Skoči na vsebino
Konstantno zvijanje diskov
Napisano
pred 3 urami je godlike napisal:

Hmmm.

Na M2 mam običn Brembo diske in pakne. Takrat še ni bilo slotted/drilled verzije. Ne cvili nič. To je že zdaj 6 let.

Tovarniški pa so bli zviti. Dejansko sem jo z zvitimi kupil pri 35k km.

So pa na Alfi ATE občasno pocvilili spredaj. Največkrat pri vzratni vožnji. Zadaj so bli TRW, kjer pa mi je čeljust zapikala.

Focus, ki pa ima ATE spredaj/zadaj pa nič ne cvili. Zdaj pa mi naj nekdo to razložil. 😂

Men so tut na Alfi Ate cvilile

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obraba volanskega obroča
Napisano (urejeno)
pred 7 urami je Mraušk Mčk napisal:

To ti pa verjamem, da po šesterčku ne gre naravnost. 

V moji mazdi je bil volan pri 313 Kkm skoraj brez sledov obrabe, ampak kot sem že omenil, treba je znati vozit. 

BT50 je delovni stroj... Tak da tuki ni glih velik veze kolk znas vozit

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obraba volanskega obroča
Napisano
pred 13 minutami je Janez007 napisal:

Mazda vs Honda

Original volan Mazde 6 l.2018 pri 52.000 km - na levi že krepko zlizan.

slika.thumb.png.b024d93e62b9fda54b0b1f68962c0cbb.png

Original volan Honde Accord l. 2008 pri 228.000 km.

slika.thumb.png.ef250dc19c6b3958a74d29731bed4c16.png

Sej tut pri 6kah tega letnika kot je tale Honda se mi zdi da je bla boljsa kvaliteta

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obraba volanskega obroča
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xsenon luci
Napisano
pred 9 minutami je aljazg napisal:

Ne vem zakaj so mi to rekel. Sem pogledal par videov na youtube in ne zgleda tako zapleteno. Nabavim zarnico in poskusim sam za vikend

razen, če ti je crknu balast

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obraba volanskega obroča
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

A pa lahko daš kakšno sliko, kako zgleda po določenem času? Ker novo vem, da je lepo zgledalo...

In kdaj točno si to našil gor na volan?

Ker počasi bi tudi jaz za BTjko potreboval kaj podobnega. Ima svojih 13 let in 180.000 km...

evo izgled po enem letu :)

IMG_20220308_093421.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obraba volanskega obroča
Napisano
pred 56 minutami je Slivka napisal:

A pa lahko daš kakšno sliko, kako zgleda po določenem času? Ker novo vem, da je lepo zgledalo...

In kdaj točno si to našil gor na volan?

Ker počasi bi tudi jaz za BTjko potreboval kaj podobnega. Ima svojih 13 let in 180.000 km...

ja, počasi bo že eno leto, bom dal slikco gor tekom dneva :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Obraba volanskega obroča
Napisano
pred 10 urami je Slivka napisal:

A ni tu na forumu nekdo že enkrat razlagal, da je sam kupil in zašil neko usnje gor na volan?

ja js, ampak eni hočejo pravo kvalitetno usnje, ne tistega s kitajske, čeprav zgleda še zmer kot nov :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xsenon luci
Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

To sicer zelo dvomim, čeprav pri CX-7 nisem menjaval sijalk ... sem jih pa pri Mazdi 6 nekje tega letnika. V glavnem do sijalke prideš skozi plastično zaščito notranjega dela blatnika. Če si bolj spreten samo zaviješ kolesa v nasprotno smer od strani kjer menjaš sijalko. Recimo če je desna, zaviješ kolesa skrajno levo. Nato odstraniš plastične čepke na prednjem delu zaščite, ravno toliko, da odmakneš plastiko stran. Ne rabiš odstranjevat celotne plastike. Pol je zadnji del luči kot na dlani. 

Če pa nisi najbolj spretne sorte, pa dvigni avto na dvigalko in odstrani še kolo. Tako, bo placa kolkor češ in takrat ni panike to zamenjat.

on pravi, da rabijo odpirat cel žaromet zarad žarnice, prvič slišim za to :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 35 minutami je amusic napisal:

danes zamenjano olje v avtomatskem menjalniku. trajalo 1,5h zamenjano olje in filter. 

Zdej si pa miren za neki casa 💪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je amusic napisal:

ja tako mi je rekel po telefonu. Sem ga v pozabil poklicat da dogovorim termin. Jutri ga pokličem in naredim termin za menjavo. 

sporočim, ko bo opravljeno 👍 ko sem ga klical, da se pomeniva je odprl očitno neke načrte in rekel, da se pri mojem lahko zamenja filter, ker je dostopen spodaj, očitno so nekateri menjalniki pri katerih do filtra ne more drugače kot da razdre cel menjalnik 🤷‍♂️ drugače ne vem zakaj bi moral gledati za kateri menjalnik gre...

To je potem kr dobra cena 💪🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano (urejeno)
pred 20 minutami je Alex napisal:

Mislim, da bo do 300 km tudi v redu za ulaufanje

rajši več kot manj, ta špas lih ni poceni... že poznam primer, ki so bli Ate diski 3 dni na avto dani zviti zaradi močnega zaviranja

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 11. 2. 2022 ob 17:43 je NevLado napisal:

A je kdo na forumu dejansko menjal pri Pelkotu olje avtomatskega menjalnika? Res me zanima, zakaj ne bi hotel menjat filtra...

to tut men ni jasno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je bajsi6 napisal:

Pozdrav!

Ve kdo, kako in kje se kontrolira nivo (in barvo) olja v avtomatskem menjalniku pri CX5 (2016).?

Spodi pod posodo s filtrom zraka mas privijaceno plasticno sipko na menjalniku

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 urami je amusic napisal:

Evo pa sem dobil tudi odgovor od turbine.si in se menja tudi filter, ker naj bi bil spodaj in je dostopen. Cena okoli 250 eur, tako, da bom kar tam to uredil. 

To je cena z materialom vred? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tesnilo glave motorja
Napisano
pred 40 minutami je dvorjan napisal:

@Deeyan Pa to bi verjetno moral še naprej brati SHA01 2222, torej imas 12 - saj tvoja je 2015, mar ne?

Kar moja 2015 letnik ima celo:

HW: SH06

Nisem pa blizu avta danes, da bi sel pogledat tocno to oznako, ki si jo prilepil.

Aaa, hvala za pojasnilo 🙂

Drugace je 2016 

Pred eno uro je Alex napisal:

Kje pa se nahaja ta ploščica? 🤔

Na desni strani pod egrjem

Video od 1.50min naprej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je amusic napisal:

Ce ne bi imel namena imeti avto ga sploh nebi servisiral pri 105kkm 😊 

Mi pa res ni jasno zakaj pravijo da se filtra ne menja ce je to dodatnega dela 20min vsaj kot sem videl v videu

20min? 5 min u bistvu, stroska pa med 20 in 30€ vec

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 27 minutami je amusic napisal:

A pa kdo ve kje bi lahko videl katero vrsto menjalnika ima avto. Ker Pelko in na turbine.si sta mi povedala da je potrebno videti kateri menjalnik je in ce se menja filter - no Pelko je ze po telefonu rekel da se ne menja pri mojem... 

Mislim, da celo v navodilah pise, je pa od Aisina, mislim pa da je oznaka FW6A-EL

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tesnilo glave motorja
Napisano (urejeno)

Tut js nism alisu za tesnila, 

So pa ble tezave z odmicnimi gredmi pri cist zacetnih letnikih, ostale tezave kot so (zabitost egr ventilov, map senzorjev, sesalnih kolektorjev) so pa tezave vseh letnikov, sploh ce je velik mestnih vozenj in tako rekoc cijazenje po cestah

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.