Skoči na vsebino
''zlatko''
Napisano

Ne nisi prav razumel. ?e bi menjal na 30.000 km pride v po?tev ena fla?ka.

V tvojem slu?aju pa zadostuje prvi? 1, v nadaljevanju pa 1/2. :bravo:

Ok,kolko naj ga pol jaz dam drugi? ob menjavi, ker menjam na 20.000? Ali lahko podalj?am interval menjave olja recimo na 25000 in pol ruknem spet celo fla?o? :unsure:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

evo mene....

avto v garanciji, diski tresejo ?e drugi?..... kon?no mi jih bo morda celo uspelo zamenjati (prvi? smo jih drejali). Sedaj pa dvoje vpra?anj:

1. Ali novi zamenjani diski tudi tresejo, ali je morda Mazda celo odpravila napako in dajejo dobre diske? Plo??ice bom baje kokr pravte moral kupit, kolk to stane?

2. ?e bo prvi odgovor negativen razmi?ljam celo da sploh ne bi hodil na garancijo, ker za 10 000 km nima smisla. Kaj se obnese oziroma kaj svetujete, seveda da bo potem tistih 100 000 km mir? Brembo diski, plo??ice pa?

Jap, sem imel isti problem,prvi? mi jih niso hotli menjat v garanciji, ampak so mi jih stru?ili,drugi? pa so mi dali nove, plo??ice pa sem pla?al sam(80?)!

Za enkrat mi ni? ne tresejo (50kKm),zgleda da so bolj?e kvalitete,vsekakor izkoristi garancijo,meni ni ?al... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dejanska poraba za M6
Napisano

jaz mam zdaj s tem tankom okoli 5.8l/100km

voznja pa, sama relacija, se pravi redko cez 100km/h

je pa res lepo, ko se prizge rezerva po 800+ prevozenih :)

Saj pravim, max. 100 pa za avtobusom... :hohoho::hohoho:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dejanska poraba za M6
Napisano

?e ne bi blo ve? nekoga na forumu sem pomislil...ah ni?. :P

p.s. 5,9 l/100 ni normana poraba za tak avto ampak podnormalna. ;)

Ja itaq,to je poraba za 80- 100 km/h po avtocesti...pa v zaveterju avtobusa.. :hohoho:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dejanska poraba za M6
Napisano

js govorim iz mojih izkusenj nazadnje ko sem sel iz makedonije,sem na meji s srbijo resetiral porabo in sem prevozu 900km v 7 urah in 30 min,z vmesnimi postanki..poraba je bila 8,1 l.ostalo se ne spomnim.vem pa da sem vozu skoraj vedno nad 180 km/h.

To bo to, ja, se ne spomni?.... :blush::hohoho:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dejanska poraba za M6
Napisano

Tle je zdej sam te?ava da med 130 in 230 kmh je ogromen razpon (tut v momentalni potro?nji benza), tko da zdej odvisno kok cajta je ?lo 230?! :danzoman:

Pa ja, itaq :bravo: Saj ?ret za?ne pri 170+, BC je pa itak poglavje zase....pri 200km/h lahko ka?e porabo 0,0... tko da je na roke bolj zihr.... :hohoho:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dejanska poraba za M6
Napisano

M6 dizel 140 KM

poraba ce mislis divjat bo tam 8 litrov,ampak to je tam 180km/h normalno 140 150 km/h pa bo pod 7 litri,js z mojo mazdo ce se vozim po pamet imam porabo tudi 6,5l po BC.tako da lahko procakujes tam 7 l.

Ja ja pri 180 pa poraba 8l? ?zmeden? 12 najmanj.... pri 200km/h 16-18, 140-150 km/h ...8, 120-130 6.5-7...pa ravna cesta, pa dva v avtu - preverjeno dosti.. x! :jezicek:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Navodila za Mazdo6
Napisano

- tipka DSC OFF pomeni, da izklopi? sistem proti zdrsavanju pogonskih koles "ASR", na armaturki ti zasveti rumena opozorilna lu?ka DSC OFF

tudi pri vklopljenem ASR-u, kar je pa? privzeta nastavitev, kolesa na za?etku zdrsnejo, toliko, da sistem zazna zdrsavanje, in se vklju?i, ko se sistem vklju?i, na armaturki se pri?iga rumena lu?ka (avtomobil?ek z vijugami)

- tipke na levi strani volana so za upravljanje z radijem

- tipke na desni strani volana so tipke za TEMPOMAT, ki ga uporablja? npr. na avtocesti, ko ?eli?, da ti vozolo samo vzdr?uje nastavljeno hitrost, brez da bi ti pritiskal na stopalko za plin...

-> ON/OFF vklopi? ali izklopi? tempomat - na armaturki se pri?ge lu?ka CRUISE-MAIN

-> CANCEL - izklopi? trenutno vklopljeno nastavljeno hitrost

-> SET/COAST - s to tipko pri ?eljeni hitrosti s pritiskom nastavi?, da naj to hitrost samodejno ohranja, na armaturki se pri?ge lu?ka CRUISE

-> RES/ACCEL - ?e s CANCEL ali s pritiskom na pedal sklopke ali zavore prekli?e?, potem s pritiskom na to tipko "REStora?" prej?njo nastavljeno hitrost, ?e pa med vklju?eno nastavljeno hitrostjo pritiska? to isto tipko pa avto pospe?uje (ACCELLERATION - pospe?evanje), brez da pritiska? na stopalko za plin

senzor za de? je upravljan preko ro?ice za vklop brisalcev

Sedi pet! :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Klima
Napisano

Po moji logiki ne dela klima v mazdi 6 let. 2005. Ko vklopim klimo in mi na zaslonu pi?e A/C ali A/C ECO naj bi bila klima pri?gana ampak mi v motorju ni? ne ?klocne da se je pri?gala kot pri prej?njem avtomobilu. Je s5 kaka fora ali pa kli?e po servisu?

Pa dobro, mora? ?e narihtat na kako temperaturo ti shladi,?e ma? na?timano na +30 ne bo ni?.... :P

Pa ni? ne ?kljoca- nesli?no vklopi kompresor..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Garancija - diski - novi ali ne?
Napisano

Takole o diskih:

meni so jih stru?ili pod garancijo cca 40kKM, je zdr?alo 15kKM, potem pa sem zahteval nove, ker je zopet za?elo trest pri ve?jih hitrostih, tko da je sedaj mir! :P

Edino niso priznali garancijo za nove plo??ice, ki sem jih dal ob menjavi novih diskov! :(

So pa materijali originalnih diskov obupno zani?,tko da ko jih bom zopet menjal sigurno ne bodo Mazdini... <_<

Poglej,kak?ne barve so diski, ?e so vijol?asti- so zviti, potem zahtevaj nove, dokler ?e ima? garancijo.. :ne vem:

Sicer pa nas je kar nekaj, ki smo imeli te?ave z zvitimi diski.. poglej malo prej?nje poste... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

problem z mazdo 5
Napisano

?e ima? mo?nost pa? naredi? ?e en krog za cca 10-15min,

Ta je pa dobra.... :blink: da bi zaradi te "moderne" tehnike delal kroge po mestu... :unsure:?zmeden?

Gotovo bodo najdli bolj?o re?itev, do takrat pa bo pri meni predla dobra stara ?estica... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.