POZOR! Novi podatki meritev potro?nje benza! Na meji verjetnosti!
Zdej od SGja nprej vozim kot sem ?e povedal precej penzić stil, kar se odra?a na porabi, 8.0127, kar pomen 502,7 s 40.28 litri goriva!
Prej?nji tank pa je zajemal dokaj normalno vo?njo, kar nekaj prtiskanja, ena dost hitra relacija (do Lu? z mafio), vo?nje po monta?i Andreja ?ifrerja in pa udejstvovanje na zapra?enem SG letali??u, pa je bilo skupno popre?je samo 10,54 litra, oz. 498 km z 52,5 litri!
Jaz sem navdu?en, pa naj samo ?e kdo re?e da so mazde nevemkok po?re?ne zverinice iz Rezije!
Poraba benza je sme?na zadeva,zdej ko mal treniram za SG, jo imam skoz nad 10 pa do 11 l na 100 km, s tem da ga jasno ne morem skoz na polno pulit, ker pol bi bla 30! Klima pa tut mora bit pr?gana, ?eprav zdej ko je spet sne?ilo bi bilo gretje bolj aktualno!
Nekatere na?e mazde - se mi zdi niti ne dojemajo da al jo vozi? hitro al pa penzionersko, ker pri men je lahko potem razlike samo kak?nih pol litra, ali pa liter, to pa je men prov
Na?alost se zgleda spet potrjuje pravilo, da so avtomobili iz leta v leto bolj "potro?ni material", ki se ga naj bi dokaj pogosto menjavalo (kot celoto)! :ne vem:
Ja sej Javar, se kar strinjam glede tega, ker na testih je ta "slavni" 3L lupo pil skoraj 5L, kar pa je dale? od treh litrov oz. pod pet litrov se pa pelje ?e tut kak?en mini bencinski stroj?ek, pa je bistveno cenej?i za kupit!
No spet se je pr men izkazal da bo poletna poraba precej vi?ja od zimske pa klima ?e ne laufa, tko da al je sonda crknla, al pa ima bk lisast polet tok te?jo nogo, glede na to da je sonda v odli?nem stanju, bo bolj to drugo!
Tko da zdele se ?e 1 mesec vozim s porabo nad 9 - skoraj bli?e deset, je pa res da vsaj vem zakaj v prometni pi?e 96 KW in zakaj je registracija dra?ja kot sem jo imel pr golfu - 40KW!
Evo zdej v roku dobrega tedna dni sem bil trikrat na benzi, pa nekako sem upo?teval pravilo - do zadnje ?rtice, pol pa pumba poje!
1. 469 km = 40.26 l (kar pomeni slabih 8.6 l)
2. 453 km = 40.73 l (kar pomeni mal pod 9 l)
3. 432 km = 37.36 l (kar pomeni malo nad 8.6 l)
Pa pr prvem tanku sem res vozil "evnu?ko" - tko obrati nikol ve? kot 4.000, pri drugem sem ga kar malo ti??al (vsaj parkrat sre?al ddd), no pri tretjem pa je bilo kar nekaj ti??anja, pa vmes ena relacija, ki je verjetno malo popravla statisiko tistega tanka!
Te ?tevilke so me kar navdu?ile, ?e posebej, ker vem da zna kak?en Golf III 1.6 75 kM piti 10 l, brez problema in to normalne vo?nje, pa tut vo?nja je verjetno malo bolj "vesoljska" v mazdi?u kot golfi?u! :mi pijemoo:
Ko je glih govora o 1/4 bencinskega tanka in da se ga gre pol filovat - dons sem prav gledal mojga mazdi?a in ko pridem do zadnje ?rtice (od kere do za?etka rezerve se zna prevozit ?e cca. 100km), sem imel prevo?enih 430 - 440 km, kar pomeni, da naj bi pri?el krepko ?ez 500 ob vklopu rezerve in bo poraba spet komaj dobrih 8, mogo?e 8.5 l, kar je ziher pohvalno za dostavljanje robe, pri?iganje - uga?anje, laufanje na mestu, 1., 2., je pa seveda kolkor mo?no tut obvoznica v igri, kjer pa ga ?ez 120 ne grem prtiskat!
Da nimate vi v 1.5 16v motorjih kak?ne skrite turbine, ki je ne uporabljate, hranite jo pa!
V starih - BG mazdah naj bi baje 1.6 16v motorji pili pod 7 litrov, zdej pa me prav zanima a je res ali ne, ker s parimi sem se pogovarjal, ko sem dobil te podatke!
Symon, ti si ?krtoba, ne prvo??i? avtu da se posladka z enmu cankar?kam!
Drga? pa fantje, ?e mate kantico v kufru (polno seveda), vam ne zasede dost placa, koristna je pa loh fuuul!
Odkar jo mam sabo, se pa (to je res) tud bolj zana?am, da ?e zmanka, pa? zmanka, pa samo dolijem, prej pa je bla total panika!
No kantico sem izna?el, ko sem enkat prevozil natanko 613 km in bil obenem prepri?an, da mi ?re avto 7 litrov :ne vem: , pol pa kajla med obemi tuneli Golovec, ampak druga? pa sem opazil se da z rezervo prevozit tut 130 km (iz prakse govorim), ker o?itno jo je kakih 10 litrov ?e noter, pa isto imam 55 litru tank!
Drga? pa me zanima, a si kaj porihtal zadevo ali te ?e vedno ba?e? Ker imamo kar par dobrih mehankarjev na zalogi, tko da ni treba v gamacentr rinit al pa bognedaj v akozmos!
Ja seeeeveda, medtem ko letakov pa itak ?e en cajt nimam ve?, tko da bo treba se probat potrudit pa kak?ne kje nafehtat!
Ja simon komunikacija ni problem, no ?e najla?je tipkam, ker mi je na Velki planini od silnega mraza primrznu jezik u stilu Butec in Butec na sede?nici!
Pred par dnevi sem dostavil pico enmu mulcu v Nove jar?e, imajo doma ?rno 323 F (zdaj jo ima on, star kak?nih 20 let), mazda je stara 15 let, prej jo je vozila mama - 1 lastnik, pa baje ni nikoli ni? crknilo, samo menjan je bil auspuh in seveda akumulator, vse ostalo pa laufa, res pa je da ga mama najbr? ni glih nabijala v ibrture! Ali pa??
Pri meni je bila ?e trikrat kriza, samo problem je bil, ?e ti predolgo sveti rezerva in si prepri?an, da avto pije pod 7 l in se pelje in pelje?, no pol se pa kar naenkrat ustavi?!
Se mi zdi, da imajo razni dizela?i ve? jeeebe z gorivom kot bencinarji, sej sli?al smo ?e par primerov renojev dizlov!
Res je, za ta denar bi lahko dobil precej novej?i avto, ni pa nujno da bi biv bolj?i oz. bolj vzdr?ljiv ali pa meni bolj simpati?en!
Pa druga plat zgodbe je ta, da kakr?en koli avto bi vozil, stro?ek goriva ostaja, sej obstajajo dizela?i, samo tut oni ne grejo na umazan ljubljanski zrak!
Jaz sem zadovoljen glede okvar itd. pri mazdi, dejstvo je pa da je vsake pol ure za 3 dni starej?a in potem slej ko prej gre kaka zadeva po gobe oz. rakom ?vi?gat, fizikalne zakonitosti pa?! :ne vem:
Danes je glih 2. obletnica odkar je pri?la k hi?i in se mi zdi primeren dan, da se potegne ?rto, kaj vse se je menjalo in kolk me je udarlo po ?epu!
Prevozil sem v tem ?asu nekaj ?ez 63.000 km (km po ?tevcu sedaj 178.000, realno ???) in spodaj sledi vse kar sem moral menjat, da sem se lahko vozil!
Govora bo o BG, F izvedbi, motor GT 1.9i 16v, l. 1993
- hladilnik, Nissens, s hladilno teko?ino in delom 40.000
- sprednji diski, Brembo, s plo??icami in delom 40.000 (prevozil 50kkm, sledit mora druga runda te operacije)
- pogonski jermen, napenjalec in le?aj, z delom 45.000
- zadnji le?aj s pestom, z delom 28.000
- akumulator Topla, 63 ah, 13.000
- sklopka Sachs (obenem mi je menjal ?e teflon?ke), z delom in ?e redni servis 80.000
- menjava "tamalih" jermenov (zarad katerih sem 1kratno obstal na cesti), 5.000
- srednji lonec izpuha (sem dal namesto njega kar direkt cev potegnit), 13.000
Slediti bi morali poleg novih prednjih diskov ?e kabli pri okoli sve?k, ampak dokler dela - dela!
Se mi zdi, da so to tak?ni direktni stro?ki, ?e sem se hotel vozit, potem ostali pa so:
- bencin za te prevo?ene kmje, nanese sigurno vsaj 1.5 Mio
- redni servisi, ki jih je bilo vsaj 7 komadov - po cca. 15.000 SIT, torej cca. 100.000
- ene feltne in dvojne nove gume, vsake po dobrih 50k SIT, skupno okoli 140.000
- GT alarm z dodatnimi senzorji, 55.000
- razna plasti?na ?ara in li?arske storitve, nekje 220.000
- Apex fedri in tr?anje na maximum - 70.000
- homologacija predelav - 15.000
- duplikat za postopek homologacije - 8.000
- registracija vozila, me pride na leto vsaj 140.000, se pravi krat 2 = 280.000
- muzika (clarion radio, Mac audio zvo?niki, Magnat oja?evalc, Kenvut Sub), 130.000
- ostale razne folije in nalepke 15.000
?e potem malo povr?no vse skupaj se?tejem, nanese .... prov groza me je kaka cifra bo ven padla ...
264.000 "direktnih" stro?kov in malo ve? posrednih - 2.5 MIO in tudi nekaj ?ez cca. to pa se mi niti ne zdi tolko malo, vseeno pa kar se ti?e mojega priganjanja mazde in pa koliko se je kvarila (?e upo?tevamo da ni glih nova), lahko samo re?em, mi telih 264.000 ni tolk veliko in si ?elim, da kar nadaljuje s tem tempom!
P.S. Kar pa se bencina ti?e, mi je pa skoraj isto kuril Golf II 1.3 B 55 KM (malo pod 8 l), mazda pa mi na isti relaciji kuri 8.3 - 8.6), kar me zelo navdu?uje, sedaj pri dostavi hrane sem celo (drugi? sploh z mazdo) pri?el pod 8l - tam nekje okrog 7.8! No ampak vo?nja je bila pa taka, da si zaslu?im, da me izklju?ite s foruma!
Upam, da sem dovolj podrobno in iz?rpno napisal, kje vse me je ?evelj ?ulil v preteklih 2 letih , za konec lahko samo ?e ugotovim, JA AVTO JE STRO?EK IN TO VEEELIK!!!
?uo sam ve? i prije tvoga posta, za neke gadne situacije sa ovim Ina govnom. Ako ima? mogu?nost, ipak bi bilo dobro da se takvu robu nekako sankcionira i spre?i zajebavanje ljudi!
Spla?a se ti Kastrolovo ponudbo mal prevert, ?e si iz lj al okolce, majo ful ponudbe v Gama centru, pa ti bodo tut znal svetovat, ker imajo mazde v malem prstu!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
POZOR! Novi podatki meritev potro?nje benza! Na meji verjetnosti!
Zdej od SGja nprej vozim kot sem ?e povedal precej penzić stil, kar se odra?a na porabi, 8.0127, kar pomen 502,7 s 40.28 litri goriva!
Prej?nji tank pa je zajemal dokaj normalno vo?njo, kar nekaj prtiskanja, ena dost hitra relacija (do Lu? z mafio), vo?nje po monta?i Andreja ?ifrerja in pa udejstvovanje na zapra?enem SG letali??u, pa je bilo skupno popre?je samo 10,54 litra, oz. 498 km z 52,5 litri!
Jaz sem navdu?en, pa naj samo ?e kdo re?e da so mazde nevemkok po?re?ne zverinice iz Rezije!
Dobrodo?li na forumu!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani