Boš pregural. Truga gor in gremo. Pač ne boš mel vez mleka in piva zraven.
Meni je šla ABS enota. Je pa to težave te enote, natančno MK60 (če me spomin ne vara).
Pa samo enote z ESP-jem, ki pa so na dvojkah redke.
Večina kupi na odpadu rabljeno, ki seveda ima isto hibo in prej ko slej odleti. Original je draga ko pes, ca. 2000€, pred 5 leti. Jaz sem pa dobil mehanski del enote ATE nachbau.
Obstaja samo za to enoto, že to nekaj pove, če vse ostale dobiš samo na uradnem servisu.
Ostalo deli podvozja ali servisi po knjigi (olje menjalnika, hladilna, svečke, filtri,....).
Avtič je super.
Hahah, seveda diski spredaj pri 4.5 letih. Zdaj pa Brembo drži v nulo.
Večina nas govori o valovitih diskih (warp). To se zgodi lahko ko vroč disk zapelješ v lužo.
Sem pa enkrat enga mojstra zasledil, ki je trdil, da je to larifari in da je to samo slab tovarniški material.
Žal v tovarnah več material ne odleži, da bi se silnice v jeklu poravnale. Tak material se potem hitreje zvije.
Na 175/65R14 sem čutil pri spustu iz brega, cukasto bremzanje. Ne znam razložit.
Na letnih 195/45R16 pa je volan treslo. To sem tako uspel ponovit, da sem na 90 kh/h prišel in krepko stisnil, še vedno pa majn kot abs. Pri nižjih hitrostih, je ta močan pojemek prehitro izginil, da bi lahko pošteno diagnosticiral.
Po menjavi pakn in doskov spredaj je pa 7 let mir.
Da se vrnem nazaj. Lahko so tudi novi diski problematični.
Sem pa nazadnjr slišal, da so enmu diske menjali na reklamacijo, na koncu pa je bilo nekaj drugega na podvozju zanič. Se ne spomnim več kaj.
Če bo na pokrovčku bil Mazda znak boš 99.999% ziher.
Na Getzu smo tak dol spraskali PLW in na servisu kupili original nalepko, ki je gor pasala. Avto je 2005 letnik in ma te felne za letne od novega. Do danes ni blo težave. Pa čeprav so 0.5J preširoke.
Ja saj tako nekako najbrz pride, samo se ki zdi cena za jermen mocno navita na autodoc so danes ko majo 45% popusta 15€ dayco, ghates pa conti pa celo pod 11€
Original deli so dragi. Da te molzejo med garancijo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj si jih vprašal kaj al kak si dobil to sporočilo?
Kolko gledam njihov mail, navaja Mazda kataloško, ki jo tudi potrjuje ATE stran.
Edino kaj bi verjel, če so imele kake reklamacije.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani