Recimo, da bi blo pri meni tudi tako se ne da samo tega obro?ka menjat? Al kako gre to ? ima mehanik dosti dela s tem, da ugotovi kaj je narobe.
Jaz sem se tega ?ist navadla ubistvu. Pol pa pride fotr v avto in mu je po parih min dosti tega pokanja:)
Za mazdo sem imel zelo dobrega mehankarja, obvladerja. Vendar je kar precej jamral da se nebi spu??al v to, se pa ne spomnim to?no razloga zakaj ne. Je ostalo tako, le?ajna mast je za ene pol ure ubla?ila situacijo, jaz sem se pa navadil.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Pri moji biv?i mazdurini stopalka sklopke ne poka ve? - odkar je totalka.
Je pa pokala stopalka zaradi enega majhnega ko??ka plastike - nekega obro?ka na mehanizmu stopalke, ki je bil po?en in v odvisnosti od tega kako se je ta obro?ek obrnil je stopalka pokala ali pa ni. Stvar je bila tako zelo mote?a, da sem sedaj na avtomatiku.
Eno vpra?anje glede ksenonk. Pri moje najdra?je avtu se je pojavila manj?a razlika v barvi svetlobe ksenonk, imajo pa za sabo cca 140Kkm. Koliko hitro gredo potem v k. ko za?no svetit mal razli?no. Da vem a moram ?e gledat kje kupit nove.
Pravilno zaporedje je, da najprej s fajrcajhom posveti? da bolje vidi?, ?e je treba dolit destilirano vodo. In ?e slu?ajno aku pri tem ne eksplodira... Uglavnem postopek da ne kre?e? iskric s klemo po akumulatorju, pa? pa jo priklaplja? na blok, dobro maso .. je iz ?asov ko so bili vsi akuji odprti in je kresanje isker po akumulatorju pomenilo precej?njo stopnjo tveganja da dobi? akumulator v glavo. A so takoimenovani "maintenance free" akumulatorji danes ?isto brez izhajanja vodika, ne vem.
?e na?in ki sem ga uporabil neko? na Swiftu. ?e zve?er je kazal znake napol mrtvega, zato sem aku ?ez no? v gara?i imel priklopljenega na polnilec, da bi vsaj zjutraj normalno v?gal. Zjutraj pa popolna tema, sosedje ?e vsi an ?ihtu in tako nobenga avta ki bi posodil ?trom za v?ig na kable. Potem sem na akumulator nabil kalorifer, ene 15 minut grel ?ist od blizu da je bil aku mo?no vro?, pa je ma?ina takoj brez problemov v?gala dasem se zapeljal do ?tacune po novega.
O kablih, tisto kitajsko sr.. ki ga prodajajo namesto v?igalnih kablov, preverjeno ni sposobno zavrtit 1.0 bencinarja. Jaz mam doma narejene, kabelj kupljen posebej kleme pa posebej.
Jaz bi akuje shranjeval na ?imbolj hladnem mestu - upo?asnjeni kemi?ni procesi. Zaradi vlage ne bo zarjavel.
Fantje hvala za odgovore. V petek gre Mazda k mehaniku. Vas obvestim o diagnozi.
Ne vem kje si do sedaj delal redne servise, ampak ?e ti tam do sedaj ?e niso zamenjali podlo?k in o?istili cedila, pomeni, da o Mazdah nimajo pojma in bi bilo priporo?ljivo menjat servis.
obenem je posumil, ?e nima ta 6-ka bistveno ve? prevo?enih kot 115.000km
Moja ?estka ima 300 000 km in kuri olja 0. In to vse od menjave podlo?k pred leti.
Tvoj problem je ta, da ti bo ma?ina ribnla ?e ne ukrepa? takoj. (upam, da si ?e odpeljal k mehankarju). Pokurjeno olje naredi v karterju ajmoht ki ti zama?i cedilo. Ne vem to?no ali najprej ma?ina ribne ali najprej oljna ?rpalka pa takoj potem ma?ina.
Obvezno karter odpret, pa o?istit cedilo. Poleg menjave podlo?k seveda.
Pri servisu na 240Kkm sem mojstra vpra?al ?e nebi bilo pametno menjat vodno ?rpalko, pa je rekel da ne ker ne crkujejo. In potem nismo menjal. Tko da jaz imam vodno ?rpalko, ki je ve?na .
Resda bolj pritajena svetloba ustvarja romanti?ne razpolo?enjske u?inke, ampak vseeno bi od kratkih lu?i rad kak?en lumen ve?. Razmi?ljam, da bi ?el v obnovo parabol za kratke lu?i in ?i??enje le?.
Je ?e kdo razdiral lu? od tastare ?estice v smislu:
?
lp
Ko smo ?e pri rjavenju, a kdo lahko razlo?i kje je tu logika. Original zadnji blatniki je po treh letih rjavel, zamenjani pa po treh letih B.P. Upo?tevat je treba , da pri zamenjavi pride do pregrevanja materjala zaradi varjenja, bru?enje spravi dol galvansko za??ito, na roke ?trihanje ni nikol tako kot tovarni?ko. Pa vendar je popravljen blatnik bolj odporen kot tovarni?ki. Ne najdem pravega odgovora kako je to mogo?e.
Po 274Kkm ?estica prvi? odpovedala . Zjutraj najprej normalno v?gala, motor je tekel na mestu 1min dokler nisem s?istil snega z avta, potem pa v prvem kri?i??u pri "?tantgasu" crknil. Potem pa verglanje, pa ?e na roke sem jo porinil iz kri?i??a, pa potem spet nekaj verglanja in po nekaj minutah v?ge. Na ?iht sem se potem pripeljal normalno brez kak?nih ?udnih simptomov. Zve?er sem pa zmenjen z mehankarjem, da bo dal na tester. A ima kdo idejo a je glede na simptom mo?no, da bi bil krivec tisti famozni EGR ventil, je ?e originalen in nikoli ?i??en.
Prosi? sovoznika, da izstopi ali pa da se pripne in ?ude?no piskanje zgine samo od sebe
Druga? pa ma? spodi pod zicom konektor na neki mre?i, ki zaznava a kdo sedi gor ali ne. Mal je treba preverit kako se mre?a v sede?u obna?a in temu primerno prebrikat konektor ali pa mu vmes porinit kak?en upor.
Kako pa potem zra?na blazina ve, da kdo sedi na sovoznikovem sede?u? ?e najbolj?a re?itev je, da sopotnika poprosi?, da izstopi.
Pred ene tremi leti sem bil od znanca vpra?an za nasvet pri nakupu rabljene ?estice. Rekel sem, da ?e kupi, da mora res obvezno menjat podlo?ke injektorjev in o?istit cedilo ?e tega prej?nji lastnik ni naredil. Te dni pa zvem, da tistega nasveta takrat ni upo?teval. In je ?e ena 6ka z ma?ino kaput.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Za mazdo sem imel zelo dobrega mehankarja, obvladerja. Vendar je kar precej jamral da se nebi spu??al v to, se pa ne spomnim to?no razloga zakaj ne. Je ostalo tako, le?ajna mast je za ene pol ure ubla?ila situacijo, jaz sem se pa navadil.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani