Skoči na vsebino
M6 BOSE ne dela
Napisano

Ja input je sli?ati ok, ma iz radija pride tudi kak drugi signal oz. vodnik. Morda tudi napajanje je problem?!

Saj to pravim zgleda masa prebija, da se to probat da posebej pripeljes napajanje

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 BOSE ne dela
Napisano

Hm... zanimivo ?zmeden? , kaj pa ?e je okvara radia?

Sodec po tem da je input ok ( zvocnik dela bp brez frsterkerja) sumim napajanje frsterkerja. Zato sem napisal naj proba posebej peljat napajanje

A si ti kake dodatke dodajal v avto?

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Brisalci
Napisano

Avto parkiran v gara?i z dvignjenimi brisalci ?

Js jih menjam 1X na leto in pol.

navor dizla jih ti?i na ?ajbo, moji original po dveh letih izjemni, tako izjemni da si jih je 'izposodil' nek makaronar in furam sedaj OMVove Trico <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski vklop lu?i
Napisano

K smo ze pr temu, a je pri nas legalna uporaba avtomatskega stikala za luci na M6 mk1? Namrec tam v poziciji za avtomatiko cez dan gorijo samo pozicijske lucke?

Pa ne me fentat ker sm prelen in je mogoce to ze blo napisan :zvizga:

V tej poziciji ne sme delati nic ko je svetlo. Ko zazna temo pa prizge zasencene in pozicijske

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Izklop sistema za nadzor tlaka v gumah
Napisano

A kdo ve kako se izklju?i sistem za nadzor tlaka v guma?

Menjal sem letne gume za zimske (pa? skupaj z plati??i) in sedaj seveda to utripa ker v teh ni senzora :)

Pogledal sem ?e je slu?ajno pri ma?ini varovalka, da bi samo varovalko odstranil....pa ni? Se to da nekako preprosto izklu?it in potem pomladi nazaj vklju?it, ali naj pa? gledam lu?ko celo zimo :)

Ne da se, nekateri dajo ventile v predal.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski vklop lu?i
Napisano

ne bo ?isto dr?alo zasen?ne lu?i so le ?arometi s kratkim snopom svetlobe. poleg tega imamo lahko v zasen?nih ?arometih kombinirano ?arnico ?e za dolge lu?i ali gibljivo zaslonko za biksenone oziroma je to lo?eno v svoji paraboli le ?arnica za dolgo lu?.

vse ostale zunanje lu?i (brez zavornih lu?i, meglenk, rikverc lu?i, ?pic lamp, knightriderk, neonk ipd) so pozicijske lu?i tako tiste rde?e zadaj, bele zadaj za na tablico kot te mali brljivki spredaj. To namre? niso ?arometi ampak le lu?i za ozna?evanje pozicije vozila in od tod tako ime.

zato tudi velja, da za dnevno vo?njo zadostujejo ali dnevne lu?i ali zasen?ne lu?i brez, da bi uporabili pozicijske lu?i.

termina parkirne lu?i namre? zakon ne pozna in tudi v primerih, kjer lahko nastavi? samo desno ali samo levo osvetljevanje pri parkiranju ?e vedno govorimo o pozicijskih lu?eh.

https://zakonodaja.com/zakon/zvcp-1/61-clen...-luci-na-vozilu

No pol sem termin zamesal ker zame so pozicijske te stranske ala.amerika ali mx5. No lepo pa pise da ne smes imeti pozicijskih in led. Ampak policaje boli k za ta pravila ker se vsi vozijo tako

to je ?e tak al tak, ker pri lu?eh se ni? ne spremeni ?e so na avto, samo osvetlitev armaturke se pono?i pa? zmanj?a.

?e bi lahko tovarni?ke lu?i izklopil na poziciji off bi bla ?e pa najbolj?a ideja, samo za to je baje treba tisti modul...

Ko izklopis tovarniske dnevne luci je to super zadeva, se posebej v kombinaciji z led dnevnimi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski vklop lu?i
Napisano

Ok, zgleda sem terminolo?ko zabluzil totalno...

da za?nem na za?etku: imam 4 pozicije za lu?ke:

OFF - vse izklopljeno, ob kontaktu se vklopijo kratke lu?i (HID)

0- pozicijske (tiste tanartamaj?kene spredaj pa rde?e zadaj, neglede na kontakt

kratke - pozicijske + kratke (HID)

AUTO - pozicijske + kratke (HID) (senzor svetlobe preklaplja samo intenziteto osvetljenosti armaturke

Po instalaciji dnevnih seveda z relejem za izklop pri kratkih (HID) bi bila situacija naslednja:

na poziciji 0 bi gorele dnevne + pozicijske, ?e pa pre?altam na kratke oz. avto, bi se pa dnevne izklople....so HID dovolj lepe pa dovolj dobro svetijo da ne rabim zraven ?e dnevnih...:)

Zdaj ker bi jih zvezal na pozicijske mi ni ?isto jasno, kam zvezat rele da izklop dnevnih, samo na lajtungo od ksenonk al na keri drugi ?alter.

Trenutno se tudi spogledujem z idejo da bi pa? podnevi vozil z meglenkami namesto z dnevnimi :ninja:

Led mora biti na pozicijo off in ze izklopiti ze na poziciji 0, torej 12v na kljuc in zica releja izklop na parkirne. s tem se avto zalavfa z led in ne delas nic nitj pozabiti jih ne mores, ker ce jih das kot si napisal je auto stikalo neuporabno, poleg tega

Seveda je predpogoj da izklopis tovarniske dnevne luci !!!!!! Brez tega se sploh ne loti zadeve ker je brez pomena

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski vklop lu?i
Napisano

ja, sem sli?al...in modul stane adeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjooooo :aaaaa::aaaaa::aaaaa:

:)

sej zato sem mislil da pustim tak kak mam, samo da na pozicijske dam led pa da se izklopijo, ko vklopim na zasen?ene oz. avto. :)

pozicijske so zasen?ene, ?e pa misli? parkirne pa se te ne izklopijo pri zasen?enih, ker gorijo.

Edina pravilna vezava je direktno na klju?, ter rele, ki jih izklopi ob vklopu parkirnih. Tako so LED dnevne samo LED, parkirne samo parkirne in zasen?ene samo zasen?ene ob parkirnig - to je tista rumena mala ?arnica, ki nam gre na ?ivce ko sveti moder xenon :P .

Tisti, ki pa ve?ejo ledice na parkirne, se ?ez dan vozijo s parkirnimi in LED, pono?i pa z LED, parkirnimi in zasen?enimi....cela smrekca in adijo vsa zgodba o virtualni porabi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - ?arnice za AC in ventilator
Napisano

A ve kdo, kak?ne ?arnice so v mazdi 6, letnik 2004 in sicer v kontrolni plo??i za klimo in gretje?

A so T3 ali T4 ?

Da nabavim, preden grem menjavati pocrkane ;)

Thanks!

ni? od tega, kontaktiraj radioaktivnega strica Yavarya - je zakupil zalogo za cel forum, ker se jih te?ko dobi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava elektronike na Mazdi 3
Napisano

Na Mazdi 3, letnik 2005, imam probleme s pozicijskimi lu?mi spredaj in zadaj, ter lu?mi na armaturki. Te ob?asno svetijo, ob?asno pa ne. Na elektro servisu so dali predlog, da se zamenja kompletna plo??a z elektroniko in varovalkami pod armaturko na sovoznikovi strani. Glede na to, da na servisu trdijo, da nove plo??e z elektroniko ni mo?no kar tako vgraditi oz. priklopiti in da je potrebno predhodno na novo plo??o prekopirati podatke iz stare plo??e - zaradi kode v?iga - in to zara?unajo precej drago, me zanima, ?e je to res potrebno, ali samo ?tos servisa, da pokasira?

bullshit - res da moja ?e ni bila Can Bus 2006 Mazda 6 I FL ampak, novi lastnik je vozil neko va?ko prikolico in skuril BMC - board control module, pri fe?tajnu je za 30? dobil cel nov modul in tera dalje.

Ima? priklop in si vozil prikolico slu?ajno - mazde so ?it na tem podro?ju, meni so k sre?i varovalke ?le, ko sem naredil 700m da sem pasjo ko?o pripeljal, spet z neko staro prikolico. Medtem ko na po?itni?ki in prtlja?niku za kolesa na kljuki ni problema :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akumulator hin
Napisano

Torej, ?e prej?nji teden v soboto mi mazda ni hotla v?gat - je verglalo, samo ne s tapravo mo?jo. Sem ga popoldne s klemam v?gal, pol smo se ?li pa malo peljat, pol je normalno spet v?igala. Do danes. Zjutraj spet isto. Avto je med vikendom stal.

Skoraj 100% sem prepri?an, da je akumulator hin, moram vpra?ati o?eta, kdaj ga je zadnji? menjal. Zdaj pa samo to, ali je mo?no da je tudi alternator hin? Al se je dejansko akumulator pa? toliko iztro?il, da je po enem tednu spet prazen, in ga med vo?njo ne uspe dovolj nafilati. Je pa res, da vsak dan delam samo kratke vo?nje - 2x na dan po 6km.

Drugo vpra?anje pa je, kje najbolj ugodno kit akumulator, ter kak?nega :)

Avto je mazda 6, bencinar 2.0 letnik 2002.

zalavfaj, daj malo obratov, ?e je na akumulatorju 14,4V, pol pejd po novo baterijo pa teraj guske dalje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 323f (zaug)
Napisano

Jaz imam en problem...

Moja sestra vozi mazdo 323f ba letnik 1996, in ko jo zjutraj v?ge ima previske obrate... Do sedaj ?e nisem imel dobenega tak?nega problema na moji 323f-ki tak da nevem zakaj se gre...

Jaz imam ob?utek da bi bila lahko kriva lambda sonda..

Zaj pa me zanima ?e bi bilo lahko kaj drugega???

benz? preglej cev za zrak, sneta, luknjasta.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda v pragu...
Napisano

Na sreco je to se majhno :) 10x10cm pleha se menja, pocinka, izolira pa se prag usput odznotri povoska... :)

ko bo pa rja od not ven prsla bos pa ....? fajn jih posu? od znotraj prej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Voda v pragu...
Napisano

sills ni isto kot sill

http://www.bba-reman.com/forums/Topic110828.aspx

http://forum.mazda6club.com/mazda6-atenza/...r-dripping.html

http://www.mazdas247.com/forum/showthread....3;-2004-Mazda-6!

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=90272

Daj eno webasto pumpico vgradit da ti jo ven me?e :P , mazda pa?.

Mon 29 Aug 2011 09:52 Back Top End Mazda 6 - Water inside car - MZ62.0D

Hi Al,I had the exact same problem. Look under the sills (outside the car - both sides) and you'll find a long plastic strip approx 4Ft Long and 2" Wide hel in place with large grommets.Jack your car at one side and remove the strip on the other . this weather strip covers drains that often get blocked with dirt and crap. and water should come pouring out. Do it soon as otherwise you will have dank smelly carpets and rust problems.

po moje je pri teb isto, to kar si ven potegnu bi moral bit spucano da odvaja vodo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bose sistem nagaja M6
Napisano

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?udno piskanje pod pokrovom
Napisano

pa ne vem ?e....mora? met tiste ?tevilke pa gre pomoje (sem ?e malo pozabil kako je meni uspelo)

Priimek pa sasijo samo pravi da sasija ni vezana na noben mail

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Aha....jaz mam root-an telefon pa sem dol gor par programov in lahko dostopam do vseh teh aplikacij.

Evo sem dal share APK in lahko sname? dol: https://www.dropbox.com/s/h5aks1yw4o47ybj/c....mymazdaapp.apk

I love android....ampak morajo email vnesti na servisu o?itno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

kaj si pol kitajc v zlati ribci? :prstgor:

No za jutr sem si ?e rezerviral in grem po ?ihtu malo golf trenirat na range Trnovo, tako da se sli?iva za petek

men pa pravi da aplikacija ni podprta v moji dr?avi..... :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Definiri naokol :) Jaz sem skoz nek naokol (sploh okol LJ). ?e pove? kje, kdaj in union/la?ko/hajniken, pridem s six packom pa lahko pogledava :cheers:

Aplikacija je pa uradna od mazde - https://play.google.com/store/apps/details?...azda.mymazdaapp

Na?eloma OK app. Ma? vse uradne servise zabele?ene iz knji?ce. Sem se pa kar namatral, da sem ga spravil v delovanje. Al geslo ni prjele, al maila nisem prejel, ...

1km od pelka :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Evo danes avto vzel....narjen veliki servis...toda avto ?e vedno piska/cvili :(

Torej Pelko je ugotovil slede?e.

* Na 120k km ni bil menjan jermen in tudi vodna pumpa ne (?eprav je v elektro knj?ci pisalo da je blo: https://www.dropbox.com/s/7ieumjnquo7km1i/S...02-11-07-32.png)

* Da je bla vodna pumpa ?e bolj fu? in je cvilila zato se je to menjalo

* Da so le?aji ?e bol fu? in se je tudi to menjalo

Potem pa glavno: ventili so bili totalno raz?telani (neki 50% naj bi blo 30%). In zaradi tega se je pri ventilu odkru?ila neka kerami?na zadeva, ki je potem ?la v oljno pumpo in kjer se je odkru?il zobnik (naj bi bla zobata oljna pumpa). In sedaj to ropota oz. cvili. Naj ne bi bilo ni? posebnega in bo vse delovala normalno naprej. Menjava same oljne pumpa pa je kar komplicirana zadeva (pelko rekel vsaj 2 dni).

Torej sedaj imam opravljen velki servis (in sem frej tega do 290k km) + hkrati opravil mali servis + nastavljene imam ventile. To cviljenje mrzle ma?ine pa se bom o?itno moral privadit.

Renewal of cam belt se ne pomeni da so tudi napenjalce menjal. Ce bos kaj naokol bi loh neki pogledala

Ka mas to za eno apkikacijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zadnje lu?i ne svetijo - Mazda 3
Napisano

V?asih je problem z maso (- pol)...

Take stvari je zoprno popravljat. Najla?je je napako najti takrat, ko ne dela. Ponavadi je pri takih okvarah tako, da dela odli?no, ko je na servisu, ko pa se odpelje?, se pa ugasne...

Vseeno mogo?e poskusi? sam preiskat, ?e je samo kateri kontakt oksidiral...

Z Bo?jo pomo?jo in dinamitom se da vse narediti. Samo dovolj dinamita potrebuje?...

No, ti mogo?e kak?en WD-40 ali kaj podobnega...

novej?i avti so vsi negativno krmiljeni, zato je vse ?e toliko te?je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

V?eraj ko sem se vra?al iz slu?be mi je proti koncu poti ma?ina nekam ?udno za?ela piskat. Isti zvok je potem bil ?e zve?er (?e bolj opazen), ko je ?la punca cca. 1km dale?. Danes zjutraj pa je bil ta zoprn zvok ene 7km potem pa ga nikjer ve? ni blo.

Sli?i se tak visok zvok (na?eloma kot turbina) prihaja pa iz desne trani ma?ine (pred sovoznikom).

Ker zvok pove ve? kot tiso? besed 2 posnetka kjer se sli?i ta piskanje (treba bit mal pozorn):

V?eraj zve?er v prostem teku:

https://www.dropbox.com/s/984yeu6u9lxlxmb/2...%2022.11.44.mp4

Danes zjutraj med vo?njo: https://www.dropbox.com/s/gt30yng1938ezdj/2...%2007.42.10.mp4

Moram pa povedat, da druga?e avto deluje normano + potem danes po 7km je bilo vse ok.

Je to fora, da je pri?lo kaj med nekaj kar se vrti in je potem zgorelo? Je to kak?en znak da bo kmalu ?lo kaj rakom ?vi?gat?

P.S. Gre se za Mazdo 2.0 MZR-CD 140 (2009 letnik)

a je tak 'pe??en' zvok - iz tegale te?ko re?i ampak v glavo mi pade podoben zvok ki sem ga imel - le?aj mikronapenjalca. ?e malo powdja? po njem bi vedel (ne po jermenu)

http://www.mazda-si.net/index.php?s=&s...st&p=244426

Druga?e naj pa en daje gas ti pa zvok snemaj pri motorju :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stro?ek velikega servisa M6 140CD
Napisano

Mislim da je tole za on starej?i letnik....in ne ?e to GH verzijo.

Masina je se vedno ista 2.0

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Turbina
Napisano

Ne popravljajo mazdinih ni delov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.