Skoči na vsebino
Mazda 5 2015 Takumi
Napisano

To?no tako. Ko se malo stemni imamo roke, da obrnemo ro"ko na pri?gane lu?i... in smo takoj vidni.Ve? kot je te elektronike v avtu bolj se folk zana?a nanjo in bo ?e veselo, ker kot smo ?e vsi ugotovili, ne deluje vse tako kot bi moralo ali pa smo si mi zamislili. Kar naj trpajo ?e ve? teh pripomo?kov. Jaz zase osebno vem, da nikoli ne bom zaupal samovoze?im avtom. Ne zaupam niti "prevozom" kaj ?ele tehniki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Meni so vpoklic zrihtali v 15 minutah. Priklop na racunalnik, ugasni porabnike, se akumulator na polnilec, eno flashanje, izpis in vozi misko ...

Sej meni v bistvu tudi... samo 15 min so se pregovarjali mehaniki, kdo se bo lotil zadeve, nato je tisti, ki so ga izbrali moral pokadit cigareto do konca, nato je stvar lagano naredil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Kako ve?? Kaj pa ?e jih ima manj?

Nima... sem ?e preizkusil.Zna bit pa, da se bo pove?al interval med regeneracijami.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Evo, danes sem re?il vpoklic. Vse skupaj 45 min. Malo sem se pogovoril z mehaniki, malo smo podebatirali o koncertu, popil se kapu?ino in je bilo fertik.

Pa ni? ve? konjev nima sedaj. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na bo razlika ?e kupim akumulator z ve?jo zagonsko mo?jo od priporo?ene oz minimalne?

Podobna, kot ?e kupi? 20W oja?evalec za v avto ali pa vzame? 100W. Oboje bo delalo a 20W bo na limitu medtem ko bo 100W igral z lahkoto in imel ?e rezervo. Ali pa, ?e vzame? mazdo benzinarja in se vozi?, z dizlom pa ima? vedno rezervo, ?e je treba na hitro prehiteti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2,2 Skyactive 175 KM
Napisano

Nivo olja je 1mm pod zgornjo luknjico. To je O.K.

Se pravi greste kdaj tudi le zamenjati olje ... pa filter olja ... kot redni servis pa potem ?e ostale filtre? + ?e kaj drugega.

attachicon.gif20191008_161435.jpg

To ni olje niti na max. Do x ?rtice ti manjka ?e dva cm. Kot sem napisal, meni se je iz?lo z rednim servisom in nisem rabil it prej zamenjati olja. ?e pa bi se mi zgodilo, bi pa? naredil cel servis hkrati. Sigurno ne bi vozil avta dvakrat na servis. Sicer pa sedaj, ko se mi je iztekla garancija-by by uradni servis.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dr?i...motul 0W-30 ali 5W-30 dajejo not ameri?ani v bencinarje. Za dizle pa pojma nimam kaj bi bilo bolje.

Motul in pa mobil 1 sta po moje najbolj?i olji.Za ta olja vem, da niso iz recikliranega olja.

Ostali pa me?ajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Original olje je Total.

Vem, da ga total fila v kante. zdaj po moje je ravno v tem problem. Vsi vemo, da je dextelia bolj tako-tako olje. Naslednji? obvezno dam druge znamke noter. Letos ga zaradi garancije nisem hotel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ugrabljam temo, ker ima taprav naslov v tapravi kategoriji.

Samo preverjam... servisni interval za doti?no mazdo je 20kkm, olje se pa iztro?i po 15kkm? Vsaj tako me opozarja indikator za menjavo olja.

Kako se drugi odpravljate na servise? Naredite redni servis toliko prej in imate zaradi tega vi?jo frekvenco rednih servisov ali pripeljete dvakrat v dveh mesecih na servis?

Meni se je nekako poklopilo 0% olje z rednim servisom. Mogo?e mi je kak teden gorela opozorilna lu?ka za servis.

Ampak to ni ni? takega. Mislim pa, da je dobro it na servis tudi prej, ?e pa? olje izgubi svojo kakovost in se pojavi 0%.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse, kar je vec od minimalne zahteve, bo bolje - vsaj na dolgi rok. Zdaj za vsak evro nima smisla sparati pri zadevi, kot je akumulator ...

Pri teh stvareh ni za ?parat... kakor tudi ne na gumah. Denar boste lahko pri?parali na salamah in pivu...manj hrane bolje je. Pri teh stvareh pa nima? kaj-kupi naj stane kolikor pa? stane.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 2015 Takumi
Napisano

Ne vem to?no na kako ob?utljivost imam nastavljeno.

Je pa ?udno, da ko zapeljem v kak ppodvoz se lu?i pri?gejo v hipu, medtem ko grem v tunel pa rabi par sekund.?udno...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 2015 Takumi
Napisano

?e se nasproti pelje in prehiteva v ?karje, ga vidim brez, da ima lu?i, al pa ?e ima reflektorje...in bom ustrezno re?eval problem...samo tem pacientom ne pomagajo led dnevne lu?i spredaj...niso zato...

Ob slabi vidljivosti so zadnje pomembnej?e...vsaj zame...

Sej to smo tudi povedali, da bi moral vsak ob slab?i vidljivosti(de?, sneg, megla) ro?no pri?gati lu?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 2015 Takumi
Napisano

So pa neprizgane zadnje luci problem ob dezju ali slabsi vidljivosti, ko je dovolj svewtlo, da senzorji ne zaznajo pomanjkanje svetlobe ... Pa se nekateri (predvsem Renault) so imeli do nedavnega tako, da pri najbolj prodajanih paketih opreme ni bilo zraven senzorja za svetlobo... in je bilo potrebno posebej doplacati nek minimalni znesek ... ce se prav spomnim okoli 50? ... Vecina itak ni doplacala zato pa je najvec, ki imajo zvecer prizgane samo prednje LED dnevne luci ravno Renaultov :)

Ok... tu se pogovarjamo o resnih firmah. Res je, renolti vozijo v tunelih brez lu?i zadaj. Take bi treba kaznovati, ker je res nevarno.Ali pa prepovedati prodajo brez avtomatskih lu?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 2015 Takumi
Napisano

To je podobno kot s telefoni. Kako smo lahko pre?iveli z nokiami, ki niso bile "pametne"?

Danes mora bit zaslon 20 cm.

Verjetno,da se lep?e vidi ?rke in slike. Je bolj varno gledati vanje med vo?njo. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 2015 Takumi
Napisano

Jaz sem tudi mnenja, da pa? ima? pri?gane dnevne(spredaj) in ?e se poobla?i ali je nenadoma manj svetlobe, pa? ro?no pri?gem lu?i in svetijo vse. Kot je napisal ?e Boss, kako le smo vsi pre?iveli brez pri?ganih lu?i?

Da so dnevne pri?gane pride prav predvsem takrat, ko vozi? in je sonce za tabo.Druga?e je pa brez veze. V tunelu se itak avtomatsko vse pri?gejo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Premijum znamke imajo po mojih osebnih izku?njah zaenk. suport svojih strank. Vsaj z mazdo je bilo tako. Sedaj ko nisem ve? na premijum znamki, je odnos druga?en.

Odvisno, kam si jo vozil. Verjetno niso vsi servisi enako dobri. Recimo pravijo, da je koprski servis, za tvoj avto zelo neprofesionalen in slab.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

A ima ?e kdo te?avo z ob?asnim pokom ?ez le?e?e policaje ali kako ve?jo udrtino itd. Opazi se, ?e gre? po?asi, sicer poka ni, pa ?e to ne vedno?? 2017 letnik 6ka.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pokom ?esa?Kje to?no po?i in kako?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Alex ....a" premium" znamke imajo vpoklice ???? :P  :P  :P  :P  :P

Da, premium znamke lepo poskrbijo za svoje zveste stranke s tem, da ti pravo?asno pregledajo avto in ti zastonj nadgradijo softwer z bolj?im.

To je pravi odnos do strank. Te bokj low budget firme pa tega ne storijo in je, ko se stvar pokvari to tvoj problem. Ve?inoma niti ne priznajo serijske napake.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Dej pelji pred mano pa povej kolk ?asa so ti delal, da vem kdaj peljat avto(pa ?e se kej bol? pelje seveda),.. ker majo ?utast urnik in moram zmeraj med delovnim ?asom peljat. Peljem pa zmeraj v Koper.

Jutri pokli?em, da se zmenim za termin.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Se vidi da Alex ne bere postov :D poglej mal gor

Jap... sem spregledal. Berem, betem, v?asih se tudi ?udim nekaterim. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.