Skoči na vsebino
te?avam ni videti konca
Napisano

in ta masina naj bi bla kao ful sparovcek..ma ja ..seveda sam zato k je VW...sej se autobild ne berem vec ker v njihovih testi je itak sam nemec oh in sploh ostalo pa ni za nikamor...

Je ?parov?ek, ?e ga vozi? zmerno, ko ga pa vozi? bolj dinami?no al pa tera? na AC pa pa? te?e notri in to konkretno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?avam ni videti konca
Napisano

Verjetno je bistvo da jo VOZI? a ne :) .... 3/4 folka kupuje dizla ker je "moderen" in mal pije, in da se potem hvali po celemu svetu da mu pije 5,5litra ko gre 2x na leto na morje :whatever: ....evo jutri ga pi?imo v BG, mislim da z 1.2 TSI golf VI, ker gremo pozno bom jest vozil da bomo v cca. 4-5h dol...pa da vidimo kolk pije, ra?unam na 10l+ :jupiii::harhar::vesel:

?e ga bo? gnal, da pride? v 4 urah stavim na 11-12 litrov/100km :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izto?it liter hladilne iz motornega sistema
Napisano

Da se res ne bo kdo zastrupu s tisti sranjem.

Ne vle?t skozi cev, ker bo? slej ko prej potegnu teko?ino v usta. Raje naredite takole pa ne bo treba ni? vle?t al pa cuzat: Vzame? dovolj dolgo cev, daje konec ni?je od nivoja kolk ho?e? ven potegnit. Nato to cev potopi? v lavor?ek in jo napolni? z vodo tako, da v cevi ni ve? zraka. Zama?i? oba konca cavi s prstoma nato dr?i? tisti konec cevi, kjer ho?e?, da gre ven ni?je od odprtine hladilnika, ta drugi konec pa hitro vtakne? v odprtino hladilnika tako, da prst zadnji trenutek odmakne? in seveda porine? cev, dovolj globoko, da ne bo potegnila zrak ampak teko?ino. Potem odmakne? ?e drugi prst in zadeva more te?i ven.

Se pravi nobenega cuzanja in nobene nevarnosti za zastrupitev le uporaba fizike in hidrodinamike s pomo?jo natege.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ventilator in gretje M5
Napisano

Torej ga moram ven vzet(predal)? al je kak?na druga varianta, filter zamenjat?

Lohk ga pa proba? iz druge strani ?ez po?arno steno ven izrezat - verjetno bo? moral tud motor odstranit, da pride? zraven. :D

Hecam se, sploh ne kompliciraj, ker je to nekaj najbolj enostavnega za zamenjat. Nima? par minut kej delat.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 te?ko v?iga
Napisano

Radio zablokira le ?e je zaklenjen s ?ifto in ti te ?ifre ne ve?. ?ipo se da hito nau?it, ravno tako snzorje kota volana.

Kar se pa ti?e akumulatorja pa je verjetn ?e mal ubogi, ?e se ne motim bi moral alternator filat nekje z 13,8V do 14,5V tko, da to je pri tebi dovolj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

cukanje mazda6 cd 140 lenik 2008
Napisano

Ja seveda pri teh prevo?enih km se lahko zgodi marsikaj, ?al pa meni avto cukne pri cca 1800 obratih v tretji prestavi ali ?etrti in to mi dela ?e od prvega dne. Sprva je bil zgodba da se mora avto malo ute?i. Skratka sranje! Govoril sem ?e z dvem lastnikom enakega motorja in imasta podobne te?ave, tako da je to o?itno bolezen tega motorja vgrajeneg v 6-ke..

Huh, glej jaz mam tak motor in na za?eku sem imel te?ave tudi s cukanjem a so se na gami zelo potrudili okrog tega najprej z novim SW-jem poleg tega pa ?e z ro?nim u?enjem vbrizgalnih ?ob. Tu je bilo kar nekaj odstopanja in po u?enju je bilo normalno. :bravo:

Poleg tega vsak drugi tank dam ?e dva zama?ka aditiva Megasel kot preventivo.

Zaenkrat sem zadovoljen glede tega se je pa treba zavedat ne?esa - tile motorji so nastavljeni zelo na meji, da bi dosegli ?im ve?je var?evanje tako, da malo ni prava me?anice oziroma ni ?ist optimalno delovanje lahko pocuka.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda2 CD68
Napisano

Ma sej ve? tolk k je te?ko dose?t z dieslom porabo 5,4 tolk te?ko je z 2,5 litrskim bencinarjem 8,5 :blush:

Sem pa tedva primerjla zato, da imata vsaj podobne zmogljivosti - ve? kako je pr men, v?e? mi je, da lahko z nizko porabo ?param, ampak da bi pa zato moral trpet z mlin?kom pod pokrovom mi pa na kraj pameti ne pade :harhar:

aja pa govorim za nov avto, kot sem tudi napisal - rabljeni je pa itak loterija al je bencinar al pa diesel, le da se pri dieslu lahko naserje? za ve?je dnarje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda2 CD68
Napisano

Lej stari ti to ne razume?...?parat je treba pa naj stane koker ho?e :P

P.S. navorniki prosim ne mi zamerit sramezljiv ...mal heca mora bit :hohoho:

Ti se kr heci sam kakor zdele LPG dra?ijo kmal ne bo ve? sme?no :(

?e kupuje? nov avto je res vpra?anje kaj se spla?a

recimo Mazda 6 2,5 benz + LPG 170KM pride cca 500? ve? kot diesel 2,2 163KM - s tem denarjem se glih pokrije razlika v dra?jih servisih za diesla do 120.000km.

Po dana?njih cenah goriv na petrolu pride stro?ek na 120.000km

za 2,5 + LPG

po uradnih podatkih je me?ana poraba 8,5l/100km. Poraba LPG, ja je vsaj ?e pol litra ve? + minimalno ?e pol litra bencina na 100km.

Stro?ek je torej 8490? za LPG + 760? za benz = 9250?

2,2 diesel ima porabo 5,4l/100km kar pomeni stro?ek 7880?

Tole kar sem napisal ni kreganje ampak le kot informacija oziroma goli stro?kovni obra?un.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda2 CD68
Napisano

lahk ja, sam zakaj jo bos kupil ce se ne bos vozil, da bos mel potem za novo novo m6 :D

Hehe, to je ena tistih logik, od katerih se za?nejo ?e lasje krav?lat :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda2 CD68
Napisano

sranje, to so hude cifre sam za gorivo...jebote, s tem denarjem lahko kupis novo mazdo 6 :blink:?zmeden?

Kriza ne, ko za?ne? enkrat tole prera?unavat :(

A te ?e z ne?em "razveselim" - ?e bi ti mal mirkal in ker ima? relacijsko vo?njo bi lahko ?e kak liter manj v povpre?ju skuru... po dana?njih cenah nafte bi to blo ?e dodatne 3 jurje ? profita :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda2 CD68
Napisano

Majstori, a lahko en dejansko zra?una kolk je razlike ?e fura? dizla in bencinarja na 20kkm, sto?ek goriva in servisa in pote, ?e oceno kolk je te?av pri enem in drugem.

?e ma? tolk majhen avto bore malo in se ne spla?a - sploh diesel za male mlin?ke je kr ena modna pogruntav??ina.

Bolj pa ko avto raste in ratuje te?ji pa se zgodba za?ne obra?at dieslom v prid.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda2 CD68
Napisano

?ak mal Peugeot 307 je kar precej ve?ji kot Mazda 2. Mazda 3 je v istem razredu kot 307-ka al pa Golf, Fokus, Megane ipd.

Druga? pa moram re?i, da po enem tednu uporabe nove Mazde 2 sem bil tud z bencinarjem izredno zadovoljen kar se porabe ti?e - sicer je bila bolj relacija pa ni? prehitevanja, ker pa? s tem avtom je to ?e kar kaskadersko ravnanje je bila poraba 5.9l/100km

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

prosti tek motorja
Napisano

Turbina nima ON/OFF funkcije, tako da tole ne bo dr?alo ima pa elektronika varovalni na?in delovanja in ne pusti, da bi mrzel motor poteral sploh zdejle pozimi. Nekako se to vidi, da vto ne pospe?uje tako kot si navajen, ?e motor ni dovolj ogret. To je normalno in namenjeno ohranjanju motorja.

?e pa uga?a je pa verjetno res problem z IMV-jem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gretje M6 cd 120 letnik 2005
Napisano

A je kak?en poseben razlog, da izklaplja? klimo? Vse je avtomatika in tudi klima se temu prilagaja pa al je zunaj vro?e al pa je minus. Jaz imam klimo tako polet kot pozim vedno na auto in to se mi zdi ?e najbolj?a re?itev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gretje M6 cd 120 letnik 2005
Napisano

torej ?e je zunaj manj kot 5C webasto torej greje(se vklopli)?

gretje postopno izvi?ujem, seveda mi ja logi?no, da tudi ?e je avto mrzel, ne bom nastavil temp na 29C, ker ne more gret na tolik?no temp.

Gretja ne rabi? ni? vi?at, ker ravno to je smisel avtomatike. Nastavi na 21°C in zadevo bo ?imprej spravila temperaturo na to vrednost. Tudi, ?e zvi?uje? na 25, 26 ali ve? ne bo ni? pomagalo, da bo prej pri?lo na ?eleno temperaturo 21°C.

nastavi na avtomatiko, nastavi ?eleno temperaturo (glede na to, da notri ne sedi? v kratkih hla?ah in kratkih rokavih ve? kot 22°C ni smiselno) in preveri ali bo kaj bolje.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.