Preden se zapeljem do Pelkota bi vas prosil za pomo?,?e kateri ve kaj.
In sicer, avto je Mazda 6, 2.0 dizel l.2008, in ob zgretem (samo zgretem,ne pri hladnem) motororju nekje med 1.5 do 2.0k obratov,pa? do vklopa turbine avto cuka ob konstantnem gasu...ob pospe?evanju pa se mi zdi da posledi?no do 2k obratov slab?e potegne, kot da bi ga nekaj du?ilo. Se pa to dogaja ve?inoma v 1.,2.,3. prestavi...
Olja je dosti, hladilne teko?ine tudi, tako da mislim da tesnilo glave ni krivo,vsaj to sem imel prvo na sumu.
Naftni filter?
?e bi kdo kaj vedel, bi prosil za pomo? grem v petek na morje, pa da nebom osivel na poti tja in nazaj
Zna biti kaka soba ali ucenje sob. Pelko ma aparature za to. Vsekakor pa preveri pred potjo
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Danes mi je med vo?njo nehalo hladiti po kaki uri in pol vo?nje do dveh, nekje na Kne?aku. Ne bom govoril, da smo bili do Trojan vsi kuhani kot juhca v avtu. Torej:
- Ko klimo pri?gem se takoj vklopi ventilator.
- cev, ki navadno crkuje pri teh avtih je bila ?e menjana.
- plin je v sistemu (preveril s kratkim pritiskom na oba ventila za izpust)
- Rele pomojem deluje, saj sem ga med delovanjem menjal z onim od meglenk in je meglenka delala, ko sem pa rele od meglenk dal h klimi ni bilo ni? od ni?.
- cevi klime niso hladne morale bi biti ledene.
- ob vklopu klime se ne sli?i tisti klik oziroma pk ki se sli?i sicer ob vklopu, na enih avtih ?ez nekaj sekund na mazdah pa takoj.
Evo sedaj pa zbiram predloge kaj je crknilo. Spet.
Aja: M6, 2007 FL CD120 DPF.
?e da je v sistemu, a kdaj je bil nazadnje menjan? Jaz sem menjal eno leto 'nov' plin, pa mam sedaj ?eljen rezultat
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
kak?en nasvet kam ga peljat na servis, da bo dobro opravljeno in pravi?na cena? Potrdilo o servisu bi sicer imela, ni pa nujno da je uradni servis ker garancije itak nimam ve?.
samo en naslov je potem Avto Pelko Medvode, pa tudi 700 ne bo...?e pa ?tefana lepo pogleda? bo pa ?e ceneje...
?e se ne motim je v tem motorju zobati jermen in ga je pametno menjati pri zapovedanih 120.000km. Sem pa ?e tudi sli?al, da naj bi bili novi jermeni tudi za 200kkm ali ve? samo jaz se v tvojem primeru ne bi zafrkaval, ker ?e odtrga jermen bo ?kode mnogo ve? kot 700?.
V 2.0 je jermen in sponar (cd143)
Za psa 1.6 pa nisem cist ziher ce je
Sem ponosen lastnik Mazde 6 diesel 136KM, s prevo?enimi 346.000 km. Avto sem kupil v Nem?iji leta 2005,s prevo?enimi 45.000 km. Redno servisiran v doma?i servisni delavnici :-) , nikoli niti ene same okvare!
Zadnje ?ase opa?am da mi ventilacija ne dela ravno najmo?neje, oziroma ko nastavim na najvi?jo mo?no mo? pihanja, piha tako kot je prej pihalo nekje na srednji stopnji.
Zanima me ali ima kdo izku?nje s tem, kaj bi lahko bil vzrok za tak?no pihanje.
Pravtako se mi ob zimskih dneh, ob?asno nekontrolirano vklaplja oz. izklaplja webasto sistem.
Hvala za pomo?
Webasto dela cisto ok se sam vklaplja glede na zunanjo temperaturo.
Verjetno kak stik, vlaga ipd na komandni plosci ventilacije, ki je zadaj nekje za volanom....
Sem iskal po forumu pa odgovora na svoje vpra?anje nisem na?el ... se pa opravi?ujem, ?e slu?ajno ponavljam temo
Torej vpra?anje: Ko intenzivno pospe?im, recimo pri prehitevanju, ko se avto spredaj dvigne in dose?e ve? kot 2200 obratov se pojavi zvok, ki ga do zdej ni blo sli?at ... takle je, ?e so okna odprta in radio na tiho se ga komot sli?i, sicer se ga ob ugasnjenem radiu sli?i tudi v kabino pri zaprtih oknih ... Torej avto nekako za?vi?ga, kot da bi zrak prihajal nekam kjer ni prostora ... ne znam druga?e povedat
Ne ?vi?ga turbo, da ne bo pomote, avto pa to dela samo pri agresivnem pospe?evanju po ravnem, ?e pospe?ujem v hrib tega zvoka ni, prav tako ga ni na mestu ob pritisku na gas in ni ga ?e recimo v kerikoli prestavi mirno pelem v visoke obrate, torej samo pri agresivnem pospe?evanju
?e eno vpra?anje: ko dle ?asa stoji, recimo ?ez no?, se ob v?igu za sekundo vklopijo 3 rumene lu?ke, tista za zdrs koles in ?e dve, vendar ugasnejo takoj po v?igu ... Kdo ve kaj bi lahko bilo?
