To pa je zato ko ma? dizla, in tak zarohni ob startu, da po labijevih besedah hauba dol pade ...
Ne, v bistvu sem hotel napisati, da se prestra?im, ker ?tartam kot bolid f1.Wtf?Ne dohajam tega ?tarta.Marca je naro?ena rde?a pu??ica na dodatek penicilina. Kaj bo ?ele potem?
Nekje sem bral, da se da le?o o?istiti, da je kot nova. Seveda mora? lu? odpreti, demontirati projektor, sneti dol le?o, jo oprati z toplo vodo z dodatkom sredstva za pranje posode, namontirati nazaj gor, ?e prej pobrisati nesnago v sami lu?i, zamenjati zunanjo prozorno plastiko lu?i in naj bi svetila kot nova. Po mo?nosti z novimi xenon ?arnicami. Bi bilo za probat to naredit.
Pri mojemu avtu se hipoma za?ene, ko pritisnem na sklopko.
V bistvu se tudi meni dogodi, da se avto ugasne, ko se glih pri?ge zelena lu?. Ampak, kot pravim, ne zaostanem niti sekundo, ker takoj v del?ku sekunde v?ge.Meni je tudi v?asih mote?e, ko sem v koloni, pa se ?ez dve minuti sam pri?ge. V?asih se kar malo prestra?i?.
Mazda 6 gg je imela hibo kar se tice luci. Motorcki so na veliko crkavali in prav tako je bila svetilnost zelo boga. Tudi s poliranjem zarometov nebos dobil neke boljse svetilnosti. Problem je v leci...
Tes je. Le?a se komplet zamegli(postane bela), zunanja plstika lu?i porumeni, ?arnice malo manj svetijo in je slaba svetloba tu. Res se ne da ni? narediti. Mogo?e samo nova lu? komplet.
hm, odvisno od opreme imajo od 10 do 20 procentov zaslu?ka. Pri najmanj opremljenih zelo malo, zaslu?ijo pa pri bolje opremljenih. To sem preveril pri VAG-u tako, da ne mi o 500 EUR govort.
Je pa res, da so prodajalci avtov eni taki hecni ti?i, ki edini na svetu ra?unajo zaslu?ek na prodano enoto tako, da takoj od?tejejo vse stro?ke s salonom in zaposlenimi ter ostalimi rednimi stro?ki in ja takrat za?nejo celmu svetu razlagat, da imajo na avto samo 500 EUR profita. Se pravi je to njihov kon?ni profit.
Pri vseh popustih, ki jih imajo in akcijah, ?e vedno lepo zaslu?ijo. Je pa tudi res, da je najve?ji biznis servisiranje, predvsem redni servisi.Recimo, ?e omenim kio, ki ima sedem letno garancijo, si zagotovijo servisiranje vsaj za toliko let.
Meni so rekli 240e s tem da je bila postavka za 5l olja 100e (19.80?/lit).
Meni enako... in menjali so mi zavorno olje, ?eprav mi ni jasno, zakaj je to potrebno tako zgodaj po 30000 prevo?enih kilometrih. Koliko zav. plja gre noter in koliko to stane?
sem v iskanju "novega" avtomobila in v o?i so mi padle tudi mazde 6, predvsem tretje generacije (?e posebej bela na a.net, ker je dale? najcenej?a). Po prebiranju tujih in tega foruma sem seveda naletel na te?ave 2.2 dizel motorjev in nekako nisem na?el primernega odgovora, ampak bo morda vedel kdo od vas ali Pelko:
Torej: pri mazdah 6 do cca marca 2014 se pojavljajo te?ave z motorjem, ker se zaradi nabiranja nesnage in obrabe gredi (na?el sem ta dva vzroka) zaba?e sit, posledi?no zariba oljna ?rpalka, veriga se strga in zariba ?e motor. Torej se da problem prepre?iti s ?i??enjem tega sita na vsake kvatre? Sode? po posnetkih ni tako te?ko dostopno, da se tega ne bi mogel lotiti sam? Kako je re?en problem pri novej?ih motorjih?
Novej?e nimajo ve? teh problemov, niti z dpf filtri ne ve? od FL naprej.
Alex, pa kaj ti ni jasno pri tem katero olje priporo?a katera znamka??
Mazda priporo?a Dexelio zato ker je Mazdino original olje, pa btw se ?e en ?as ne kli?e ve? Dexelia ampak MAZDA ORIGINAL OIL!
Saj Mercedes tudi priporo?a svoje originalno olje, nevem po kaki logiki bi naj recimo MB priporo?al Mazdino original olje?
Naj povem malo druga?e, da bo vsem jasno. V trgovini recimo ima? njihovo blagovno znamko, ki je v druga?ni embala?i, druga?ne strukture a je cenej?a,ker je pa? njihova znamka. In to znamko trgovine forsirajo, ker je pri teh izdelkih najve?ji profit.
Zdraven je pa original ta isti izdelek, malondruga?nih specifikacij in seveda dra?ji, ker je pa? bolj?i. In vi me tukaj prepri?ujete, da je ta z blagovno znamko kao bolj?i.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ne vem ?e. Od 190 naprej, ne pa ?isto 210.Nekje vmes.
Bom pa to re?il pri Tunercu, ker ima valje in sem sli?al same dobre stvari o njem.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani