Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Jaz sem v primerjavi s prej?njo ?estico opazil to, da ko zjutraj vklopim webasto in pridem v avto, je tko zello blago ogret potni?ki prostor, pa imam na 22 nastavljeno tako kot pri prej?nji. Je pa res da hudega mraza zjutraj ?e ni bilo. Bomo videli pri -10 :)

Jures, je pa tole z webastom zanimivo, dela tudi zadnji brisalec ?e ga slu?ajno pusti? vklju?enega :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

?tekam, ho?em re?t to, da temperatura vpiha se najbr? razlikuje tudi na to, kak?na je trenutna temperatura v kabini. Se pravi ko pri?ge? avto oz . ventilacijo. Upo?teva zunanjo temperaturo, notranjo temperaturo v kabini, pa ?e nek senzor za sonce se mi zdi je nekje na armaturki. 

suma sumarum, ?isto mo?no je da enkrat piha mrzlo enkrat pa toplo, ?etudi ima? v kabini nastavljeno vedno na 22. Zdej kolk je ta razlika pa te?ko re?em. Oziroma, kaj je normalno pa kaj ni. Bi mogu v dveh mazdah hkrati probat :)

To ti ?e od ?tarta tko dela?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cd143 pospe?evanje
Napisano

Ah jaz se ne sekiram zaradi tega...Dokler se vozijo po svetu smrduhi VAG grupe se ne bo ni? spremenilo.  Druga?e je pa dizel s temi filtri in s samim razvojem ena navadna brca v prazno. Na koncu bomo vsi lepo peljali turbo bencinarje.

Za senzor bom preveril. Ali je kak?en enostaven troubleshooting v tem primeru?

Nisem mislil, kaj vse kadi in smrdi po cestah. Itak je veliko vozil kandidatov za to...?e gremo na tak na?in. Te?ava je, ker smo kupili avte, ki imajo serijsko nek del, ki ga kasneje lahko sami odstranimo. In mislim, da ne bo ve? dolgo, ko bodo za?eli to pregledovati. 

Konec koncev ni nek kun?t ugotoviti, za dolo?en tip avtomobila in letnik, ali ima serijsko vgrajen filter ali ne. In tudi ni te?ko pregledati ali je filter notri ali ne. Ali je ohi?je kakorkoli predelano, ?vasano , ali ne. In na koncu, al so saje v izpuhu al ne...

Mislim, da to sploh ni tako nemogo?e...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 cd143 pospe?evanje
Napisano

DPF in SW so odstranili v Ribnici. Kar se ti?e pospe?evanja ni kaj preve? razlike, mogo?e je bolj zvezno. Verjetno moram odpravit ?e trenutno te?avo, ki se pojavlja in se je pojavljala ?e pred odstranitvijo DPF. Druga?e je pa 1l ni?ja poraba po ra?unalniku pri nespremenjenem re?imu vo?nje in spusti lep oblak dima, ko pritisne? na plin. La?je se spi ko je DPF odstranjen. ?e zaradi samega olja in nivoja le tega.

Verjamem, da se la?je spi. Imej pa malce v mislih, da mogo?e ne bo prav dolgo tako...Ciljam na tehni?ni pregled in kontrolo prisotnosti filtra, itd..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka DPF+Lučka motorja
Napisano

Jaz ne bi bil tako prepri?an glede starih dizlov? Tam sistema pa? ni..IN najbr? ni tako enostavno uzakonit, da vsi avtu ki pa tega nimajo, morajo imeti. 

Medtem ko pri avtih, ki to serijsko ?e majo , je seveda la?je...

To, da je v kriti?nem obmo?ju kilometrov za dolo?ene komponente vem. In da bo potrebno vlo?it nekej ? da bo deloval naprej. Kar je popolnoma razumljivo in sprejemljivo!

Ni mi pa cenovno recimo sprejemljivo, da stane nov filter (ugibam) 2k ?, odstranitev pa 350?. In o odstranitvi sem ?e nekej ?asa razmi?ljal, pa tudi predlagali so mi ?e, ampak do sedaj ni bilo problemov z njim.

?e bodo za?eli preverjati (ali kje po Evropi to ?e po?nejo?), bodo pa po vsej verjetnosti prej na tapeti kaki stari dizli ki kadijo kot stare lokomotive.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lučka DPF+Lučka motorja
Napisano

Ja, ni nujno. Je pa zelo verjetno. Lahko da ti je crknil spet kak pressure senzor za DPF.

To je pa pa? vzdr?evanje dizlov. To smo ?e govorili, problem je oz. bo ko bo avto mel dolo?eno ?tevilo kilometrov in bo potrebna menjava vlo?ka DPF.

?e bolj veselo pa bo, ko bodo za?eli to tudi preverjati :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 bencinar 2011/12 - nakup
Napisano

Ko ga pohodi?, pa tudi ?uti?...in prijetno ga je sli?at v visokih obratih... Diesela ne rabi? gnat? Kak pa potem gre? S pol gasa? Diesel vle?e, ko je turbina odprta, potem je pa treba prestavit v vi?jo prestavo...da ne rohni brez veze...

Ne ne. Ni isto, al ?e dizla ?alta? pri 2500-3000rpm, ali pa bencinarja pri npr. 4000-5000rpm. Pa za dizla sem se preve? obratov napisal...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.0 bencinar 2011/12 - nakup
Napisano

Boss jaz sem zadnji? dobil nadomestni avto ravno to bencinarko. Pa sem bil presene?en. Ok pustimo to, da sem ve?krat mislil da je avto crknil :-). Ampak takoj od jurja naprej je lepo povlekel, potem si pa pa? navajen da turbina prime tukaj pa tega ni bilo :-). Ampak, bi se pomoje dal pre?ivet. Je pa res, da se nisem po ac vozil.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.