vse skupaj sem cakal eno uro,r azlika je bila pa takoj razvidna.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 ?re olje
Napisano

Ponavadi je vzrok v Plinu ali pa nekvalitetnem ali nerednem menjavanju olja. Jaz imam doma 626 z 1,8 bencin motorjem, ki pri 340.000 ?e ne pije olja.

Jaz takrat se nisem imel na plin in tudi pelko mi ni znal lih tocn povedat zakaj se to naredi. Jest isto mislm, da je to zaradi nekvalitetnega olja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 ?re olje
Napisano

Zdravo,

Sepravi ti je avto 3l olja spil na 5000km?

Jest mam mazdo 6 1.8 pa mi je isto nenormalno zrla olje. Pri dizlih je ponavadi potrebna zamenjava bakrenih podlozkov pa je kul... zal pa ni tako pri bencinarjih. Pri meni je bila potrebna generalka motorja. Na uradnem servisu so hoteli 1.600e pelko mi je pa zrihtu za 750e. Od takrat naprej masina laufa, kot se zagre pa je od tega ze 2 leti. Priporo?al bi ti obisk Simona Pelka iz Medvod, da ti vsaj pove na ?em si :)

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rja
Napisano

Tisti pragovi na siluxu so kunkorencni z original kvaliteto tako da je telih 100e zelo poceni sploh pa ce jih gres kasneje se zascitit na tri krone. Po moje je to se najcenejsa vrjanta pa najdle bi zdrzala. Drgac imam pa tudi jest nove obrobe sedaj ze vec kot dve leti pa so zaenkrat se kot nove.. pred zimo ga pa definitivno peljem na tri krone ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rja
Napisano

Pragove dobis za 100e komplet nove (par) na siluxu. Ker kokr je mazdaman napisu cez en let bos meu use spet uzuni, ker ti bo use vn udarl. Je pa to govora za 6ko za ostale nism gledu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 klockanje
Napisano

Torej ze nekaj casa prenasam tole klockanje in mi gre sedaj ze posteno na k. Torej ko je avto "mrzel" in ga prizgem... takoj ko se zalaufa ze slisim kako 2krat do 3krat klockne. Ko bremzam ni klockanja, ko prevozim lezeci policaj ni klockanja. Klocka mi predvsem, ko je avto mrzel in sicer, ko prestavljam predvsem recimo iz prve v drugo sepravi takrat ko prestava prime. Zelo dobro se da to obcutiti recimo, ko speljujem iz garaze in imam v prvi prestavi in se recimo peljem 10m pocasi s prvo brez da bi drzal sklopko se slisi zaporedno klockanje. Enkrat sem ze sel k pelkotu na reklamacijo zaradi pokanja zavor, vendar mislim da ta zvok ni od zavor. Osebno sem mislil, da je kriv nosilec motorja vendar sem ne dolgo nazaj menjal desni nosilec motorja kasneje pa se sklopko in pelko pravi, da sta ostala dva nosilca vredu.

Ko je avto "ulaufan" je to klockanje minimalno.

Zvok klockanja je zelo podoben kot v kaksnem filmu, ko avtu zmanka benza.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Pismo pomoje da vec ni tega oglasa. Drgac je biu pa link na forumu naliman mal poglej pod teme. Cne pa ksnga druzga prodajalca izber na ebayu. Defintivno se ti pa bol splaca prek ebaya ker tle sm jest use preklicu pa majo usi tako ceno. Za rabljenega na avtoodpadu je pa 60e hotu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jest sm meu isti problem lansko leto samo da meni ni nic segrevalo. Rocna mi ni prijela a komplet sm jo menjal ravno pred kratkim preden se je to zgodilo. Pelko je reku da se to neda obnoviti tako da sm jih komplet (par) narocil preko ebaya in sm dau 140e s postnino vred. Pri nas so pa hoteli 120e za samo enega + starega jim mors vrniti, ker ga potem oni itq samo obnovijo pa prodajo naprej...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Skripanje kljuk mazda 6
Napisano

Mah sej tko kokr jih prime ucash skripajo ucash dajo mir.. ponavad k sonce ful nabija zacnejo skripat. Pomoje je fora da kr kol nardim ta stvar ne pride do fedrcka. Bo pa veselo skripal naprej nebo edina stvar :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Skripanje kljuk mazda 6
Napisano

Torej ob odpiranju vrat mi ?kripajo kljuke oz. po vsej vrjetnosti fedr?k. Zadevo sem ?e na?prical z WD-40, podmazal z motornim oljem, podmazal prav s posebnim oljem kateri nej bi ??itil klju?avnice in njene sestavne dele, vendar brez uspeha. Zanima me ali obstaja ?e kak?na druga vrjanta ali bi bilo potrebno podreti celo klju?avnico pa potem podmazati ?

Aja pa preden me usi zasujete z vprasanji, zakaj sm dvakrat objavu temo- Zato ker sem naslov teme za?el s ?umnikom in potem ne poka?e naslova teme... tako, da se tista tema lahko zbrise :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Da ne odpiram nove teme po nepotrebnem sem se odli?il, da kar tukaj zastavim vpra?anje :)

Mene pa zanima za veliki servis pri BENCINARJIH? se sploh dela? Sprasujem namrec, ker vem da se ponavadi pri dizelskih motorjih pri velikemu servisu (240kkm) menja jermen in ostale pizdarije ki so povezane z njim. Zadnjic ko sem bil pri licarju pa ko sem prizgal avto sem zaslisal spet ta kovinski zvok pa je reku da bi lahko bil jermen. Kasneje ko ga je pogledal je rekel da nej bi bil ze kao ful slb pa da bi bila potrebna menjava preden mi kej odleti. Zej nevem jest sm mu reku da mam ketno pa prav ja ketna nej bi bla notri v motorju kazal mi je pa na tisti premikajoci se del zravn posodice za servo olje ( jest sm mislu da je to se zmeri ketna ali pac). Kakor koli avto se obnasa povsem normalno ni nekih cudnih zvokov ali cvilenja. Slisim le nek kovinski zvok (kot bi ena kovinska cev vibrirala ob drugo), vendar ob premiku volana  preneha ropotati potem pa spet... Sumim na servo cev, ker mi ze kar lep ?as pu??a, vendar zelo minimalno. Kakor koli zanima me samo, ?e je tisti premikajo?i se del ketna ali je kaj drugega, katerega je potrebno menajti in pa kako je z ostali zadevami (mikrojermen, napenjalec....).

Pa ?e to, ker imam samo ?e 10kkm do 240k me zanima ali je ob rednem servisu potrebno ?e kaj dodatno menjati.

Vem, da se vam vpra?anje mogo?e zdi absurdno, vendar se raje dvakrat prepri?am kot, da mi kasneje kaj odleti pa zjebe ceu avto.

Hvala LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Parkirni senzorji
Napisano

Zakaj pa enostavno te "nedelujoce" ne fliknes ven pa das nove notr ? Zgoraj sem ti napopal link od novih. Kupis zadevo pa peljes k lokalnemu mehaniku ali licarji pa ti jih montira. Use skupi te pride 50e. Pa poleg tega nimas tega grdega kitajskega lcd zaslona ampak mas kot majo usi original park senzorji samo zvocno opozarjanje (piskanje).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Bom pa se izkoristu to temo namesto "pohvalite se" pa bi pohvalil Simona, da mi je vrhunsko zamenju sklopko. Prej?na ja bila ?e originalna in je bla trda pa lesena ko sto matr... zej pa mehka ko putr :prstgor: sam se gas da bi se dal mal nastelat da bi biu isto mal bl mehkejsi pa bi blo top :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.