Skoči na vsebino
PORABA
Napisano

prvi tank ZGOLJ po mestu 6,3 :punk:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano

mah, ?e ti to vozi? kakor je treba ne ve? da ima dpf. Eni ga sicer spremljamo...

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2008 cd 140
Napisano

Najbolj vazno je da ima narejen veliki servis na 120/240 tauzent. In to s potrdilom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 163GTA 2011
Napisano

Pozdravljeni.

Ko sem ?elel dati v avto navigacijo, so mi rekli, da to ni mogo?e, ker sta dva problema.

1. Bose sound, volanske komande nebi delale.

2. Software ki ga imajo letniki 2011.

Ne mislim na original mazdin navigaciski sistem, tem ve? kopijo ki jo lahko kupi? na Ebay-u.

Zanima me ?e ima kdo v taki mazdi navigacijo in ?e mi lahko po?lje link kje se jo da dobiti.

Uro?.

Katera mazda- letnik?

Za vsako obstaja aftermarket varianta, na vseh dela vsaj naprej/nazaj in volume up down. Gledati moras na ebayu samo to da podpira bose. Thats it. Ce ne verjamejo lahko pridejo pogledat (btw kdo ti nalaga to o sw?)

Edit: spregledal sem v naslovu letnik....iceman ima gta z bose in vse dela....jaz 2012 facelift in vse dela....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

6ka pravo olje
Napisano

od letnika 2012 ali tudi prej?

beri 2.2

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

6ka pravo olje
Napisano

A je to mi?ljeno samo za dizle?

s ketno.............

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

6ka pravo olje
Napisano

zaradi tega sem mislil:

jaz mislim da imam ?e vedno C1 :D - uradno, ?e se raztegne se naj raztegne zdej - ?e 1,2 leta garancije

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 in zapacan filter trdih delcev
Napisano

Pri moji cx sem opazil, da je zdaj regeneracija pri 180 km in traja 18 km. Imam pa v? al manj AC od 130-170km/h.

Pa kako? Jaz pod 400 ne pridem???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 in zapacan filter trdih delcev
Napisano

danes se mi je na avtocesti pri?gala lu?ka "DPF", ni utripala, je gorela. Kar vem to pomeni to:

If the soot accumulation rate in the DPF is 80 % or more, the DPF indicator light

illuminates. In this case an automatic regeneration of the DPF must be performed by

driving the vehicle at an engine speed of 2000 min-1 or more and a vehicle speed of

40 km/h or more for approx. 10…15 min. As soon as the automatic regeneration process

starts, the DPF indicator light turns off.

?udno se mi zdi ker je motor delal na 2300 obratih, imel je pogoje za regeneracijo. Po nekaj kilometrih se je spet ugasnila. Olja ni preve?. To je se zgodilo ?e drugi?, v prvo prav tako na AC. Vmes sem imel pa ve?inoma mestno vo?njo, skratka slab?i pogoji, a nikoli lu?ke. Kak mesec nazaj sem mu tudi ro?no naredil regeneracijo.

Sumim da bo filter po?asi ?el po gobe. Priklopil sem ga na obd, nobene napake. Verjetno ne bere teh napak. Kot je zapisano v servisnem manualu, se shrani vsaka taka napaka. Kdo bi mi lahko prebral napako? Kaj mislite da je napaka?

Mazda 6

89kW

185kkm.

Lahko cisto navaden stik ob takem vremenu in soli na kaki sondi...a je sel v standby?

Sicer se ne spomnim ampak za servisni interval 20.000km utripa in ne sveti...( ima tudi to funkcijo)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Ja, definitivno je nekaj narobe. Do 6l sicer nikoli nisem pri?el, ampak vsaj pri 6,7 bi se lahko ustavilo. Toliko sem imel prej. ?e vedno ne vem, kaj naredit...?

v grab'n....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

Ma ki si vozu ko nono :huh:

Ravno to je problem velike porabe.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano

Ja in pole kdo ti jih pa napumpa bozicek? :ne vem:

Ce teras kompenzira segret zrak :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano

Ce mas mazdin japonski sportni sistem nadzora tlaka ti itak zrk tud vn spusca ko zalezes v ovinku. Ti prlagaja voznji :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lambda sonda problem Mazda 6 2009
Napisano

evo glih v?eri, pridem v BTC in kazalec sko?i na 600C, pa smo ?li ?e en krog :P

Danes se gre pa pucat na dalj?o pot - tako za vsaj 3 regeneracije, tle se pa ne gleda ni? :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Telefon je zadnja stvar, ki je pomembna ko govori? o Androidu...

Evo najdu sem ga, mogo?e najdem tudi OBD adapter kabel - 90stopinjski, ki mi je re?eval problem da se nisem z nogo zabijal v adapter.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

ja ne, kdo daje neke aplikacije and stuff za dpfje :-P

to je samo spremljanje, v glavnem zato da ga ne ugasnem med regeneracijo - predvsem zjutraj ko dostavljam, druga? pa no problemos.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano

Pah alfa no comment znamka vse pove ... sej ni cudno da se pole po drugih forumih klati ce alfasi nimajo za forum oz.ga ne rabijo ka se pr mehsniku vse zmenjo :prstgor:

Ve? kaj ?e ni TDI pol se raje o vremenu z njim pogovarjaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

sam ko berem vse te romane o DPF, mam obcutek, da imam vecjo sreco kot uni ki zmagajo na loteriji....

100k prevozenih pa sploh niti sem kdaj opazil, da imam DPF al karkol....zdaj ali je res kar sem napisal zgoraj al ste eni prevec DePeFobicni :)

enako :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano

Hmm vsi omenjate tega nekega ajvrja pa ki ma ta GTR-ja r35 ? Da ga vsi preganjate ? :ne vem:

Cist navadn serijski avto, sam je dal karbon nalepko na pokrov tanka.....lima ga cez polanske ovinke mim wsh

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Imam elm327 bluetooth adapter in je dobro delal na android telefonu prek programa Torque. Moti me edino to, da je elm adapter precej velik in pride dokaj nizko proti stopalkam. Zato je to bolj uporabno za od?itavanje morebitnih napak, med samo vo?njo pa zna biti malo mote?e.

Sedaj pa imam iphone in tega vmesnika ne prepozna. Iphone ne dela prek bluetootha ampak prek WiFi ja.

http://www.ebay.com/itm/ELM327-OBDII-OBD2-...774&vxp=mtr

Ti novi, ki pa bi bili bolj primerni, ker so manj?i so pa dra?ji:

http://www.ebay.com/itm/iOBD2-Bluetooth-OB...358&vxp=mtr

Mislm da mam se wifi adapter nekje ce rabis

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nisem prepri?an, da ima? prav. Tisto, kar si poimenoval z lambda sondo na DPF, so senzorji. Nisem preverjal, vendar pa mislim, je v DPF pomembnej?a razlika pritiska, saj se bo dolo?eni vrednosti pove?anja pritiska, spro?i regeneracija.

Lambda sonda pa je nekaj drugega. To je senzor kisika, ki dolo?a vrednost razmerja gorivo zrak. Ta se nahaja v katalizatorju. Podatke sporo?a ra?unalniku, da ta prilagodi vbrizg goriva.

Pri takih signalizacijah, kot jih omenja smich, ni vedno tako, kot se na prvi pogled zdi. Preveriti je potrebno najprej, ali so vse vakum cevke v redu. Ali ni morda senzor zraka zapacan in mogo?e ?e kaj. Ponavadi zna biti, da gre za neko malenkost, prej kot, da bi lambda sonda odpovedala.

pri meni merijo temperaturo 150%, pa tudi zelo znana napaka je to pri mazdi

Ekola. No mogo?e res ni lambda, je pa temperaturni senzor, ampak kakor vem se oba poimenujeta lambda, vsekakor je pa del DPFja, zato je pa tako svinjsko drag..........

post-2637-1386964091_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano

Jaz mam to ?e narejen - trenutno sem na 170KM pri dizlu, brez, da bi posegal v mapo in nastavitve turbine. Ko se lotim ?e tega bom za?el Ajvarja po poljanski dolini preganjat. :hudicek:

Sam, pol mora on POVE?AT bate, da bosta enakovredna

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano

dobrih lastnosti je bolj mal :zvizga:

Zato mas ti V6, mi pa dolgoprogase.....ki cuvajo naravo. To je namen...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.