Hvala ?e v naprej za pomo?
Kaj tebe matra sploh?
Sej je tanova tudi brez senzorjev... in racuna tlak iz tega, kako hitro se katero kolo vrti ... zato ima tudi tipko, s katero po vsakem polnjenju gum ali premontazi... to pritisnes, da se skalibrira ... vsaj tako nekako je zadnjic razlozil Primoz na MMSu ...
Ja saj to je to. Zato tud prestizne mecke z rezervo ne grejo vec kot 30
Meni se je tudi to zdelo cudno... saj obstojajo modeli (ponavadi tisti z osnovnim paketom opreme), ki nimajo senzorjev za nadzor tlaka... Pa je bilo receno, da imajo tisti drug racunalnik, ki niti nima te funkcionalnosti ...
Hvala bogu da ima facelift to integrirano v TCS kot VAG
Enkrat ze sprobano
TE je imela serisjko alu feltne ... vsaj jaz sem na prejsnji Mazda6 CD120 TE SPC dobil ze original 17" alu ...
Se mi zdi, da oprema CE pa je imela 15" navadne feltne ...
huda lokacija ni kej
Sorry za off, ampak mislim da smo ti pomagali kam pes taco moli....?e nekdo da la?en opis opreme to samo zato da postavi navidezno ceno in i??e nekoga ki ne pozna avta - v glavnem prodaja meglo
Ma fora je v tem, da takoj ko sem pre?altal na letne gume in feltne, mi je malenkost treslo. Sem ?el centrirat, je bilo ?e slab?e :-) Naslednji dan sem ?el nazaj, so rekl da je guma fu?...jaj?asta.
Grem tja kjer sem jih kupil (v lj, gume-pnevmatike), gledajo in gledajo, ugotovijo, da je ena feltna mal zvita. To sem sicer ?e vedel, ker so mi to?no tam ob monta?i novih gum rekli, da so eno feltno komaj scentrirali. Ampak tisto sezono je bilo ok.
Ok si re?em, gremo popravit feltno. Jo peljem h Jermanu v delapo vas, tipo zrihta u nulo, zmontiramo isto sranje. Pri vuklanizerju sem bil v enem tednu 5x. Kar imam od tega je ponovno en zjeban navoj za kolo na zadnjem pestu.. Ampak, to ?e ni take sile.
Skratka, gledali smo gume in dejansko ni nikjer o?itnega odstopanja. Rekli so mi, da se grem lahko ?e bunit direktno k uvozniku, oni kar lahko naredijo je, da gume po?ljejo v Nem?ijo (bridgestone)...Potem sem malce obupal, ker sem jih mel poln k****.
Sedaj pa se mi je en ?uden zvok pojavil, pa ?tudiram ?e bi eventuelno lahko bil le?aj. Pri cliu sem menjal oba zadnja, vem kako je to ko orenk tuli. Tukaj ni ma ni? tuljenja na AC, edino ?e je v kaki za?etni fazi, pa da se bo ?e kaj pokazalo...
Sem sumil na to, ampak zadnji? ko sem preverjal ni bilo ni? pregrevanja. Ok, bom danes ?e zadaj preveril, takrat sem samo spredaj. Pred tem sem bil pri Pelkotu mi je menjal zavorno olje in spredaj namazaj ?eljusti itd...Dobro leto nazaj so bile menjane vse gumice tako ,da mislim da to ne bi smel bit problem.
Ne kompliciri daj zamenjaj obe prvi feltni, ce trese naprej je na roki, ce trese na drugi strani - ni nujno da bo pa je guma ali feltna
A je mo?no, da bi zaradi le?aja kej avto treslo? Jaz sicer na AC ne sli?im ni?, mi pa malo trese okoli 120. Se pa en ?uden zvok kot vebastu..vuuuu sli?i tam okoli 60. Lahko da so gume, ?eprav jih mam drugo seznono, skoraj ni? rabljene.
Komot je lahko. Guma pa tud hitr jajcasta rata. A jih sam menjas al so bile centrirane ob menjavi?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Meni je tudi rekel, da ne more nic pomagati glede sob na mk1 sestki ker imam webasto dodatno not...
Svasta.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani