Sicer ne vem konkretno za Mazdo, a pri drugem sodobnem vozilu sem sam v podobni situaciji s Kitajske naročil ključ z elektroniko (je bil bistveno cenejši kot na uradnem servisu) in ga dal sprogramirat na uradni servis (temu delu se ni dalo izogniti) ter seznanit z vozilom.
Mogoče kdo ve, so bile kakšne težave z voznikovim sedežem na cx 5. Ima zračnost gor/dol in je zelo moteče pri speljevanju in zaviranju. Sovoznikov je ok, je pa električen.
Hvala
Za to bi lahko ločeno temo dal, ker ne paše semle.
Pa vendar: ali si najprej pogledal, če so sani dobro prišraufane v tla? Lahko se je kak vijak razrahljal ...
Pa pomaga zgoraj predlagano pojačano vzdrževanje kaj loputi turbine, da ne odleti v lopatice rotorja, ali verižici oljne črpalke, da se ne pretrga že pred 200.000 km?
Loputi turbine pomaga tako, da miga (ker gres cez 2500 rpm) in se ne "zasedi", verigi oljne črpalke pa vsekakor, saj se manj napreza, ker je manj usedlin v olju.
Jaz bi vsem lastnikom priporočal temeljito čiščenje motorja (npr. med 120.000 in 150.000 km) in prepolovitev intervala menjave olja (na 10.000 km), saj mu boste s tem praktično podvojili življenjsko dobo. Pa ne bojte se ga (vsaj občasno) pritisniti na obrate ...
Ker je moj sicer zaupanja vredni mehanik trenutno zasut gradbenimi opravili, Pelko pa ima tudi gužvo, me zanima, če imate kontakt kakšnega dobrega mehanika?
Regija: LJ z okolico, Gorenjska
Opis del: Dve Mazdi rabita zamenjavo vitalnih tekočin. 😃 (beri: redni servis, material nabavim sam)
Ja, držimo pesti, da je res bilo samo slabo gorivo.
Ampak ja, kot so ti že napisali, letnik 2013 res ni biser vzdržljivosti.
Pač preveri lopute turbine, olje menjaj raje prej kot kasneje, preveri stanje saj v kolektorju in EGR in predvsem spremljaj te regeneracije. Saj če avto dela relacije, je to super, se manj "maši".
Če bi imeli na voljo 2 enaka avta, Mazdi 3, za isto ceno, recimo 19.000 €:
- 2 leti starega letnik 2020 s 100.000 km in
- 4 leta starega letnik 2018 s 50.000 km
Kdo od vas bi kupil 4 leta starega? 🧐
Janez, slaba primerjava. 2020 in 2018 Mazdi 3 sta namrec razlicna avtomobila (razlicni generaciji). V tem primeru vsekakor novejsega.
Raje reci 2015 in 2017. Pa se tu je "facelift" vmes, ali pa tudi ne, ce se ravno datumi poklopijo. Verjetno bi vseeno vzel "mlajsega", bi morala biti vecja razlika v ceni za tako razliko v kilometrini.
Že od prvega prispevka v tej temi je jasno, da pogovor teče o Mazda Skyactiv D motorjih.
Ti pa še kar tastare DITD tlačiš v vsako dizel debato. Saj tudi Golfi dvojke 1.6D klepajo še danes, tudi kakšen DCI in CDI imata preko milijon prevoženih kilometrov. Kaj takega SkyActiv-D mašine brez resnih posegov ne bodo videle ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sicer ne vem konkretno za Mazdo, a pri drugem sodobnem vozilu sem sam v podobni situaciji s Kitajske naročil ključ z elektroniko (je bil bistveno cenejši kot na uradnem servisu) in ga dal sprogramirat na uradni servis (temu delu se ni dalo izogniti) ter seznanit z vozilom.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani