Pelji k pelkotu da ga pregleda tako, kot se zagre.
Je pa slaba diagnoza ze to, da antifriz zginja nikjer pa ni nobene luze ali pa sledi spuscanja. To, da kao nekje spusca tako malo, da izhlapi oz. ne opazis je bla bla.
S sprednjimi celjustmi ni ful dela. Je pa bolj enostavno zamenjati komplet celjust. Problem nastane pri obnovi zadnje celjusti. Tam se pa ponavadi ne splaca, saj je cena obnove visja od cene nove celjusti (aftermarket).
Potem raje vzami tole. Snema spredaj in zadaj. Slika je pa fenomenalna in se nisem videl boljse slike od aftermarket zadev. Sliko ti prikazuje cez cel enkran in se vidi odlicno tako podnevi, kot ponoci. Med voznjo lahko preklapljas med sprednjo ali zadnjo kamero. Lahko pa tudi ugasnes ekran in imas klasicno ogledalo. Seveda kamera dela v ozadju.
Nerabis nic s pajserjm. V avtu zategni rocno in simuliraj, kot da zelis speljati. Nekdo naj opazuje motor in ce motor ful skace je nosilec zanic. Stara sestka ima tri nosilce. Po vsej vrjetnosti je hin desni nosilec (cca. 50€). Vsi teli nosilci so oljni nosilci, kar pomeni, da ko so hin spustijo olje. Preveri ali imas kaj umazano od olja.
Si že kaj našel? Sem par dni nazaj pogledal malce pod avto in me je isto glava zabolela. Sicer še stoji nekak gor,je pa tudi že polomljena zaščita in sam uprašanje časa,kolk časa bo še 🤔
Cimprej pelji k nekomu, da ti zadevo fiksira. Enkrat ko bos plastko izgubil je prepozno.
Jest ti predlagam, da se sam zapeljes do avtoodpata in prvo pri nas preveris, ker teli "dilerji" kar neki na blef recejo, da nimajo, ker se jim neda zajebavat s telimi plastikami za male pare. Jest sem recimo za oceta ene par let nazaj kupil to plastiko k jo je kupil alex pa sem dal na ebayu 30€ za rabljeno.
Olje je 5W-30. Na prvi generaciji sem delal generalko pri 180 k km. Pri 300k km sem jo pa prodal in je po generalki popila minimalno olja. Razlika med min in max na sipki je slab liter. Ko bo v motorju manjkalo dober liter bos dobil lucko. Se pa strinjam in je bolj preventivno sem pa ke preveriti nivo olja, kot pa cakati na lucko.
Generalka je na neuradnem servisu cca 500-600e. Naceloma se ni taka panika, saj delas servis na 15k km, kar pomeni, da samo enkrat dolijes 1l. Problem rata, ko avto s casoma zacne bolj "piti" olje.
To je kar veliko za te km. Meni še tri deci ne spije na 20k km pa je 2.5 2008 letnik 240k km prevoženih. Se bojim, da bo potrebno narediti generalko (novi batni obročki, tefloni, tesnilo itd.), da se bo to rešilo tako, kot se zagre. Z raznimi aditivi pomoje nebos nic resil.
Tako je varovalko vzemi ven in nebojo delali. Lahko tudi izklopis motorcek za pranje zarometov, ampak to imas veliko vec dela, kot pa da varovalko ven potegnes
On ima vse videoposnetke poučne. In to dobesedno, ker jih učitelji uporabljajo v šolah. Sem gledal na njegovmu profilu k mu folk pošilja slike iz predavalnice.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Pelji k pelkotu da ga pregleda tako, kot se zagre.
Je pa slaba diagnoza ze to, da antifriz zginja nikjer pa ni nobene luze ali pa sledi spuscanja. To, da kao nekje spusca tako malo, da izhlapi oz. ne opazis je bla bla.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani