Aha, no sej zato sprasujem zto k sm tm na avtomobilizem bral pa so skor usi napisal, da se jim je to zacel pojavlat (ugasanje hladnega motorja) pa me zto zanima. Je to znak "?alabajzerske" vgradnje? Al pa? neki "normalnega". Ker zasledil sem tudi, da nej bi sam peljal nazaj pa nej bi ti optimizirali preklop plina.
Mene pa zej neki zanima . K sm tvojo temo viper bral si napisal, da so ti zaceli obrati nihati in pa da je mrzel motor zacel ugasati. Je to znak okvare? Morda ze okvara ventilov? Ker sem dosti slisal in prebral na to temo in nej to kao nebi bil nek strah.. poleg tega pa tud prilagam copy paste vrjanto,ko je nekdo delal raziskavo :
Kar se ti?e te?av mogo?e manj?i popravek! Mojster me je opozoril, da je plin nekoliko bolj ob?utljiv na mraz
in se mora motor najprej segreti in ?ele potem je priporo?ljivo, da preklopi? na plin. Ker sem zadevo
preizku?al, sem tu v najve?jem mrazu preklapljal na plin neposredno po v?igu motorja. Kaj kmalu mi je bilo
jasno kaj mi je hotel mojster povedati. Plin namre? zelo hitro zmrzuje. Butan hitro, ampak ima ve?jo
kalori?no vrednost. Propan pa mnogo kasneje na ra?un manj?e kalori?ne vrednosti. Za porabo v
avtomobilizmu se ta dva plina me?ata ravno zaradi zmrzovanja in zato tudi precej varira ?tevilo prevo?enih
kilometrov z enim rezervoarjem plina, saj so me?anice razli?ne. ?e najve? sem prevozil s Srbskim plinom,
malo manj z Hrva?kim in seveda najmanj z na?im! No pri ve?jem mrazu sicer plin ne zmrzuje v rezervoarju,
saj ima tak?na me?anica zelo nizko ledi??e, ampak zmrzne v motorju, ko je ?e uparjen, ?e je le ta hladen.
In potem.... ?aka?, da ponovno za?ene? motor. To se mi je zgodilo le dvakrat, ko sem res pretiraval, sicer
pa zadostuje ?e nekaj minut deovanja in zadeva deluje. Zmrzne pa ne med vo?njo ampak, ko se nekje
ustavite, ?e je motor ?e hladen. Pri meni recimo ob vo?nji otroka zjutraj v vrtec cca. 500m.
Aja, drga? pa tko za zanimivost mogo?e. Brt ma BMW 99l e39 m optic predelano na plinexu ?e k?ne dobrih 5 let pa ima brez mazanja ventilov pa use deluje, kot mora.. Avto ima prevo?enih ve? kot 300.000km. Zej nevem al je to res odvisno, kot je ?e zmaj reku, da nej bi teli nemci meli bolj?e materiale al kaj je tuki fora . Ko sem ga pa pra?al, da zakaj ni dal usaj preventivno mazanje je pa reku, da se mu zdi da takrt sploh tega ?e ni bilo al neki nato foro. Kasnej pa ni ni? montiral, ker je zadeva vedno delovala, kot mora.
Tudi jaz Zmaj. Isto zmeri pocakam, da je posodica skoraj ze cisto prazna sele nato dolijem. S 4dc tekocine naj bi naredil 4-5 tisoc km in na ta nacin malo kontroliram glede na to, da usi vemo, da zacne potem mal po svoje kaplat . Drgac sm ga pa lih zej nastelu, da pravilno kapla (priblizno 1 kaplica na 7s) pa imam v posodici manj kot 1/3 tekocine.
sepravi si naredu okol 10k brez mazanja ce prov razumem ? Bom jest zgleda mogu malo bl spremljat tole mazanje.. vsak enkrat tedensko, ker to vakumsko kr tko mal po svoje kapla.
Drga? pa ?e se jest dobr spomnem k sm zase iskal sem na avto netu zasledil, da prodajajo nove za 143? na kos se mi zdi. Samo nevem pa, ?e lahko samo eno kupi?
2x Fulda Carat Excelero 7mm profila pa Bridgstone Potenza RE050 4,5 mm profila. Dons sm jih za usak slu?aj dau ?e dodatno centrirat pa prav vulkanizer, do so feltne ravne u nulo kar je bistvo . Ene dve sta tko u izi mal popraskani, ampak sem se ?e sli?al z li?arjem tako, da mi bo vrjetno za neko ugodno ceno naredu mal lepotnega popravka, da bojo lepe za ?ez poletje. Vrjetno bom ?e speskal pa na novo pobarval zavorne ?eljusti in pa tisto rjo gnilo pr kolotekih. Cena pa 350?
40e je pa res poceni . Jest mam 03 letnik pa ni nic bolse. Pomoje ma to "hibo" kr celotna prva generacija. Zej tako dve leti nazaj sem menjal zadnje obrobe pri blatnikih (pleh stran pa nov pleh). Lansko leto mi je pa sodelovec dal kontak od tega majstra in sem ga poklical pa zmenil. Mimogrede sem ga se cisto tako informativno vprasal koliko bi prisla menjava zadnjih obrob pa je reku okol 200e , kar je trikrat manj kot sem pa jaz dal 2 leti nazaj . Moje izkusne so vec kot pozitivne sploh pa za ta denar. Sem ga pa ravno 2 dni nazaj klical, da se en dan magar oglasim, ker bi mel neke mejhne praskice na feltnah za popravit, ker sem neke rablene kupil pa je ena u izi mal popraskana. Vpra?al ga bom pa ?e koliko pride sanacija rje pri kolotkih (isto hiba prve generacije). Rje pa na drugih mestih zaenkrat ni. Majstr je pa iz tuki kot jest sepravi iz Bleda . ?e bo? potreboval kontakt mi javi na ZS. Drga? mamo pa mazda?i popust pri LAK TOM sam kak?ne ma pa cene pa nebi vedel
Uff to je pa res kr ornk pa se bele barve je kot moja . Meni je avto licar lansko leto za 130e saniral obadva praga in zascitil z nekim nanosom. Je pa res da nisem imel tako zelo mocno zjebanih, da bi bila potrebna menjava. Zadnje obrobe pri blatnikih sem tudi saniral, ampak te je pa odrezal pleh stran pa dal novega. Jest sm zelo zadovoljen, zato ker se sploh ne vidi, da bi bil kakr?enkoli poseg opravljen in zaenkrat se rja kar dobro stran drzi . Sem pa gledal na netu se za 105e s postnino vred dobijo plasticni pragovi, katere se namontira na obstojece pragove in isto sluzijo, kot neke vrsta zascita pa se malo lepse zgleda. Kakorkoli upam, da fajn porihtas pa malo porocaj kko si zadevo resil
Evo pa se pod mojo temo mas razne slike glede sanacije, ce ti bojo kej pomagale
Jest bi imel isto ?e eno vpra?anje za Simona, ker me tole po?asi ?e preve? moti. Skratka pred kratkim je Simon opravil redni servis, zamenjal je v?igalne kable, dolilo se je olje v menjalnik, spucala se je loputa in pa spucale so se sve?ke. Kljub temu mi avto ?e vedno trese oz. vibrira v prostem teku. Ko so temperature nizke in ob hladnem zagonu avto vibrira bolj ob?utno oz. tako mo?no, da se ?ipe na rahlo tresejo in pa plastike po armaturi mi ropotajo. Enkrat ko je avto "ulaufan" oz. ko je ogret je ta problem ob?utno manj?i oz. je to ropotanje precej manj?e in tudi manj mote?e. Med vo?njo oz. ko je avto pod obrati vibracij NI. Mislim, da tudi zaradi teh vibracij sli?im neki kovinski zvok pod podvozjem (vrjetno auspuh), vendar je pa spet ista zgodba, ko avto mo?no vibrira se ta kovinski zvok ob?utno bolj sli?i, kot pa enkrat ko je ogret. Sklopka se mi zdi, da je notri ?e prva in prav tako vztrajnik ali pa zna biti nosilec ? Avto je mazda 6 1.8 220.000 prevo?enih.
Se ?isto strinjam s tabo Sylver, ?e kupi? neko stvar pri?akuje?, da to deluje brezhibno in se ne tola?i? z dejstvom ah sej tega pa itq tok ne rabim. Potem isto lahko navigacija crkne oz. nepravilo deluje pa reces ah kurac pa si na svoj pametni telefon nalo?i? navigon pa pi?i? dalje. V moji mazdi 6 prva generacija deluje xCarlink brez problema pa si ob ponovnem zagonu zapomne ?as predvajanja in od tam nadaljuje, ravno tako mi deluje predvajanje preko BT pa lahko glasbo predvajam preko predvajalnika,youtuba,soundclouda ali internetnega radia... No in ?e men lahko neko cheap shit sranje vrjetno iz kitajske deluje sedaj ?e dve leti brezhibno se pa nekako pri?akuje, da bi tudi pri mazdi to moralo use ?timati kot se zagre. Mene osebno bi to kot potro?nika/uporabnika kar dosti zmotilo in bi ga skori zih peljal nazaj na servis pa nej to porihtajo.
Za primer: Mojmu fotru je recimo tudi ravno ?e ima avto radio 6 cd exchanger.. njemu je samo pomembno, da ko on, da notri CD, da se predvaja. No meni je pa recimo kul, da ce se sm pa ke usedem v njegov avto, da mi ni treba po avtu kopat pa iskat moj CD, ampak samo tipko 2 prtisnem pa avto avtomati?no za?ne predvajati moj CD. Res je, da se bom ravno tako brez te funkcije pripeljal na cilj samo se pri?akuje, da ?e ima avto nekaj na voljo, da potem to tudi deluje.
To je use res ja ZMAJ, sam kakor sem jest tega majstra razumeu je reku, da more sam neke nastavitve spremenit potem nej bi blo pa kul . Ker recimo prejsno zimo nism mel nobenih takih problemov.
Hehe, pa sej te so cist iste, kot extreme vision. Obedve sta 120%,razlika je sam v ceni. Philipsove so 30e sam ce pa pr ebayu upostevas se postnino je pa tm tm . Nvem jest se bl nagibam k extrem vision sam me je mal strah, da mi ne bojo spet po pou leta crknle kokr so mi light blue.. k pr telih mazdah grejo te zarnce, kot za salo
.....Kaj bi to blo pol sve?ke ali v?igalna tuljava? Hvala...
Jest sem ravno danes dobil avto nazaj od nasga majstra in sem mu tudi seveda omenil to cukanje. No zadeva je bila taka, da mi je spucal sve?ke (pravi da so bile kar dost umazane) in pa menjava kablov, ker mi je avto mo?no treslo. Ko sem se vozil iz Medvod nazaj na Jesenice mi avto niti enkrat ni cuknu pa tud, ko imam recimo v 4. prestavi pa se vozim 60km/h pa ga malo bolj suvereno pohodim ni niti enkrat cuknu za razliko od prej, ko ga je zacelo metat na use strani . Je pa reku, ?e bo slu?ajn ?e kej cukou so pa potem sve?ke ( notri so pa LPG sve?ke, japonske, prevo?enih cca. 35k).
Za tisti problem ko sem pa govoril, da mi uga?a in sem sumil IMV ventil, je na sre?o kriu LPG. No ugotovil sem, da ga zmeri zjebe ko je mrz in ga recimo pr?gem pa pustim v leru pa v tistem ?asu, ko ho?e preklopit na plin je velika vrjetnost, da se bo ugasnil. No, in seveda sem klical tega majstra k mi je montiral sistem in je reku, da je to kao normalna zadeva in da more samo priklopit na ra?unalnik pa spremenit neko nastavitev, ker kao on priklopi na plin, ko je motor dejansko ?e mrzu, zato pa za?nejo obrati minimalno nihat oz. je tak filing kot, da se avto bori, da bi ostal pr?gan. ?e LPG izklopim je zadeva seveda normalna . Problem je pa samo, ko je avto ?isto mrzel, da se razumemo, ko se enkrat ogreje LPG dela BP.
Pomoje, ?e nima? xenon ?e serijsko je traparija not xenon ?arnice dajat... Nvem raj uzam phillips light blue ?arnce, so na ravni normalnih ?arnic kao ene izmed bolj?ih. Jest sm biu osebno zelo zadovoljen . Drga? se pa jest zej isto odlo?am med philips X-tremeVison alpa philips white vision, ker mi je ena crknla
Aha,hvala. Sej drgac ga sedaj kmalu peljem k pelkotu pa mu bom to definitivno omenu. Svecke katere sm takrt kupu so bile pa LPG svecke (Neke japonske), katere je prodajalec clo pohvalu in naj bi zdrzale 60.000km
Sam a nebi potem avto moral konstantno cukati? Ker men vcasih cuka vcasih je pa cist pridn. Poleg tega so pa svecke notr tocn en let, katere je pelko menjal, ko je delal generalko. Se pa avto drugace obnasa, ko je mrzel... Npr. pri pospesevanju bo zelo vrjetno prej cuknu, kot pa enkrat ko je ze ogret..razn ce menjam pri visokih obratih, vendar je takrat motor prevec glasn.
Kar se pa tice locil se pa opravicujem vecinoma sem na telefonu.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Aha, no sej zato sprasujem zto k sm tm na avtomobilizem bral pa so skor usi napisal, da se jim je to zacel pojavlat (ugasanje hladnega motorja) pa me zto zanima. Je to znak "?alabajzerske" vgradnje? Al pa? neki "normalnega". Ker zasledil sem tudi, da nej bi sam peljal nazaj pa nej bi ti optimizirali preklop plina.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani