Skoči na vsebino
lak na M6 2013
Napisano

Ma dobro no, dejte ?e nehat s temi jajcanji. Vsaka znamka ima svoje minuse.

Zadnje ?ase je cist preve? tega zbadanja okoli znamk.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

To je po moje samo konstruktivna debata.Jasno je, da se vedno malo zbadajo lastniki razli?nih znamk(bilo kje, ne samo v avtomobilizmu, podobno je med glasbeniki:). Vse to je seveda hudomu?no mi?ljeno in nih?e ne misli ?alit drugih.

Prav tako se verjetno nor?ujejo iz na?e znamke na kakem drugem Avto-forumu. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lak na M6 2013
Napisano

?akaj no, od kdaj so pa opli nem?ki avti?

?e ?eli? imeti avto brez o?pic od kamen?kov in po desetih letih brez kan?ka rje, potem kupi francoza.

Ja, brez pikic od kamen?kov, ker so ve?ino ?asa pod streho... v servisni delavnici.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

lak na M6 2013
Napisano

Kam pa peljat za pikice?

Mislim ne bi rad kaskota rabil za to.

Koga priporo?ate in kak?na je cena?

Najlep?a hvala!

Pikice lahko sam sanira?. Pri kakem avtoli?arju ti zme?aho kak deci barve, pa sam z majhnim ?opi?em to re?i?. Va?no, da ni plo?evina izpostavljena pa ti ne rjavelo. Sicer pa, saj imajo dana?nji avti vsi slabo barvo. P ni toliko fora v tem, da bi bila tanko nane?ena. ?tos je v sami trdoti barve. V?asih so bile barve dvokomponentne in ko se je dobro strdila, je bila kot kamen. Zaradi tega tudi pri petnajst let starih ni bilo pikic od kamenja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

(Twin)zurbo je enak, sw je drug in menjalnik (kon?no razmerje). Obe se ?ipa na 210.

Ali pa to 150 konjsko na 183 konji?ev. Sta dve varianti za ?ipat.Obe imata ?e rezerve in ni problemov z vzdr?ljivostjo. V nem?iji jih je polno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Mazda uporablja ve?inoma usnje z imenom leatherette. To je umetno usnje, sicer se zelo pribli?a pravemu po ob?utku in videzu, celo vonj ima enak,ker mu dodajajo iste di?ave kot pravemu.

Prepoznamo ga po tem, da ima z zadnje strani tkanino.

Bdw, pravo usnje original smrdi za se zjokati. To, kar mi vohamo kot vonj usnja je umeten vonj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Mogo?e pa ne, baje je odvisno od "sokov" osebe ki jih oddaja. Avto sem tak?en dobil, mogo?e so moje roke bolj "?iste".

Verjamem, da ti bodo zamenjali volan pod garancijo. A ?e se ti ponovno to zgodi, bi ti svetoval, da ga da? preoble?i v pravo perforirano usnje. In ima? mir za vedno. Jaz bi to sigurno naredil, ?e bi imel tak problem.

Druga?e je pa to "usnje" na mojem volanu kot novo, ?eprav je tvoja novej?i letnik.

Verjetno je res odvisno, koliko se kdo poti oz. kak?no kislost ko?e ima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

Svetle?e rata zaradi znoja in ostale umazanije.

V bistvu ga z rokami nehote "spolira?",da je svetle? in gladek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 2016 zadnje zavore
Napisano

Ne bit sedaj se ti kot alex :P. Ni edina, definitivno pa izstopa.

Sej je res. Mogo?e ne toliko kot pri mazdi ampak vseeno se dogaja. Pri nekaterih nizkocenovnikih je tega ?e ve?.

Pri meni na mk1 mi je tudi blokirala ?eljust in sem se z tem zafrkaval, dokler ni en pravi model od mehanika ugotovil, da je problem z zajlo od ro?ne, ki ?teka. Ko smo to re?ili je bil mir...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo alu platišča
Napisano

Ma ne bom barval cele feltne, rad bi malo pobrusil, pokital pa pobarval.

Prvia slisim za napravo za merjenje barve. A to imajo v prodajalnah barv, al kako naj mu dopovem kako barvo naj mi zmesa.

?e bo? barval samo po?kodovana mesta bo grdo za videt.Ta barva felten je specifi?na. Osnova je ?rna barva, ?ez pobarvano z prosojno metalic gray gun metal in na koncu ?e prozoren lak.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo alu platišča
Napisano

To?no tako. Meni jo zme?ajo v prodajalni barv za avte.Tam dobi? vse profesionalne izdelke, ki jih uporabljajo tudi pitorji. Najbolj je va?na priprava na barvanje.To lahko naredi? tudi sam, ?e ima? vsaj malo smisla za te stvari.Jaz sem si pobarval ?e trojne feltne in pri nobenih ni bilo nikoli problema z kakim odstopanjem barve.Bo pa treba verjetno pobarvati vse ?tiri, ker bo vseeno te?ko zadeti isto barvo. ?e posebej to hyper silver mazdino barvo za feltne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Popravilo alu platišča
Napisano

No mene pa zanima ali morajo te mojstri celo feltno peskat in barvat ali lahko samo dolo?en del feltne popravijo.

Spra?ujem zato, ker imam dve feltni 19"col popraskani od robnikov pa se mi nekej ne zdi glih potrebno da mi peskajo celo feltno.

Kdo to dela v Kranju ali Dom?alah z okolico, kak?en bi bil to denar?

?e so samo podrsana plati??a jih ne rabi? sploh peskati. Samo dobro zbrusit, na fino pokitat, zbrusit, ?pric kit in osnovno barvo. To ti lahko naredi vsak pitor.Imajo tudi specialni clear lak, ki je tr?i in je odporen proti praskam.Cena pa ne vem, kaka bi bila za vse ?tiri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Usnje
Napisano

A misli? daje fake usnje?

Pridi pogledat moje sede?e v mk1 ki so popokali(se natrgali) in je zadaj kot nek skaj. Pravo usnje bi se znucalo, zbledelo, ostalo brez barve nikakor se pa ne bi natrgalo.

S temi ma?ami je pa takole. ?e ne boste ni? mazali bo zdr?alo 7 let, ?e boste dajali te ?avbe gor pa okoli 7 let.Bo pa vsaj vonj lep?i, ker te ?avbe dajo vonj po pravem usnju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 Diesel 150KM 2013
Napisano

Kaj ste tako paniko zagnali. To so te?ave, ki so jih odpravili. Res pa je, da tisti, ki imajo tevprve letnike je lahko problem.

Zato pa pravim, da se ne izpla?a nikoli kupit avta, ki ?ele pride na tr?i??e. Pozneje ponavadi to odpravijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@DannyDJ: ?e dajo gor tvojega, naj ga prosim raznesejo, in preverijo stanje zati?a na loputi med veliko in malo turbino. Na tejle sliki: http://www.mazda-si.net/uploads/monthly_06_2019/post-10697-0-07219200-1561403086_thumb.jpg del ?ist na levo v sredini. Tam notr je loputa, ki je zgoraj levo na sliki in ?e bi ?lo, nej preverjo ta zati?, ki ga seveda na moji sliki ni, kar se smatra kot problem turba pri teh mazdah.

Tukaj zopet govorimo o letniku 2013, kjer je to znan problem. Zato so ob vpoklicu za odmi?ne gredi(slaba kvaliteta) ponavadi zamenjali tudi obe turbini.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tole se bere kot kaka grozljivka, upam da se vse dobro re?i in da se znebi? avta. Te pa popolnoma razumem da si izgubil zaupanje v znamko meni se je podobno zgodilo z Citroenom in sem tud rekel nikol ve? citronka.

Ampak da se kaj takega lahko zgodi taki "premium" znamki kot je Mazda...Alex???? sorry moral sem :lol:

To je bolj kot ne osamljen primer in ?e to se dogaja na vozilih, ki so pri?la prva na tr?i??e.Take porodne te?ave imajo ve? ali manj vse znamke. Saj je podobno pri vseh znamkah samo razlika je ta, da je tega pri ostalih (tudi premium) znamkah veliko ve?.Za primerjavo, ferrariji se kvarijo bolj kot kaki renoji ali citroeni. Tudu z lamborginiji je kar nekaj te?av, ko radi zagorijo in zgorijo do tal. Za primer, ne?aku je ?el na bmw x5 avtomatski menjalnik v maloro pri 180000 km. Popravilo oz. nabava drugega ga je stala skoraj 3 jur?ke. In tako naprej...Pri vsaki znamki se dogajajo te stvari. Na ?alost.

Zakaj bi se znebil avta, ko ga popravi, ?e bo po poravilu motor kot nov.Sigurno se ne more zgodit ista ali podobna stvar ?e enkrat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kaj to?no zamenjajo za preventivo doti?nega problema? Lahko kontakt servisa, ki ga omenja?. Se tudi na motorju l. 2015 ta napaka pojavlja?

Lahko se pozanima? na servisu a po moje to velja za prve letnike 2013 in nekaj mesecev za?etka 2014.To so bile porodne te?ave na teh dizlih.Mislim, kolikor sem bral, da so pozneje to odpravili. Z FL tudi ni ve? pretiranega dvigovanja nivoja olja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pokanje v armaturi mazda 3 G120
Napisano

tud enga ni... vrhunsko je sestavljen... z razliko od prejsnjih generacij kje so bili cricki in so nadlezni ja...da mors zamenjat avto, ker se jih ne losa?

?e nisi povedal, kako garo vozi?. Samo nekaj pametuje? a verjetno si na golfu 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Desno na strani nekje poka, brez obeh panelov. Zdej kaj to je zra?nik je obdan z gumo

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

A si vgrajeval kake aftermarket zvo?nike? ?e ja, potem je mo?no, da ti oni nagajajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vsekakor je nekje nekaj napeto in se drgne. Nekaj po moje ni prav sestavljeno, kak zati? ni noter ali kaj podobnega. V mojem ni ?ri?kov niti kobilic, res je vse na svojem mestu. Tudi v stari mk1 ?e vedno po 15 letih ni? ne poka ne ?kripa.

Po moje je lastnik pred tabo ali pa so na servisu kaj razstavljali armaturko in ni sedlo prav nazaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dr?i. Ne mojem linku iz te teme so nemcu na mazdi povrnili 50 %, a je bilo govora o 1.900 soudele?be, saj tam motor o?itno ni zaribal.

Ne zariba, ?e pogleda? enkrat na vsaka dva tedna ali tri nivo olja. ?e zaradi tega, da ni nivo previsok zaradi pogostih prekinitev regeneracije. ?e pa opazi?, da se nivo olja drasti?no zni?uje je to alarm, da je oz. bo nekaj hudo narobe.Takrat ?e lahko re?i? motor pred po?kodbo.Ko se enkrat pri?ge rde?a lu? stop in znak za olje, je ponavadi ?e prepozno. Zato pravim, raje poglejte nivo olja bolj pogosto, kot pa niti enkrat med intervaloma rednega servisa. Veliko ljudi misli, da je dovolj, da vsako leto enkrat peljejo avto k mehaniku, ko zasveti lu?ka za redni servis in to je to. Da bi vrgli eno oko na posodico z zavorno teko?ino, pa pogledali nivo hladilne teko?ine to je pa ?e preve?. Marsikatero te?avo in stro?ek si prihrani? s tem. Avto je treba tudi poslu?ati in se vsakr?ni spremembi v zvoku ali obna?anju posvetiti. A kaj, ko je ve?ina voznikov taka, da samo pali in vozi. Pa tudi, ?e gre z napol prazno pnevmatiko naprej.

Nekaterim modelom gori samo ena lu? in tega sami ne opazijo lahko tudi mesec dni... dokler jih kdo ne opozori.

In tako naprej...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.