Tale napaka oz. oranžno opozorilo se je pojavilo pred tednom dni, in še kar vztraja. Gre za X180 GT Plus
Seveda tempomat ne deluje, sem mislil da bo čez kak dan izginilo, pa ni in žal je prvi izredni servis na vidiku.
In tu se pojavi še ena nadloga, ta teden sem v zvezi s tem, trikrat klical v Makomo Nm, vsakič je bilo rečeno da pokličejo nazaj iz servisa...Obup, ne bom jih več!
Je imel kdo podobne oz enake težave in kako se je izšlo?
Koliko časa velja sedaj uradna garancija na avto letnik 2020, tri ali šest lest?
Kateri servis predlagate, da bo tele čim prej urejeno. Ni problem, bom se zapeljal tudi v Mb, CE, Lj če bo treba...
5 let je garancija,če je bil kupljen pri nas v slo. Pokliči v Selmar Celje.....😉
Tudi kolesni ležaj poka. Sploh če na mestu sukaš volan levo desno. Če se boš pa samo na ravnost peljal pa lahko tudi tuli ja... Meni je sprednji ležaj iz nič začel pokati. Pred tem ni nič tulilo. Ko smo dali avto na dvigalko in ko sem z roko porukal kolo se je takoj videl in čutil velik luft. Zamenjal obadva z SKF in gas dalje.
Tako daleč še nisem bil nikoli,da bi mi pri vožnji naravnost tulil kaj šele pokal! Menjal sem jih,ko so se pri ovinkih oglasili,levem ali desnem.....
Ker mi je pokalo pod sprednjimi kolesi mi je mehanik zamenjal "šipke", ker rekel da se je ena razletela in je menjal obe. Zanima me, če bi lahko bilo kaj druga glede na to da se po mnejavi "šipk" še vedno sliši pokanje oziroma ropotanje?
Gre se za Mazdo3 2017.
Hvala!
Če se dobro spomnem je bilo enkrat nekje omenjeno nekaj z amortizerji, spredaj pod motornim pokrovom, da jih je potrbno tam nekaj podmazat.... 🤔
Še boljša je tista, ko se užge rezerva, piše 50 km remaining, grem tankat in gre v auto 42 litrov. Halo, 14 litrov je še fore? Potem naslednjič naredim isto relacijo, le da imam eno furo avtoceste več in s tem večjo povprečno porabo, zapiska 50 km, tankam, 48 litrov. Ja sej razumem da je to prilagajanje glede na povprečno porabo, ampak očitno sam odšteje od razlike. Mogoče bi lahko upoštevali še prevožene KM, sej izračun ni težek no. @Janez007 je imel kar precej teh testov z rezervo, ampak jaz iskreno si neupam do 0, ker ne vem a bo ostalo še 6 litrov not al bo šlo že na hlape.
Tole najbolj paše v to temo, kot je že @Alex napisal pod temo"Mazda CX-30"je vpoklic za nekatere(po VIN številki) "CX30 X186" motor. Preverili bodo morebitno puščanje tekočine pri kondenzatorju na hladilnem sistemu ter naredili programsko posodobitev na krmilnem sistemu!
V kolikor imate redni servis v doglednem času bodo to opravili takat, drugače pa vas obvestijo.... 😉
Danes grem s Simonom na kafe in ga lahko kaj vprašam, če koga karkoli avtomobilskega zanima, kasneje pa lahko kaj preko e-pošte posredujem, ni problema.
Pozdravi ga in ga vprašaj, če je že popravljal-servisiral kakšen X motor od Mazde in če se bo sploh lotil teh motorjev.... 😉
Sem pred leti sam menjal ploščice na službenih avtih in eni niso imeli,sem pa pozabil kateri od teh znamk; Reno,Citroen,Ford,Opel,Fiat,Hyundai,Volvo.....🤔
Zelo dober video👍...sem se kar naročil,da vidim kaj je še pametnega🧐
Sem pred leti imel problem pri C-Maxu,k so na servisu vodilne puše čeljusti namazali z napačno mastjo...te pa so se napihnile,in je čeljust štekala...in nikoli ni spustila do konca.
Sem kupil nove puše vse razmontiral in sledil nasvetom
Vse očistil,in namazal le tam k je treba z silikonsko mastjo ali bakreno...je avto bil čisto drugi...na sredi ravnice čez Fužine na rdečem semaforju si moral stopiti po bremzi,če ne se je avto zapeljal😲....prej pa nikoli🤔
EDIT:...aja-seveda moral kupiti IMBUS-7😲...ima ford to čudno velikost za sornike...pa pojdi in najdi dobrega za sprejemljivo ceno...k je najboljši na "gedoro",k je treba včasih malce "prepričevanja z batinami"😅
Pri tem blogu"Neovlašteni" izveš marsikaj, mimogrede tudi o Mazdinih dizlih 😁 in bencincih😊..... 👍
Bomo zgleda samo še na redne servise hodil dokler je v garanciji....
pred 59 minutami je bevo napisal:
Ma saj to mi je jasno, išcem kakšen konkreten predlog tudi za redno servisiranje, ker pri Selmarju je glede na mojo letno kilometrino (35k) ratal to drag šport.
Stvar pri tej menjavi diskov pa je to da je cena materiala nabita v nebo, postavka za delo se mi zdi dokaj normalna.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
5 let je garancija,če je bil kupljen pri nas v slo. Pokliči v Selmar Celje.....😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani