Skoči na vsebino
pije olje in hladilno teko?ino
Napisano

Ja, takrat je bilo re?eno, da se to obnavljati (turibno za mazdo) ne da. Tko da..No pol je tako ali tako naneslo, da sem dobil novo. :) S cevjo, delom vred mal?ek ?ez jur?ka :)

Kje so ti to rekli? Na uradnem servisu bodo raje prodali novo in jo zmontirali kot naredili reklamo nekomu, ki jo obnavlja.

Dr?i, samo to je napaka zaradi pomanjklivega vzdr?evanja - pa s tem ne mislim uporabnika ampak predvsem servisa, ki opravlja redni servis. ?e pa servisira? izven poobla??encev oziroma sam doma in tega ne naredi? pa pa? boh pomagaj. :ne vem:

?akaj malo to se je dogajalo z original Mazda oljem, avtom, ki so bili servisirani na uradnih servisih! ?e me spomin ne vara je ravno Yavarye celo nekje na forumu napisal, da je izvedel, da samo, ?e vlije? kak?no bolj?e olje se problem re?i. :whatever: In nekako dvomim, da je bilo v originalu kdaj mi?ljeno, da se cedilo vsake toliko ?asa ob rednem servisu spuca ker to se ne po?ne, ?e je vse narejeno kot je treba.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

na ebay so cene zelo razli?ne...od 100 do 600??? :closedeyes: a pa je kdo ?e sploh preizkusil kitajsko robo kako se obnese?

Jaz z uno za 100? ne bi tvegal. Sem ?e bral o tem, da imajo nekatere ohi?ja kar zlepljena skupaj in podobno.

Jedro se da zamenjati, vpra?anje je samo katero turbino ima in ?e se zanjo dobijo rezervni deli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja kaj pa pri?akuje?? 500.000 prevo?enih km brez napak? :ne vem:

Ne vem, ampak razen tega ventila, tistih podlo?k, kak?no zama?eno cedilo pri nekaterih modelih in to je to.

Zaradi "malenkosti" kot je zama?eno cedilo motor zariba in ?e to ni oreng okvara pa ni? no?em. :whatever:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ra?unalnik najbr? ne bo pokazal NI?. ?e pa je za tabo nenormalen ?rn oblak je pa zelo verjetno res turbina. Malo preveri, ?e ti pije res tudi vodo ker potem je lahko tudi dihtunga na glavi. To se preveri, ?e se pomeri kompresijo.

Upam na ?im cenej?o re?itev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kupiti mazdo ali ne
Napisano

Zdravo!

Z vsemi temi bo? pri?el kar dobro ?ez. :bravo: ?e jih bo? seveda dobro pregledal in kupil dobre primerke.

V ta rang bi dal ?e kak?no Nissan Almero (1. generacija) ker ima motor ketno in ne zobati jermen (res minimalni stro?ki vzdr?evanja saj se ketne ne menja) pa na?eloma imajo Almere bolj umirjeni lastniki in ima? ve? ?ans dobiti lepo. Saj bi rekel ?e kako Hondo Civic ampak te so pa znane po mulariji in je ve?ja mo?nost, da dobi? ?e zgonjeno. :whatever: Sicer pa Mazda 323F, Baleno je bil neko? nekdaj celo moj kandidat ampak me ni prepri?al.

Aja rja. Ja ?ment ja. Na?eloma so tu Japonci malo zadaj ampak, ?e najde? kak lep primerek naj te ne skrbi preve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka je sla v p.m.
Napisano

Ajajaj. Ja potem pride v po?tev samo avtovleka ali pa ?raufanje tam kjer je avto parkiran. Pa upam, da ti ne spu??a toliko, da bo? izgubil vso teko?ino ker potem bo? imel ?isto preve? dela ?e z zavorami.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka je sla v p.m.
Napisano

?akaj a ti se misli? peljati??? Sem mislil, da te bo kdo od?lepal ali pa, da bo? raskiral tistih par ? za avtovleko.

Marko a ti ima? isti rezervoar za sklopko in zavore? ?zmeden? 200SX je imel lo?en rezervoar in seveda tudi cilinder. :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sklopka je sla v p.m.
Napisano

Predlagam ti kako gara?no hi?o pa je mir. V Atlantisovi naprimer je ful enih "zapu??enih" avtov ker jih o?itno ljudje parkirajo in pustijo do nadaljnega. Cevka pa najbr? res ni draga, ?e pa je se jo pa sname dol in da narediti. Pa varnostniki ti pomoje ne bojo te?ili, ?e bo? potem tam avto dvignil, na?raufal cevko, nalil teko?ino in prezra?il sistem. Pa? pove? kaka je situacija pa je. Vsaj jaz imam z njimi dobre izku?nje.

Aja pa ?e zraven ostalih Mazd lahko parkira?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za de?
Napisano

Je kar prakti?na zadeva ?e deluje, se je hitro navadi? kot na tempomat.

Res je. Sicer pa ker ga imam na Cliotu lahko tudi jaz potrdim, da je dostikrat te?ava, ?e je kaj ?udno napacano na unem delu. Pa, ?e je ?ipa zamenjana in fu?arji kaj zapacajo/slabo naredijo isto rad nagaja.

?e pa dela je pa zakon. Ko stoji? na mestu komaj kdaj zalaufa, hitreje kot gre? bolj pogosto bri?e, ve?ji kot je naliv bolj pogostoje bri?e ali pa gre na hitro brzino. Se pa rabi ?as, da se ga navadi. Prej je bilo to enakomerno zdaj pa kukr ga prime pa vedno preden se vklopita brisalca se preklopi rele, ki je ?el na za?etka na ?ivce. :unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 servis
Napisano

Kar poceni. Veliki servis Cliota pride dra?e. Med drugim zato ker je potrebno posebno orodje, da blokira jermenico (imam VVL), ker je malo prostora in dosti dela. <_< Kaj bi dal, da bi imel Clio od Nissana SR20VE motor s ketno. Ali pa kar ta motor ketno. :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava teflonov na V6 motorju
Napisano

Dobro samo vi imate Mazde, to je normalno. :P Jaz sem v Renoja 4000 km po menjavi olja dolil 2 deci pa ima skreto od Renoja ?e 154.000km. :harhar:

Ne resno, tak?na poraba kot jo pijete je res ?e obup. Sirius, onadva imata V6 motorje kar pomeni, da so tefloni dra?ji (jih je ve?) pa ?e delo je bistveno bolj zahtevno. Sicer pa glede na to, da izgubiti nimata kaj bi jaz resno za prvo silo poskusil s kak?nim aditivom. Kot zanimivost, spremljam eno temo kjer ima uporabnik doma dyno (in to unega, ko od?raufa? kolo in pesto pri?raufa? direkt na merilec tako, da ni izgub zaradi trenja in je zelo to?en po ve?ih poskusih in ne glede na gume). Na ?isto navadni Micri 1.0 se je odlo?il, da bo z minimalnimi predelavami in izbiro pravih elementov pri servisu pove?al konje. Ko je kupil avto je izmeril konje, prevodnost kablov za sve?ke in kompersijo. In menjal filtre, sve?ke, kable za sve?ke, olje in kar ho?em povedati, v olje je zlil nek aditiv. In glej ?ude?! celo kompresija se je dejansko izbolj?ala. ?zmeden?

Evo to?en link to objave kjer je zlil aditiv in izmeril konje. Nekaj objav ni?e pa je izmeril ?e kompresijo.

Skratka za probat je. ?e bo zaradi tega vsaj malo manj olja popil bo to bolje kot ni?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-5 NB
Napisano

moja je namre? zadnji? bila na cesti 25.10.2007....pa je vseeno zapredla in brez te?av do doma.

U madona, kje si tako na?el. ?zmeden?

PS: naj nekdo izmed moderatorjev tole kopira v DIY in zbri?e moj post. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Motomat ima ?ez Ferodo in Bremzo, ups Brembo. So razli?ne trdote ampak to ponavadi pomeni navadne plo??ice in dirkalne (zaradi katerih grejo diski super duper hitro).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

In re?itev ni samo v velikosti diskov, lahko bi bili 5 mm debelej?i, pa tudi neb tresli pomojem.

Ja res je, ne bi se tako hitro pregreli.

zdaj so trenutno brembo in mazda plsocice, zadaj pa mazda in niparts, zelo dobro zavira, sploh pri visjih hitrosti

Za probat je.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Glede na to, da menjate razli?ne znamke zavor in so vedno iste te?ave je kriva le ?e velikost zavor. Velikost diskov ponavadi dajo tak?no, da gor pa?ejo naprimer 15 col ker so cenej?e kot 16 col zaradi ?esar kon?ni kupec re?e "u fajn, bom imel poceni gume". Mazda 6 dizel (in GT) ima isto velike diske kot moj Clio pa s tem, da je Mazda 6 dosti te?ji avto. 1.8 bencinar ima ?e manj?e. Hecno je, da ima Mazda 3 GTA ve?je diske (300mm) kot vse na?tete Mazde 6. ?e mene vpra?ate bi morali Mazde 6 imeti isto velike kot Mazda 3 in bi vi imeli bistveno manj te?av. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano

Zdej,ali je to ker pri nas ni snega ali pa dovlj lepo skrbim pozimi zanj. :whatever:

In ?e to,tudi moj nima gara?e.Verjetno je to rezultat za bolj?e stanje avta.

To sklepam po tem,da 17 let star Pugi (my second car) nima niti pikice rje. ?zmeden?

No tam pri vas imate itak ogromno starih avtov pa brez pikice rje ker ne vidijo snega in soli. Ok izjema so uni v Piranu, tam ob vsaki poplavi avti vidijo kar dosti soli. :P

@Boss vse lepo in prav ampak tudi druge znamke kupijo ljudje, ki jih (po tvojem) ne perejo pogosto ampak vseeno ne zarjavijo tako hitro. Glede na to, da Mazda zastonj popravlja tak?ne zadeve je torej nekako logi?no, da se te napake zavedajo. Sam ve? kako znajo zakomplicirati za vsako malenkost, ?e imajo vsaj 5% ?ans, da lahko prevalijo krivdo na lastnika. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PRERJAVENJE MAZDA BT 50
Napisano

Meni pa avto ni prerjavel ampak samo rjavi - pa zastop ?e more? te hudi?e

Tako to je, saj sem ti napisal. Prerjavenje je, ?e je luknja v plehu, rjavenje pa to, da ima? malo rjav kolotek, kje kak?en spoj itd... ?al tako je.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.