Skoči na vsebino
pokanje zadaj levo
Napisano
  je Gustav napisal:

V?er sem ga dvignil in vzel dol kolo, malo gledal kaj bi bilo.. na?el ni? pametnega. Malo je masten amortizer kar pomeni, da gre verjetno k vragu.

Pal?ka stabilizatorja je pa kje? Videl sem nek tak nosilev v obliki loka ki gre od vrha pesta proti amortizerju in izgine zadaj nekje v ?koljki vozila.

Druga taka pal?ka, ki morda ustreza opisu pa povezuje roko ki je na karoserijo pritrjena pred kolesom in pe nekaj pa sem pozabil kaj :) Iskal sem slike po netu pa ni? ne najdem da bi dal tukaj gor.

masten = se uscal....v grabn

pojdi do dolinarja al kaj je ta na koncu Tr?a?ke kjer ti naredi brezpla?en test, pa ?e za mojo 6 I je vgradil 2 zadnja za 110? :cheers:

A ti na luknjah kaj zadek malo zanese?, ?e ja takoj menjat

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

webasto izklop
Napisano
  je mazda136 napisal:

Pozdravljeni,

Zanima me ali kdo ve kako se odklopi webasto, pravijo da se lahko samo izklopi varovalko. zanima me ali ima webasto samo za sebe varovalko in kje se nahaja. imam pa mazdo6 136 sport dizel l.2003.

Hvala za pomoc

in ZAKAJ bi izklopil????

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano
  je janik napisal:

Po ?em pa ve?, da se izvaja regeneracija?

trenutni porabi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano
  je Stroker napisal:

Ni v povezavi z gumami, je pa poraba "ne me zajebavat" (majhna).

Sicer zelo redko gledam ali spremljam porabo, pa vseeno mala primerjava: Mazda 6 SPC 2.0i (147KM) letnik 2005 in Mazda 6 SPC 2.0i (165KM) letnik 2013...

Relacije skupaj 631 km, porabljenih 30,6 litrov (sem ?el nala?? tankat prej in potem, da ne pokvarim povpre?ja z mestnimi vo?njami), poraba 4,9 l/100km. Pri stari sem te?ko pri?el pod 7 l/100km, ve?inoma je bila 7,5 l/100km.

Pri mestni vo?nji se poraba giblje med 7,5 in 8 l/100km, s tem, da je v pribli?no 500-ih km mestne vo?nje iStop aktiven po dobro uro (v 500 km torej pre?akam pred semaforji z ugasnjenim motorjem ve? kot eno uro). Pri stari sem imel porabo po mestu okoli 10,5 l/100km.

Skyactiv o?itno deluje. :bravo:

pohvslno, o?itno je na benzu res razlika z novimi kompresijami, ter seveda s pametjo v glavi :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano
  je janik napisal:

Kako to misli?, da ga spremlja??

Poglej v mojo temo preko obd, tocno vem kdaj se izvaja in na kolk km

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano

prvi tank ZGOLJ po mestu 6,3 :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano

mah, ?e ti to vozi? kakor je treba ne ve? da ima dpf. Eni ga sicer spremljamo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2008 cd 140
Napisano

Najbolj vazno je da ima narejen veliki servis na 120/240 tauzent. In to s potrdilom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 163GTA 2011
Napisano
  je urosand napisal:

Pozdravljeni.

Ko sem ?elel dati v avto navigacijo, so mi rekli, da to ni mogo?e, ker sta dva problema.

1. Bose sound, volanske komande nebi delale.

2. Software ki ga imajo letniki 2011.

Ne mislim na original mazdin navigaciski sistem, tem ve? kopijo ki jo lahko kupi? na Ebay-u.

Zanima me ?e ima kdo v taki mazdi navigacijo in ?e mi lahko po?lje link kje se jo da dobiti.

Uro?.

Katera mazda- letnik?

Za vsako obstaja aftermarket varianta, na vseh dela vsaj naprej/nazaj in volume up down. Gledati moras na ebayu samo to da podpira bose. Thats it. Ce ne verjamejo lahko pridejo pogledat (btw kdo ti nalaga to o sw?)

Edit: spregledal sem v naslovu letnik....iceman ima gta z bose in vse dela....jaz 2012 facelift in vse dela....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

6ka pravo olje
Napisano
  je Strela napisal:

od letnika 2012 ali tudi prej?

beri 2.2

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

6ka pravo olje
Napisano
  je Strela napisal:

A je to mi?ljeno samo za dizle?

s ketno.............

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

6ka pravo olje
Napisano
  je LabiGT napisal:

zaradi tega sem mislil:

jaz mislim da imam ?e vedno C1 :D - uradno, ?e se raztegne se naj raztegne zdej - ?e 1,2 leta garancije

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 in zapacan filter trdih delcev
Napisano
  je AmpeR napisal:

Pri moji cx sem opazil, da je zdaj regeneracija pri 180 km in traja 18 km. Imam pa v? al manj AC od 130-170km/h.

Pa kako? Jaz pod 400 ne pridem???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 in zapacan filter trdih delcev
Napisano
  je dpicul napisal:

danes se mi je na avtocesti pri?gala lu?ka "DPF", ni utripala, je gorela. Kar vem to pomeni to:

If the soot accumulation rate in the DPF is 80 % or more, the DPF indicator light

illuminates. In this case an automatic regeneration of the DPF must be performed by

driving the vehicle at an engine speed of 2000 min-1 or more and a vehicle speed of

40 km/h or more for approx. 10…15 min. As soon as the automatic regeneration process

starts, the DPF indicator light turns off.

?udno se mi zdi ker je motor delal na 2300 obratih, imel je pogoje za regeneracijo. Po nekaj kilometrih se je spet ugasnila. Olja ni preve?. To je se zgodilo ?e drugi?, v prvo prav tako na AC. Vmes sem imel pa ve?inoma mestno vo?njo, skratka slab?i pogoji, a nikoli lu?ke. Kak mesec nazaj sem mu tudi ro?no naredil regeneracijo.

Sumim da bo filter po?asi ?el po gobe. Priklopil sem ga na obd, nobene napake. Verjetno ne bere teh napak. Kot je zapisano v servisnem manualu, se shrani vsaka taka napaka. Kdo bi mi lahko prebral napako? Kaj mislite da je napaka?

Mazda 6

89kW

185kkm.

Lahko cisto navaden stik ob takem vremenu in soli na kaki sondi...a je sel v standby?

Sicer se ne spomnim ampak za servisni interval 20.000km utripa in ne sveti...( ima tudi to funkcijo)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano
  je Tomozuki napisal:

Ja, definitivno je nekaj narobe. Do 6l sicer nikoli nisem pri?el, ampak vsaj pri 6,7 bi se lahko ustavilo. Toliko sem imel prej. ?e vedno ne vem, kaj naredit...?

v grab'n....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORABA
Napisano
  je marko91 napisal:

Ma ki si vozu ko nono :huh:

Ravno to je problem velike porabe.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano
  je marko91 napisal:

Ja in pole kdo ti jih pa napumpa bozicek? :ne vem:

Ce teras kompenzira segret zrak :zvizga:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano

Ce mas mazdin japonski sportni sistem nadzora tlaka ti itak zrk tud vn spusca ko zalezes v ovinku. Ti prlagaja voznji :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lambda sonda problem Mazda 6 2009
Napisano

evo glih v?eri, pridem v BTC in kazalec sko?i na 600C, pa smo ?li ?e en krog :P

Danes se gre pa pucat na dalj?o pot - tako za vsaj 3 regeneracije, tle se pa ne gleda ni? :cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

elm-327 (car diagnostic)
Napisano

Telefon je zadnja stvar, ki je pomembna ko govori? o Androidu...

Evo najdu sem ga, mogo?e najdem tudi OBD adapter kabel - 90stopinjski, ki mi je re?eval problem da se nisem z nogo zabijal v adapter.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  je LabiGT napisal:

ja ne, kdo daje neke aplikacije and stuff za dpfje :-P

to je samo spremljanje, v glavnem zato da ga ne ugasnem med regeneracijo - predvsem zjutraj ko dostavljam, druga? pa no problemos.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano
  je marko91 napisal:

Pah alfa no comment znamka vse pove ... sej ni cudno da se pole po drugih forumih klati ce alfasi nimajo za forum oz.ga ne rabijo ka se pr mehsniku vse zmenjo :prstgor:

Ve? kaj ?e ni TDI pol se raje o vremenu z njim pogovarjaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  je LabiGT napisal:

sam ko berem vse te romane o DPF, mam obcutek, da imam vecjo sreco kot uni ki zmagajo na loteriji....

100k prevozenih pa sploh niti sem kdaj opazil, da imam DPF al karkol....zdaj ali je res kar sem napisal zgoraj al ste eni prevec DePeFobicni :)

enako :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - dihtunga bata
Napisano
  je marko91 napisal:

Hmm vsi omenjate tega nekega ajvrja pa ki ma ta GTR-ja r35 ? Da ga vsi preganjate ? :ne vem:

Cist navadn serijski avto, sam je dal karbon nalepko na pokrov tanka.....lima ga cez polanske ovinke mim wsh

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.