Skoči na vsebino
?i??enje karterja
Napisano

mi_c_ho #: v priponki je slika mojega cedila od v?eraj, po prevo?enih cca 38.000km od zadnjega ?i??enja karterja. Dodati moram, da je bilo 20tkm prevo?enih z Mazda Dexelia, kar je zafural uradni Mazda servis Avto ?erbinek, razlika pa z Mobil 1 ESP 5W-30. Tudi v?eraj sem nato?il Mobil. Avto sedaj prede kot mucek.

podlo?ke?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje karterja
Napisano

Kupil sem ga pri 120.000, pri 160.000 sem pregledal cedilce ki je bilo kot novo, prej ne vem kaj je lastnik to?il noter, jaz sem 2x Dexelio. Zdaj jih ima 208.000, me zanima kako je cedilce(Dexelia noter).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 akumulator!
Napisano

Mislim da je tudi pri meni pri?el ?as za menjavo akumulatorja, noter je namre? ?e original (2007). ?e vem, da mi bo zdr?al naslednji toliko let, sem pripravljen kupiti tudi original. Kak?ne izku?nje imate? Cena, dimenzija?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

po odstranitvi DPF
Napisano

21.000km po odstranitvi, enako :)

razlika je v porabi, zdaj je 6,5. Liter je ?la dol.

Olje sem menjal ob odstranitvi, zdaj ga moram spet. Ni ?lo niti deci gor niti deci dol :danzoman:

20.000 je po moje zdaj normalen servisni interval, ker ni nafte ve?..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

@Dpicul, posredujem Simonov odgovor na vpra?anje:

Le?aj ima Beja d.o.o na zalogi 013625777  cena je 40 eur.

LP
Simon Pelko

hvala. Ga pokli?em, upam da ve kak le?aj gre noter, in bi ga kar naro?il.

gospod me je na hitro vpra?al, katero dimenzijo pa potrebuje?? On je ne ve na pamet. Tako da sem kjer prej :glare:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup EGR-ja
Napisano

na?eloma se tak ventil kot je na sliki samo spuca. Ima pa? navitje in sprejemljivi upor ki spremlja pozicijo ventila. ?e se zatakne ali ne dela lepo, javi lu?ko.  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 diesel ne vle?e
Napisano

Potem za zacetek predlagam da naredis rocno regeneracijo dpf doma. To je zastonj pol pa naprej

Imam mazdo 6 143ks. Te?ava je v tem da mazda v klanec na avtocesti ne vle?e in tude med prestavljanjem iz npr.2 v 3 prestavo pri 2200rpm se sli?i kot bi vlekla fov? zrak (za?vi?ga). Imam prevratn dpf, v petek je bila vzeta turbina dol in spucana(beja servis) tako da je kot nova, EGR mi je g. Pelko spucal pregledal vse cevi ?e kje pu??ajo pa je ?e zmeraj isto. Naprimer z 4 prestavo se peljem 60 km/h dam gas do konca in se 4-5 sekund ne dogaja ni?(motor zelo po?asi pospe?uje) ko pa pride do 2000 rpm pa turbina normalno vle?e in ima pravi navor, in ?e primer z 6 prestavo v vi?njegorski klanec pri 130 km/h pod klancem pohodim do konca na vrhu klanca je hitrost 110 km/h ob tem da ne spustim noge iz gasa. Ra?unalnik ko sva ga priklopila na servisu ne zazna nobene napake. Ali mogo?e kdo ve kaj bi bilo ?e za pogledat.

LP Matej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.