Ker sem imel mal prevec cajta sem se odlo?u da iz avta ki ga imam da dele odmontiram zavorne ?eljusti, jih obnovim in montiram na mojo Mazdo.
Bom vidu do kam bom pr?u, ker ni tok lahko (beri poceni) kot sem mislu!
Pa za?nimo: odmontiral prednje in zadnje ?eljusti
Prvi problemi ?e pri vodilih!
Sledi postopek demonta?e "bata":
S stisnjenim zrakom "porinemo" bat ven iz ?eljusti. Uporabimo en kos lesa ali podobno da nam ne "odleti" ven. To je sploh pomembno pri prednih ?eljustih kjer sta dva bata. Druga?e gre ven samo eden.
S kak?nim majhnim izvija?em previdno odmaknemo za??itno gumico in bat vzamemo stran.
Gumico potisnemo navznoter in pazljivo odstranimo varovalni obro?ek okrog gumice. Gumico odstranimo.
Dol vzamemo ?e notranjo tesnilno gumico.
In vidimo kak?no je stanje batkov in gumic. Bolj slabo. :ne vem:
Zaenkrat tolk. Zdej moram za??itit vse odprtine in navoje in potem dam peskat.
When I had my 19's I ran a 19x7.5" rim with a +45 offset on 235/35/19 tires. You'll be able to get away without rolling your fenders on a 225 tire though, but I liked the meatier look with the 235's. You will need to roll your fenders but after that I can guarantee you that you won't rub. I carried 3 people in the back and a 150 lb system in the trunk with my tires tucking and no rubbing whatsoever.
Tle ?e neki:
Q: Can you put 18 inch rims on a 2004 mazda 6 without any modifications. If so what's the biggest you can go?
A:yes any front wheel drive 18" wheel with a 225/40r18 tire will work but you must roll the rear fender lip up so no rubbing will happen 19" is an option as well tires size 215/35r19
20'' wheels is the biggest you can go, with 225/30R20 tires.
Glih najbol? verjetn ni ker zdej nima? termi?ne varovalke. ?e ti slu?ajn kak?na voda not pride pa motor od ventilatorja "zarusta"! (sm vidu to ?e - sicer pr Renault Scenic-u!)
Mi lahko gdo razlo?i kako se moja armatura razdre oz. trenutno me bolj zanima gretje zadnje ?ipe. Kak?en bi ?e lahko bil vzrok da ne dela? Se pravi ledica v stikalu se ne pri?ge rele se sli?i ko priklopi gretje pa ne dela ?rte pa tudi niso videti nikjer po?kodovane jaz sem sicer meril ampak mislim da nisem prav. Kako se pravilno izmeri ta ?rte? ker so vzopredno vezane in ne vem kako bi zmeril vsako posebaj.
Jst sem imel pri enem avtu prekinjeno ?ico - tam kjer pride iz avta v vrata prtla?nika - v tisti gumi. :ne vem:
Veselilo bi me, ?e prilepi? kako sliko, ki dokazuje to izjemo med motorji .
?e pogleda? na Allmazda.net vidi? da se dajo kupiti podlo?ke za ventile razli?ne debeline - za motorje 1.3 in 1.6 za Mazdo 3 - torej niso samonastavljivi.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem imel glih eno uro cajta pa sm cilindr?ke spucal da vidim ?e bodo ?e dobri.
Pa sam eden je mal "tko tko" ostali so ok.
To je prej,
to pa zdej.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani