Skoči na vsebino
Regulacija LED lu?i?
Napisano

Pa kaj je s temi va?imi lu?mi? Jaz imam avto ?e leto dni, pa ?e nisem opazil, da vi delale kot light show-enkrat delajo, ko je sonce,drugi? ne gorijo, ko je vlaga v zraku, tretji? ne gorijo, ko ima? odprto okno...

Ali res tako random delajo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

No evo je alex ze vse namesto mene povedal. Se na servisu pravijo da imajo en kup reklamacij glede zavor. Ravno zaradi tega imajo novi modeli ATE. Servisove besede ne moje.

Res je. Tudi na moji sedanji 6-ki so original plo??ice od ATE. Za diske ne vem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Original plo??ice so za en k***c. Diski ne. Ko s trdimi drsa? po disku, se le ta deformira vsled toploti, ko zapelje? v kako hladno lu?o.

Ja, tako mora? zamenjati oboje za kaj bolj kvalitetnega

Ni prahu na feltnah=trde plo??ice=problem z zavorami=ni toliko problema z ?i??enjem felten.In obratno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Danes sem ?elel podreti sede?e in glej ga zlomka, na desni se lepo podere na levi (gledano od odzadaj) pa ne - zati? se potegne ampak kot da ne bi potegnilo zajle.

Na koga se lahko obrnem? Je imel ?e kdo podobne te?ave? Saj ne veliko preva?am stvari sam kdaj pa kdaj (kot npr danes) pa prav pride.

Hvala ?e vnaprej.

Jaz sem imel podoben problem samo na drugi strani. In, ko mi je kon?no uspelo nekako osvoboditi sede?, se ga ni dalo ve? zatakniti, da bi stal pokonci.

Se ni ve? zasko?il zati?.

To so mi re?ili na servisu v garanciji.Od takrat je v redu.

Je pa kao problem z zajlo. da popusti. Sej, ?e ne bi bil avto v garanciji bi se tega lotil sam popraviti. Najbr? ni nek problem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija LED lu?i?
Napisano

Ro?no sprobu med vo?njo in ne dela, kot smo v temi v povezavi z ro?no ?e govorili. Samo kratek pisk se zasli?i in lu?ka posveti. Probu sem na zasne?eni cesti na ravnini za vsak slu?aj in seveda pri majhni hitrosti.

He, he, samo enim pa vam res ne da mir in morate stvar sprobati. :)

Dobro, tak?ne raziskovalce rabimo, tako, da sedaj vemo eno ve?.Dobro,da je bil sneg, da se v vsakem primeru ne more zgoditi kaj hudega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija LED lu?i?
Napisano

Sej vidi? na armaturni lu?ki, ki ti da na znanje, da kratke lu?i delujejo. In, ko se nenadoma zmra?i(mogo?e sne?i, je full obla?no) pri?ge? lu?i in to je to.Razmi?ljatije treba malo ve? s svojo glavo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija LED lu?i?
Napisano

Ljudje so tako odvisni od teh pomagal in elektronike, da jim je vsako tako opravilo kot obrniti ro?ko ro?no na kratke lu?i odve?. Va?no je, da se telefon pove?e z avtom v treh milisekundah, da so lahko "povezani" s svetom. Brez tega si mrzel in si out.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija LED lu?i?
Napisano

Evo navodila kako nastavit lu?i na M6 GJ.

Lahko pa se naredi tudi inicijalizacija AFSa s testerjem

Malo je slabo videti... ali pa samo jaz ne vidim jasno? Ali lahko prilepi? link? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pokanje v armaturi mazda 3 G120
Napisano

Na servisu razstavili desni del, stebri?ek Oz oblogo, polo?ili s peno itd... Ni haska. Zanimivo, to mora bit ena bedarija

?e bo kdo to ugotovil, bo? to ti sam. Ne pri?akpvat, da ti bodo take stvari uredili na servisu. Oni imajo pa? normativ za vsak avto in ponavadi je premalo ?asa, da bi se poglobili v problem.Pelji jim avto nazaj in reklamiraj popravilo. Vstrajaj toliko ?asa, da, si bodo res vzeli ?as in zadevo re?ili.

Sej je tvoj avto ?e v garanciji?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija LED lu?i?
Napisano

Logi?no da imajo avdiji nastavljeno vi?je - so pa? hitrej?i od ostalih avtov. Pa ?e blendanje imajo direktno vezano na radarski tempomat.

Problem LED lu?i ki ga omenja?, ni problem, pa? pa prednost. Prav to, da je snop naenkrat odsekan - ?im bolj izrazit t.i."cut off line", je eno od meril kako dobre so kratke lu?i. ?immanj sipanja svetlobe nad to ravnino pomeni bolj?o vidljivost v zahtevnih vremenskih pogojih.

Recimo renoldi so bili neko? znani po tem da so jim krtke lu?i stra?no dobro svetile, ampak kaj je to pomagalo - sipale so svetlobo na vse strani in so bile v megli neuporabne.

Eni avti pri ve?jih hitrostih snop kratkih lu?i avtomatsko dvignejo vi?je, pri nizkih pa spustijo dol. Ampak to je zelo ?e?ka re?itev. Me pa ?udi da tega nimajo buti?ni avti.

Ne se prehitro veselit in hvalit krteka z zavesicami. Tudi buti?ni to premore. Sli?i na ime

ALH (adaptive led headlights) in dela ?e marsikaj bolj softificiranega, kot zgolj snop gor-dol.Nekateri pa? tega nimajo,ve? teh pomagal, slab?e je, ker ne rabijo in la?je malo dvignejo snop ro?no in sveti vedno prav. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

Moj akumulator verjetno zgublja mo?. Ker ni zaprtega tipa so mi "znanci" predlagali, da ga (po)o?ivim s polnilcem in dolitjem teko?ine. ?epki s slike se dajo odviti, ne vem pa katero teko?ino doliti, destilirano ali kislino in do katere vi?ine. Tudi to ali bi bilo potrebno med (po)o?ivljanjem ga odklopiti z avta ... samo potem ?e se ne motim je potrebno na novo nekaj nastaviti na avtu?

Po moje bo bolj potrebno odpreti denarnico kot "o?ivljati" odslu?eni akomulator.Sedaj prihaja zima, ve?krat bo tudi pod 10?C ali pa celo okoli 5 in vsituacija bo vedno slab?a. Ravno, ko se bo? odpravljal na smu?anje ali bog ne daj na samem smu?i??u zna totalno odpovedati. Kje bo? v nekem zakotnem kraju na?el pravi akomulator?

To je potro?ni materijal in ga je najbolje menjat. Tej akomulatorji naj bi zdr?ali 3-4 leta in to je to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija LED lu?i?
Napisano

A to tisti avti ki jim lu?i svetijo previsoko - cut off line gre v nebesa - a to so avti od tistih lastnikov, ki so ugotovili, da obstaja vijak za nastavitev vi?ine?

Eni avti (recimo audi) imajo ?e serijsko nastavljene na zgornjo mejo dovoljenega, da potem lepo svetijo dlje. Pa pride majhna vzpetina in on nasproti tebe in lahko bere? ?asopis v svojem avtu.

Problem pri LED lu?eh je ta, da je svetlobni snop le-teh zelo bel in mo?en, fokusiran in naenkrat odsekan.?e so prenizko nastavljene lu?i (lahko se same raz?telajo, vzmeti in amortizerji se ??asoma malo posedejo) zna to bit mote?e, ker vidi? prekratko razdaljo pred seboj. ?e lu?i malo dvigne?, govorimo o malenkostih, ?e vedno ne bo slepilo nasproti voze?ih vozil a svetloba se bo podalj?ala za par metrov. Seveda ne sme? pretiravati, ker obenem regulira? tudi dolge lu?i in ?e svetijo previsoko, postanejo manj efikasne in z veliko pretiravanja-skoraj neuporabne.

Jaz bom to reguliral res po malih korakih, sproti testiral in po potrebi povi?al ali zni?al snop.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija LED lu?i?
Napisano

Mene moti, da je snop kratkih lu?i sicer zelo svetel, a za moj okus prekratko sveti pred avtom.

Vem, da se da to regulirat a ne vem to?no, kje se nahaja vijak za regulacijo. Naj bi bil plasti?en za klju? M8.

Tudi na spletu nisem zasledil ni? uporabnega glede tega.

Ali je ?e kdo to ?telal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OBD dashcam
Napisano

Ne, pri porabi se ne pozna... vsaj jaz nisem opazil. SEj motorna olja so danes zelo dobra, tako da na tem podro?ju ne pridobi? ni?.

Potem to ni glih neka investicija. Kot pravi? sam, dan danes so olja ?e tako dobra in predvsem viskozna, da je po mojem mazanje hipno in ni bojazni, da bi se kaj nenormalno obrabilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OBD dashcam
Napisano

Meni ta teden, ko je tudi na obali zjutraj okoli nule, kresne kar v redu in ni? ne jamra. Pa ?e na 2 jurja obratov ne gre, kar mi je v?e?.

Druga?e pa, po mojem bi se moralo poznati malo tudi pri sami porabi, ?e je manj?e trenje zaradi filma in posledi?no naj bi bilo manj napora za bate.Noben opazil?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OBD dashcam
Napisano

V?asih je bil Gold, zdaj pa se mu menda re?e Eco (no ja ?emu se pa danes ne re?e eco).

Pa je to dobro tudi za na?e razcartane skayactiv dizel motorje? Se ne bodo kaj skujali?

Kaj je ?e prednost teh "?upc"?

Manj?e trenje?... manj?a poraba?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Imam Mazdo Cx-5 184 km in prevo?enih 15200 km in se mi je pri?gala

lu?ka za olje.Sem bil na servisu in so rekli da je potrebno

zamenjati olje ker je zgubil vizkoznost.

Kateri olje mi predlagate da ga kupim in ga bom nesel

na servis?

Kak?en pa ima? nivo olja? A je povi?an.

Druga?e lahko kupi? original olje Dextelia.

https://www.motornaolja.com/produkt/mazda-original-oil-ultra-dpf-5w-30/

Jaz sem dal tega v mojo m6.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

150:

175 (184):

Prva ima v 2. prestavi pri 80 km/h malenkost ?ez 4k obratov, mo?nej?a pa pri isti hitrosti skoraj 5k.

V 4. prestavi je pri 180 km/h pri 150ki 4.500 obratov, pri 175ki bi jih bilo ca. 5.200 (pa prej menjav v 5., verjetno je rev limiter ?e malo pred 5.200).

Samo ta prvi 150 konjska je ?tartnal kot penzionist, drugi je prej turiral ma?ino in spelal, kot se ?ika. Definitivno ni isti voznik. Mislim, da je v 175 konjski menjaval na "ro?ni" na?in.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

A si ziher, da je menjalni?ko razmerje druga?no? Kar malce dvomim. Po moje sta ?ist enaka, samo SW jima odreja zna?aj.

Sem malo pre?ekiral in tudi meni se zdi, da je razlika samo v SW.

Oba se lahko ?ipa na pribl. 210-215 konji?ev. Edino auspuh je potrebno nekaj prilagoditi(ga malo odpreti, DPF?)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lak na M6 2013
Napisano

Ja, sam za razliko v ceni lahko Mazdo vsaj 3x do 4x celo prebarva?. :jezicek:

Ja, ko ugotovi?, da si kupil napa?no barvo je ?e vedno mo?nost, da prebarva? avto v "pravo" barvo. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.