Skoči na vsebino
sve?ke
Napisano

Ne pretiravat, js pri bencinarjih do 100 kkm niti ne odvijem sve?ke(?e so IRIDIUM-Laser), tako al tako se menjajo na 100 kkm, pa imam 33 let prakse ?raufanje teh kant.

V?igalne ne bodo crknile kar tako, prej ti zjutraj ne bo zalaufal na vse cilindre, to je znak da so sve?ke podelale svoje.

Pri svojih 191+ KW, sem jih prvi? vzel ven pri 101 kkm in guess what, niti nisem pical-?telal, samo nove not pa gasa.

Take: http://www.ebay.co.uk/itm/MAZDA-6-2-0-NGK-...=item19d04ed365,

je to dobra cena?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filtri olja Mann
Napisano

Z prijateljem sva na pivu malce debatirala in me je malo prestra?il, kar se ti?e filtrov olja Mann. Baje da niso bogve kaj (naj bi se hitro zama?ili). Zanima me, ?e je na tem kaj res ali ne.

Zaenkrat se ?e nisem spravil k menjavi olja, saj me skrbi filter, rad bi pa samo najbolj?e za Xedosko :)

Do sedaj sem kar nekaj avtov menjal in niti 1x nisem imel te?av z Mann filtri! lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sve?ke
Napisano

Pogledal sem v knjigici od 323f in isto pri xedosu kje rje pisalo NGK BKR6E-11 za Toyoto pa pi?e NGK IFR6T11 (te so iridium) in take kupil pa ni bilo problema, lahko pa experimentira? pa bo? videl ali je kaj druga?e ampak normalno se original najbolje obnese.

edit:

ebay da tote, da bi bile primerne

ITR6F13 (4477) NGK IRIDIUM ZUENDKERZE MAZDA 6 (GG) 2,0 141/147 PS BJ.2002-2007

preveri v knjigi ali ti pa?ejo potem pa ?e rabi? ?e dobro ceno pa lahko preverim za koliko jih dobim pri mojem dobavitelju.

Pi?e: LFG1 18 110 oz NGK ILTR5A13G
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

katere zadnje plo??ice mi priporo?ate za zadaj? Nisem jih ?e dal dol, mislim da so gor ?e original. Po spustu s Vr?i?a so za?ele konktretno ?kripat na levi strani..

Tud ?e so 3? ve?, samo da so dobre.

?e so ?e original diski gor se baje ATE plo??ice lepo ujamejo z njimi tako da ni nekega zvijanja in podobno. lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

sve?ke
Napisano

Jaz sem bil najbolj zadovoljen z tistimi, ki pi?ejo v knjigici (na starih Mazdah) in ja je bil NGK kateri tip pa poglej.

Kaj pa model? Kar navadne ali kaj drugega k so neke laser line, iridium, v power, g power....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin filter?
Napisano

Ejga, ti jih pa res streljas. Tko da mas kr taprav nick.

(Joke)

Ja,hehe,itak. Je pa tako da moj zadnji bencinar je bil ?koda Forman pred cca 15leti in od takrat me servisiranje ter zgradba benzincev ni nikoli zanimala. Zato me je nekako presenetila ta zadeva z bencin filtrom. Kaj ?e?. Koliko pa kaj stane ta re??
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin filter?
Napisano
:rulam: , hehe,sem mal zmeden zdaj. No,Labi,jaz sem to po dizelskih standardih iskal :hohoho: ,ne. Torej ?e je pod avtom a je to potem neka ne dostopna zadeva kar pomeni jebo pri menjavi in posledi?no ?ok za prora?un?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin filter?
Napisano

Danes mi je eden pametoval da bi na moji 6ki mogo tudi bencin filter menjati :blink: .

A bencinski avti sploh imajo tak filter? Sem pregledal celo ma?ino pa nimam pojma kje bi ta zadeva bila in ali jo sploh ima!

Ve kdo? Ajvar,ti ziher ve??

lp.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

pri meni trese...sam ne kriticno

zavore od mazde niso narejene za 200km/h zaviranja...par takih ostrih zaviranj iz visokih hitrostih pa je konc

200kmh :blink: ,uhh pa jaz omedlim pri tkem ?usu,kaj ?ele da bi za bremze skrbel,hehe.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Glasen udarec po speljevanaju
Napisano

Jep, tole je pa sli?ati skoraj pri vseh trojkah,petkah,pri ?estkah pa ne vem,hehe.

Se mi zdi da 6ke imajo pdobno zadevo in sicer ne kot pok ampak kot nek preklop stikala se sli?i. Pa ne glasno. Mora? biti pozoren pa brez radia da sploh sli?i?. lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

Ja mam ze 135000 km in morm jih menjat k so cist rjavi, pa trese mi ful ko bremzam. Tko da bom menjal da vidim kaj je narobe.

No,?e bo? to kmalu urihtal poro?aj kako se kaj obnesejo in kaj si gor dal. lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

jaz sem napisal za tele, ki poznam oz mam izkusnje :cheers:

Ok,qll,hvala. A za ATE diske so ok kar njihove plo??ice ali pa kake druge(Ferodo, Nipparts...)?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski
Napisano

npr brembo diski, ferodo ploscice, ate diski, ate ploscice, nipparts ploscice, original ploscice

sam ne original diske, ali pa trw, national, textar

iceman, kako to, da moras tudi zadnje diske menjat?

Kaj pa Zimmermann? Eni pravijo da so ok. lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Klima servis
Napisano

A poznate koga med MB-LJ ki dobro servisira klime v avtu. Tak da je zadeva narejena kot mora bit: neko olje se baje menja ne, pa plin, itd...kaj pa vem,vse, :blink: .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.