To sicer zelo dvomim, čeprav pri CX-7 nisem menjaval sijalk ... sem jih pa pri Mazdi 6 nekje tega letnika. V glavnem do sijalke prideš skozi plastično zaščito notranjega dela blatnika. Če si bolj spreten samo zaviješ kolesa v nasprotno smer od strani kjer menjaš sijalko. Recimo če je desna, zaviješ kolesa skrajno levo. Nato odstraniš plastične čepke na prednjem delu zaščite, ravno toliko, da odmakneš plastiko stran. Ne rabiš odstranjevat celotne plastike. Pol je zadnji del luči kot na dlani.
Če pa nisi najbolj spretne sorte, pa dvigni avto na dvigalko in odstrani še kolo. Tako, bo placa kolkor češ in takrat ni panike to zamenjat.
on pravi, da rabijo odpirat cel žaromet zarad žarnice, prvič slišim za to
ja tako mi je rekel po telefonu. Sem ga v pozabil poklicat da dogovorim termin. Jutri ga pokličem in naredim termin za menjavo.
sporočim, ko bo opravljeno 👍 ko sem ga klical, da se pomeniva je odprl očitno neke načrte in rekel, da se pri mojem lahko zamenja filter, ker je dostopen spodaj, očitno so nekateri menjalniki pri katerih do filtra ne more drugače kot da razdre cel menjalnik 🤷♂️ drugače ne vem zakaj bi moral gledati za kateri menjalnik gre...
Evo pa sem dobil tudi odgovor od turbine.si in se menja tudi filter, ker naj bi bil spodaj in je dostopen. Cena okoli 250 eur, tako, da bom kar tam to uredil.
A pa kdo ve kje bi lahko videl katero vrsto menjalnika ima avto. Ker Pelko in na turbine.si sta mi povedala da je potrebno videti kateri menjalnik je in ce se menja filter - no Pelko je ze po telefonu rekel da se ne menja pri mojem...
Mislim, da celo v navodilah pise, je pa od Aisina, mislim pa da je oznaka FW6A-EL
So pa ble tezave z odmicnimi gredmi pri cist zacetnih letnikih, ostale tezave kot so (zabitost egr ventilov, map senzorjev, sesalnih kolektorjev) so pa tezave vseh letnikov, sploh ce je velik mestnih vozenj in tako rekoc cijazenje po cestah
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Men so tut na Alfi Ate cvilile
Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani