Skoči na vsebino
CX-5 tresenje zunanjih ogledal
Napisano

V zivljenju mi ni na nobenemu avtu treslo speglov. To moa da je trdno, saj to ni yugo sistem na en vijak

Sej v bistvu ne trese dobesedno, bolj so kot neke rahle vibracije. Ugotovil sem, da nekaj pride v resonanco in malo zavibrira ?pegel. Na na?ih avtocestah nisem tega zaznal. In to se dogaja nekje pri 130/uro,pozneje ne ve?. Nad 180 pa itak ne rabi? ve? ogledal. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To je posledica ?paranja Mazde, so verjetno spet pri?paral kak ? pri ogledalih.

Imam M3 BK zni?ano s ?portnimi fedri in ni? ne trese ogledal po slabi cesti, trese pa mene v notranjosti, hehhe

Tukaj je govora o "mo?kih" klhitrostih ne o cijazenju. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Danes sem malo kontroliral to ogledalo in ugotovil sem, da vsaj pri meni, to trese, ko je cesta neravna oz. grbinasta. In v Avstriji so take ceste kar v ve?ini. Bom moral kontrolirati ?e na na?ih gladkih cestah.Sicer pa mene to ne moti. Mislim, da je to tudi posledica trdega podvozja 6-k.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12 V vti?nice ne delajo
Napisano

Hm, danes sem kon?no imel malo ?asa in sem zmeril napetost v vti?nicah... 13,5V.Wtf?

In ja, je res bolj globoka vti?nica kot na stari 6-ki. Sem Zamenjal vtika? in glej ga zlomka- deluje.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12 V vti?nice ne delajo
Napisano

Thx.Bom preveril. Sem pa nekaj bral en enak primer na forumu in je ugotovil, da potrebuje globlji vti?, ker naj ne bi bil standarden. Ali je to mo?no?

Upam, da probavas s kontaktom, ker ce se prav spomnim, vticnice niso stalno pod napetostjo... vsaj tiste v kabini so take...

Ja, to vem.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

12 V vti?nice ne delajo
Napisano

Danes sem hotel priklopiti 12V hladilnik zadaj v prtlja?niku, a ni delal. Tudi v ostalih vti?nicah po avtu ni deloval. Za se prepri?at, ?e hladilnik sploh deluje, sem ga priklopil ?e v staro 6-ko.Tam dela, se pravi, da je problem najbr? v kaki varovalki. A ima kdo pojma, kje bi bila v 6-ki,FL varovalka za vti?nice?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Tik pred za?etkom regeneracije 10024589e1c1ca186cd490c73039f1c5.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Fak, tole izgleda stra?ljivo... nek error, pa en kup temperatur. ?e bi meni tako kazalo, bi se takoj na prvi pumpi ustavil, da mi kaj ne crkne.Ni to zame. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kaj pa razni golfi II, pa mercedesi iz 80-ih,pa predpotopni delavski kombiji, pa na?e mazde 6 brez dpf filtra. Kdo bo pa to spravil s cest? Ena mazda 6 skyactiv brez dpf filtra je ?e vedno laboratorij za zgoraj omenjene "delavne" stroje.

@Alex: tak nekak, kot je opisal Shrek, kar se imenuje metoda bele rokavice. Druga?e pa: https://www.idnes.cz/auto/autoservis/filtr-pevnych-castic.A161219_114541_autoservis_fdv

Kjer utemeljujejo, da bi se lahko zgledovali po nem?kih in avstrijskih policistich, ki te po navedbah ?lanka, po?ljejo na tehni?ni pregled, in ?e tam ugotovijo, da ga nima? ali ma? nelegalno popravljenega, kazn.

Aja pa v ?lanku ?e navajajo, da bi blo fajn k bi zni?ali ceno DPF filtrov, baje bi potem ljudje tolk ne demontirali ...

Sem vpra?al kolega, ki dela na tehni?nem, kdaj bodo to za?eli kontrolirati. Rekel je, da kot prvo stanejo te ma?ine za kontrolirati full, kot drugo ni nekega velikega interesa za to kontrolirati. V naslednjih desetih letih naj ne bi ?e bilo tega pri nas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@Jest: Pa da prilijem, ?e eno kanglo goriva: nekje je treba za?et, in kot glih ugotavljamo v niti "Prigode v prometu", je treba za?et pri nas samih, ne? :) Drga? pa ja, kot ZMAJ pravi, bo treba lokalno kupovat xD Pa spet smetimo tle nit ... ajajaj :D

@Spektr: ja na ?e?kem je glih pred kratkim bla polemika, zakaj policaji ne izrekajo kazni za odstranjen DPF, kljub temu da imajo to pristojnost ...

Kako pa policaji to ugotovijo? Se ule?ejo pod avto, razre?ejo pleh dpf-ja in re?ejo:"ahoj, policaj te ulovii.Dam ti kazni?ku." :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sem lih hotu re?t :) Jaz bi najprej preveril na ?em je stvar. Lahko da je kaka malenkost.

Jap, malenkost tipo zapackan dpf filter... cena? - sitnica. Malenkost ve? kot jurja pride nov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 diski
Napisano

Meni se to zdi ful drago za samo sprednje diske in ploscice. Jest sem dal 180 za komplet spredaj in zadaj textar. Je res da je druga generacija, ampak ni take razlike v ceni.

Mislim, dacje zimermann iz drugega filma-ve?ja kvaliteta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 diski
Napisano

Meni je treslo ?e ko sem dobil rabljenega,.. sam opazi? to ?ele pri velikih hitrostih naprimer na avtocesti,.. pa sm takrat rekel da menjam ko gredo plo??ice. Pol Alex ti pravi? da mogo?e odpravim te?avo samo ?e menjam obloge ?

Ne vem, ?e je isto pri 6 ki III.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 diski
Napisano

Meni je pri 2016 treslo pri 50k kilometrih, s tem da jih je prvi lastnik ?e pod garancijo menjal pri ca. 25.000. Do sedaj sem imel ?e lepo ?tevilo avtov, a ?esa podobnega pri nobeni znamki nisem do?ivel, niti blizu tega...

Pa dobro, kaj delate s temi bremzami? Kot smo ?e ugotovili, je problem v plo??icah in ne v diskih. Plo??ice so pa? pretrde original(verjetno so mislili, da naj bi ve? zdr?ale), jih zamenja? in je mir. Meni ?e nikoli ni treslo.Na tej zadnji pa sem pogledal in so gor ate. Zdej ne vem, ali so samo za nem?ki trd ali jih imajo vse nove 6-ke original vgrajene.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Mrau?k M?k - sam eni ?e vedno ne verjamejo, da se je marsikaj spremenilo in da se celo z balkanci, da la?je poslovat. Ampak niso samo Nemci, Britanci so ?ele katastrofa pa tudi skandinavci niso ve? pojem zanesljivosti... ?al, la?je se je s Slo firmo zment, kot pa z vsemi na?tetimi, ki so cepljeni na to, da te nategujejo.

He, he, dogovarjanje s slovenskimi firmami-mi?n inposibel. Poslati mora? najprej enih par mailov, pa ?e telefonsko, pa na koncu pridejo brez rezervnih delov, ki jih potrebujejo. Vsako leto ve?ja katastrofa na vseh podro?jih.

Avstrijska firma-po?ljejo mail, kdaj in ob kateri uri pridejo, naredijo in ti prinesejo samo nalog za podpisati.Z nemci enako.Pride pa firma iz ZG.-hrva?ka,pa porabijo cel dan, da nekaj kao popravijo, ostalo bodo re?ili drugi?. Seveda, spet potni stro?ki, pa dnevnica... balkan, in teh navad so se navlekli ?e na?i. Katastrofa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Adaptacija avtomatskega menjalnika
Napisano

Moja ima 50.000km. Filtra nebi menjal ?e, dokler ne pote?e garancija. Bi pa menjal samo olje, ne vem pa ?e ali samo drain out ali vse?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kateri letnik je? Lahko bi objavil kako sliko pa malo opisal 6-ko v predstavitvi ?lanov :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Aha, se pravi, da je vpoklic za 1.gen.6-k? Ker v pismu ni? ne pi?e ne za kateri model gre ne za letnik ne ?t. ?asije ne. Kar ?lampasto vse skupaj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Tudi jaz sem dobil vpoklic za airbage.Se tudi bojim, da ko bodo kaj ?arali, da se bodo pohavili kak?ni ?ri?ki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5 menjava diskov
Napisano

Jaz sem mel prej EBC na M3 in ?e prej na Hondi pa so top!

Standardni EBC program Ultimax je isti rang kot ATE, s tem da ima EBC ?portni program ki je ?e bolj?i, plo??ice RedStuff, YellowStuff, ?portni diski dvodelni diski..... dost vozijo tudi na bolj hudih avtih ala Evo in Impreza STI.

Jaz sem jih imel tudi na p306 gti. Pozneje sem pre?altal na ferodo 2500.Tudi vrhunske ?portne plo??ice. Je pa res, da takoj prvi?, ko so ?e hladne malo slab?e primejo. Ko se segrejejo so top. Je pa tudi res, da mora? imeti gor primerne diske za te plo??ice. Original bi po moje zvilo po 250 kilometrih in prvem de?ju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.