Skoči na vsebino
DPF filter pri novih motorjih 2.2
Napisano

Kake imate kaj izku?nje z DPF filtrih pri novih motorji, torej dizlih 2.2 kubi?nih??

Ali so ?e vedno problemi z temi filtri, saj vemo da MAZDA je v za?etku ko so ti filtri pri?li na tr?i??e imele kar nekaj problemov.

Zanima me ?e so te zadeve sedaj kaj izbolj?ale???

Pa tudi, da se neka teko?ina na rednih servisih nekam naliva za bolj?e delovanje glede teh filtrov.

Ali ve gdo za kako teko?ino se gre??? :rolleyes:

V 2.2 motorjih je ?e tretja generacija DPF filtra in je ?e mo?no izbolj?ana tako, da na?eloma ne bo? imel te?av tudi pri kraj?ih vo?njah.

Nobenih teko?in ne naliva?, ker se regeneracija izvaja preko vbrizga goriva v izpu?nem taktu motorja tako, da to gorivo zagori v samem filtru in se?ge seja ter ga s tem o?isti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava bakrenih podlo?k (injektorji)
Napisano

Podlo?ke sem dobil v?eraj na mazda servisu :) samo cene pa imajo 4 bakrene podlo?ke 18? :blink:

c'mon no ... pri vseh teh cenah za rezervne dele ti je 18? velik - sploh po tem, da bo?sam na olju to v enem letu not dobu. O ostali morebitni ?kodi, ki ti ta menjava lahko prepre?i pa raje sploh ne bi govoril. :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za rezervo
Napisano

mah potemtakem je se zmer bolje vrjet analognim stvarem-stevcam, kot pa kaksnim digitalnim oz. nekim hajgteh racunalnikom ki te po domace povedano skus nategnejo, sm mislu da mam sam jaz probleme s takimi stvarmi pa vidim da nisem edini, jah ga bo treba ignorirat :P

lp

Glej ne vse v isti ko? metat - pri novi ?estki je to popravljeno, kar pomeni, da so se iz napak nekaj nau?ili in zdaj zadeva funkcionira to?no tako kot je predvideno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za rezervo
Napisano

sem ze :)

do zdaj 3 krat obstal

s sestko je treba tankat takoj ko pade kazalc, malo pod crto...

sam noter nikol mi ni slo vec kot 58l, laznivci pravijo da gre not 64l

O ja gre sam cajt mora? met (cca 10minut)in po?asi dofilavat (ampak res po?asi). Tko napolne? tud un oddu?ek in gre notri tud preko 62 litrov. Sprobal sam enkrat, da sem videl a gre in o?itno gre :hudicek: ampak, da bi pa to delal vedno pa ni ?ans pa ?e problem je lahko pol pri temperaturnih razlikah, ?e nato avto po tankanju parkira? na soncu oziroma vro?em.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za rezervo
Napisano

to ni nc, sem mel kazalc debelo pod crto

sem mislu da bom obstal (nobenih pump nikjer sred spanije, in pol se le najde ena pumpa, noter je slo 48litrov...)

Probi to s ?estko narest... :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za rezervo
Napisano

?e gleda? kazal?ek se ne more? zajebat :hudicek: Ker takrat k ti zmanjka je ?e davno zlezel pod zadnjo ?rtico na skali.**

**zdej sem lohk pameten ampak taprvi? sem pa tudi sam ostal na AC ko je kazalo ?e 111km dometa :angry:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka za rezervo
Napisano

Men je zadn? zmankal nafte, 70 km mi je kazal do bencinske, ko mi je zmankal. Sm nato?u 5 litrov + 52 na ?arpalki. :(

hehe, ?e eden... :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

Prtisnjen - mislil sem, da pa? avto od ?asa do ?asa spravi? v visoke obrate, da ga ne paca? skos pri nizkih... te ma?ine se morajo zavrtet... seveda ne hladnega in tudi ne mo?no segretega takoj uga?at pa bi moralo ?e pa ?e zdr?at. Recimo Labijeva ?estka gre proti 300.000km pa je res ti??ana in turbina ?e kr normalno deluje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

Kolkrat na tank je ta avto prisnjen? Se pravi, da se zavrti tam nekje do 4.000 obratov ali ve??

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (Gori Opozorilna lu?ka motorja)
Napisano

Ponavadi je tako, da prvi pri?ig lu?ke, ?e v logu ni ni? sumljivega, "re?ujejo" tako, da zbri?ejo sporo?ilo in naredijo reset. ?e pa se napaka ponavlja pa jim kar takoj povej naj ne delajo samo reseta in naj pogledajo zakaj se napaka pojavlja - nekaj je o?itno narobe. Lahko je tudi samo kak?en senzor, ki fila napa?ne podatke.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina Mazda6
Napisano

Sej zato se pa ne sekiram, ker se dogaja po navadi samo takrat, ko je fejst mraz pa ?e to, ko ma?ina ni ?isto do konca ogreta....tko da :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina Mazda6
Napisano

Ja to se dogaja, ?e je mraz in je treba vozit na vi?jih obratih, da avto normalno vle?e. Zdej a je to kaka za??ita pred priganjanjem hladnega motorja la je kej druzga ne bi ?pekuliral samo kot je meni znano se to ve? ali manj dogaja vsem diesel Mazdam .

Ali je mote?e? Hmm, kakor kdaj samo jaz imam ?e filing kdaj bo rabil ve? obratov za spravt isti navor iz sebe tako, da me niti ne preseneti ve?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka Mazda 6
Napisano

Mislite da bi za moj puhalnik meu kdo kluko ?

Malo planiram eno kamp prikolco ubavt.

Na dolo?ene avte ni predvideno, da bi sploh smel montirat kljuko tako, da je vpra?anje ?isto na mestu ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

verjetno pri max 80 km/h..... :zvizga:

... neki se je hvalu, da je ?lo 140km/h... ampak po moje celo pot ziher ne, ker s tako gajbo zadi pa samo 7 litrov tud pod razno ne gre skupi pri brzini 140km/h

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Privat Serviser
Napisano

A lohk ka?ne cene delov napi?e? al pa kak ra?un da? gor, da lahko mal primerjamo z na?imi cenami. Me res firbec matra kolk so cenej?i avstrijci.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ma jaz ne vem, kako vam toliko porabi...

Smo ?li letos na smu?anje v Dolomite-4 osebe +prtljaga, hrana, pija?a, smu?arska oprema +stre?ni kov?ek. Tankal V Novi Gorici ter po povratku spet v Novi Gorici. Vo?nja po avtocesti 130-140 km/h(o?asno tudi do 150-ve? zaradi kov?ka nisem upal). Vmes precej prelazov (1800m+). Vsako jutro cca 10 minut vgan avto(webasto), ker je bilo 15 minusa, ter 6km do smu?i??a. Skupno sem prevozil cca 320km na avtocesti ter 240 km izven( ?ez hribe in doline...). No poraba je bila izra?unana 7,02 l/100km. Je ?e mene presenetilo, ker sem pri?akoval vi?jo porabo...

Men tud ni jasno kako visoke porabe imajo nekateri ? jaz imam povpre?je 6,5 s tem, da je najve? AC vo?nje ve?ino na 140km/h (po ?tevcu) in kar precej mestne ter zelo malo regionalk pa vseskupi je bil najslab?i rezultat 7,04l/100km, najbolj?i pa 5,80l/100km.

Pa kdor se je z mano vozil ve, da dale? od tega da se jajcam po cestah.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni ko se pri?ge lu?ka za rezervo, ra?unalnik ka?e da lahko naredim ?e 250km. :D Ni mi jasno kako lahko tako nap*zduje.

Ne verjemi BC-ju in raje spremljaj kazal?ek za gorivo. Jaz sem namre? obstal na AC, pa je BC kazal ?e za 111km dosega.

Poraba goriva se mi je v zadnjih dveh tednih iz povpre?ne 6,5l, dvignila na 9,5l.! Ima kdo mogo?e kak?en nasvet, izku?njo?? (Mazda 6 CD120)

Tole ni normalno niti pod razno, edino ?e si se ves ?as vozil v gu?vah po mestu. Bi rekel, da ti je crknil kak?en senzor pretoka zraka ali pa je kje kaka cevka po?ila in so informacije napa?ne pa dozira prebogato me?anico nafte in zraka.

A se ti zadaj mo?neje ?rno kadi kot je po navadi, ko je bila poraba normalna?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?kripanje
Napisano

?kripanje se pojavlja pri vo?nji ?ez luknje ali le?e?e policaje.Opazil sem da je bolj izrazito v mrzlih dneh.

Govorimo oM6 karavan. ?e je imel kdo podobno te?avo naj se oglasi.

HVALA! :danzoman::jupiii:

Zakaj? A da bosta v duetu ?kripala? :ne vem:

?e amortizer ?kripa ga je treba obnovit al pa zamenjat - ni druge.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.