Tebe zgleda en pla?uje,da tolk govori? ?ez Dexelio....
A ni ?udno,moja M6 2007 tudi od dprvega dne,pa vse do danes,ko ima na ?tevcu 355k km laufa na Dexelio. Pa ima ?e vse orig. dele na motorju. ?udno,ker je tko slabo olje
Olje ni slabo...niti ne vem kako dobro, je povpre?no. je pa veliko bolj?ih olj... tako, kot je veliko bolj?ega pohi?tvo kot od ikee in bolj?ih trgovin kot je hofer. No, nekateri kupujejo to, druginpa? bolj?e. Stvar okusa.
To, kaj predpisujejo dolo?ene znamke vozil je zgolj reklama(beri-mi vam poceni olje, vi nam reklamo),tako,kot potekajo pa? te zadeve povsod v biznisu.
?e po tem se vidi, kak biznis te?e, ko ho?e? prinesti svoje olje na servis, ti zara?unajo dra?je delo za samo menjavo olja.
Sam sem zelo alergi?en na take reklamne poteze in se izogibam tega, kar nekdo zelo priporo?a in propagira.
Izjeme so res top znamke vozil, ki priporo?ajo res samo vrhunsko olje. In glej ga zlomka, nih?e ne priporo?a dextelia olja.Nima mazda tako specialnih motorjev, da bi morala imeti "specialno" olje.
Pa kako to ve? katero olje je bolj?e... sam ne mi ?ank debat omenjat. To je ista zgodba kot z gorivi iz Petrola, kjer ?e dandanes nekateri razlagajo, da je Petrol zani?. Jaz ve?ino 90% tankanj opravim na Petrolu pa v vseh 30 letih nisem imel z motorjem v nobenem od svojih avtov te?ave. Torej, ?e se vrnemo na za?etek - kako ugotovi?, da je olje slab?e, ?e pa se more dr?at vseh predpisanih specifikacij in od teh ne sme odstopati?
Proizvajalci ?parajo - to dr?i samo nekaj je ?parat na zadevi, ki lahko povzro?i ve?jo ?kodo in to ni v interesu nikomur ?e najmanj proizvajalcu, ker ?e ti ribne ma?ina se bo slab glas razvedel povsod. Pri zavorah je pa druga zgodba, saj gre za potro?ni material, kjer je osnovna funkcionalnost (zaviranje ) zagotovljena in tudi ?e uporabnik ni zadovoljen pa? zamenja diske in plo??ice za bolj renomiranega proizvajalca. Tukaj ugled znamke ne bo trpel tako kot bi pri napaki na motorju.
Glede kitajskih zadev pa je to tudi razumljivo saj je Japoncu la?ji in bli?je naro?it feltne pri Kitajcu kot pa jih vozit iz drugega konca sveta. ?e posebej ?e je cena ugodna. Ne vem sicer a so moje feltne kitajske ampak men se zdijo OK, tresejo ne, vulkanizer pravi, da niso ni? zvite, so pa pri A cosmosu slabo centrirali zadevo. Pa? niso glih vulkanizerji ampak to delajo bolj za sprot kot ka?e.
Verjemi, da so kitajske in to ne najboj?e izdelave.Velikokrat imajo vulkanizerjo probleme z centriranjem. Prva in druga generacija je imela italijanske feltne eta-beta, katera je delala za mazdo. Neprimerno bolj?e in tr?e feltne.Nikoli niso tresle.
?e vedno pravim, da je to olje le povpre?no in dober zaslu?ek za servise. ?e ?e ima? mo?nost vlit v avto bolj?ega, zakaj pa ga ne bi? Tudi originalne plo#?ice na Mazdi so za mazdo super. a vsi vemo, da ni tako.Po logiki zapisa so enako dobre kot kak?ne brembo ali ate, le da mazda?i ne znamo prav bremzati.Kako bi si mazda privo??ila vgrajevati slabe plo??ice? ?ele na zadnji seriji so to zamenjaliz ate in podobno dobrimi. Da nadaljujem, feltne, made in china,no name.Kako bi si mazda dovolila vgrajevati slaba alu plati??a? Bisnis...
?e bi ?el komu motor zaradi tega olja, pa ne bo ?el, ker je vseeno dovolj kvalitetno, bi se lahko obrisal pod nosom za kako povra?ilo ?kode.
?e enkrat, obstaja veliko bolj?ih olj kot je to. In kot pravi?, total, ki ga uporabljajo v moto?portu ima skupno le ime.
Imam sam na mazdi spredaj kerami?ne plo??ice in ja znajo civlit(in je to?no tko ko si opisal ko malo pritisne? zacvilijo, pod obremenitvami ve?jimi ne). So pa usaj feltne ?iste ker je precej majn praha
Poglej samo ceno za liter Dextelie (7? za liter, ?e ga kupi? cel sod od 200 litrov, pride 2?)pa ti je lahko hitro jasno, zakaj ga mazda uporablja (zaslu?ek zagotovljen) Prodaja ga pa po filigramskih 19?/liter na servisu.
To vem iz prve roke, ker so mi ga hoteli uturit na servisu.Ko sem jim rekel, da bom prinesel svojo Dextelio, je bil njihov odgovor, da to, ki se prodaja po internetu, ni originalno. Ja,seveda.
Sej ni, da je najslab?e na svetu, je pa neko povpre?no, low budget olje, veliko olj je znatno bolj?ih.
Meni se zdi, da je to neka fama, ki se vle?e ?e vseskozi po forumu. Tisti, ki trdijo, da je nekaj bolj?e oz. slab?e, naj postre?ejo z ustrezno argumentacijo (laboratorijski testi in podobno) namesto, da podajajo neke lai?ne ugotovitve (barva, vonj, itn.), ki ne pijejo vode (oz. olja ).
Poglej si malo, kako testirajo posamezna olja(hladna olja spustijo po cevki po klan?ini, katero olje pride prej "na cilj", nato olje segrejejo na 200?C,ga shranijo 24 ur v hladilniku in vajo ponovijo.
Najbolj?a olja(pennzoil, amsoil, mobil1, royal purple), - ve?ino teh olj uporabljajo na dirkah, ne spremenijo skoraj popolnoma ni? strukture (po kuhanju imajo popolnoma enake karakteristike).
Resda malo spremenijo barvo, nikakor pa nobeno vrhunsko olje ne po?rni oziroma ne smrdi po za?ganem, kot smrdi Dextelia.
Mimogrede, Dextelie niti ne omenjajo nikjer v takih resnih testih.
Od kod tebi to prepri?anje, da je Dexelia zani?? Pri meni je bila od za?etka do konca (11 let 275.000km) notri pa z motorjem ni bilo nobenih sitnosti.
Od tega avta naprej.
Je low budget olje.
Zakaj pa ga ne priporo?a bmw, pa porsche, pa mercedes, ?e je tako dobro olje?Jaz imam tudi na prvi mazdi ?e original diske spredaj, pa ne mote? re?i, da, so vrhunski. Ima? pa? olja, ki so bolj kvalitetna. To se vidi tudi po tem, ko dextelii hitro pada kvsliteta in velikokrat je potrebno to olje zamenjati ?e po 10000 prevo?enih kilometrih ali pa prej kot v enem letu. Pa ni vse kriv dpf.
Pri meni obstaja sklanjatev:dobro olje, slabo olje, Dextelia olje.Pika.Slabo je, to smo ugotovili ?e davno.Res je, da mogo?e nekatera olja postanejo takoj ?rna in med te spada predvsem dextelia. Za razliko od Mobil 1 ali Motula, ki zadr?ita dlje ?asa svojo svetlej?o barvo, kjub temu, da so to itak vrhunska olja in tudi vle?eta nase ne?isto?e. Zaradi dpf filtra oz. nafte, ki ne izgori oz. se kopi?i v olju le to ne bo postalo ?rno.Neizgorela nafta namre? ni ?rne barve.
Jaz zase vem, da tega olja moja mazda ne bo videla ve? niti v prtlja?niku, ne pa v motorju.
Vsak ve zase, kaj je najbolje za njegovega konji?ka.
Baje, da ni pomo?i za to tresenje. Manj glej nazaj, no ko prehiti? kakega bavarca ali olimpijca na hitro poglej v ogledalo in te ne bo motilo to tresenje.
Ja pri meni zelo hitro rata temno...je pa res da je avto tudi ze star. Je pa recimo shell, mobil itd. vrjetno boljse olje od tega total.
Jaz sem zadnji? dal original olje. To olje potemni(rata ?rno in smrdi po za?ganem) ?e po 5000 kilometrih. Naslednji? bom obvezno dal noter Mobil, ki je svetlobna leta bolj?e kot to original.Ker je bil v garanciji naj bo. A je res slabo olje.
Jaz sem pa vso to avtomatiko izklopil in bom zaprl ogledala samo takrat, ko bo res potrebno. Tako doma, kot v slu?bi in tudi na parkiri??ih supermarketov imam vedno ogromno placa in res ni potrebe, da bi se to vsaki? zapiralo.
?e pa izgleda to bolj premium, no. ?e jih avtomatsko ne zlo?i avto je to bolj ?e?ko.Sicer pa, ?e se ?e kdaj pokvari mehanizem jih ne bom ve? zlagal in bo mir.
In bo pa? ?e?ko.
Meni so zmeraj 2xna desni in 1x na levi menjali komplet in je zmeraj bilo enako, zobniki so plasticni tudi zdaj ampak zdaj je ze pol leta mir od kar sem zadihtal ptej pa vec kot 2meseca ni zdr?alo
Kaj komplet ogledala so ti zamenjali? Katere pu?e si sam zamenjal?
Glede zunanjega ogledala je salabajzersko nareto, jaz sem menjal ze dva, potem sem pa sam pogledal in se vidi da pusa na kateri se ogledalo vrti ne tesni, sem zatesnil in od takrat imam mir. Vcasih bolje sam popravit ker tudi tisto ogledalo ki se menja pod garancijo je z isto napako.
Kaj ima veze pu?a z samopoklapljanjem ogledala? Meni so zamenjali plasti?ne zobnike, ki se obrabijo z aftermarket medeninastimi, ki so veliko bolj?a varianta.
A..ja bo treba na Mazda servis ..se zatika pri zapiranju in odpiranju zunanjega voznokovega ogledala..baje da se menja motor?ek.saj je ?e v garanciji Mazdurina..kaj je ?e kdo menjal to na Mazdi?? Pod garancijo.zoom zoom lp
Meni so menjali v Kp v garanciji kar na obeh straneh.Baje,da je kar problem to zamenjati, ker so pri menjavi mehanizma na svoznikovegem ogledalu razbili ?ipco ogledala. In so imeli dodaten stro?ek.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To, kaj predpisujejo dolo?ene znamke vozil je zgolj reklama(beri-mi vam poceni olje, vi nam reklamo),tako,kot potekajo pa? te zadeve povsod v biznisu.
?e po tem se vidi, kak biznis te?e, ko ho?e? prinesti svoje olje na servis, ti zara?unajo dra?je delo za samo menjavo olja.
Sam sem zelo alergi?en na take reklamne poteze in se izogibam tega, kar nekdo zelo priporo?a in propagira.
Izjeme so res top znamke vozil, ki priporo?ajo res samo vrhunsko olje. In glej ga zlomka, nih?e ne priporo?a dextelia olja.Nima mazda tako specialnih motorjev, da bi morala imeti "specialno" olje.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani