Skoči na vsebino
Par lu?k
Napisano

Pelko ti zrihta ceneje. Druga?e pa probaj kje na servisu, ?e mogo?e koga pozna?. Jaz sem jo pred leti dobil za 230?, imel sem pa tudi ponudbo za 250?takrat. Z delom vred.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6, 2.0D 2007
Napisano

ja sej od za?etka jih je delal na 35 km ... zdej so na 120 v povpre?ju ...

Spremljaj regeneracije. Jaz sem iz zacetnih 80km z leti prisel na 250 :-) . pa se ne hecam :-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdina mobilna pomoč - MES
Napisano

Mo?nika se izogibaj, razen ?e ho?e? potem naknadno hodit tja ?e ene parkrat, da bo? uveljavljal garancijo na opravljeno delo.

AC Cosmos na celov?ki imajo li?arijo, ampak ?voh. Lahko ti moj blatnik poka?em, kak odtenek je :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 TOL?ENJE ?OB
Napisano

Ma sm probaval ene 5 minut pa ne gre. Kdaj si pa ti to delal? Ker motor more bit ogret, pa va?na je tudi zunanja temperatura. Se spomnim ko mi je Jure iz Cosmosa ?telal ?obe pozimi, pa ni ?lo ker je bla gara?a premrzla....

Sem ?el ?e enkrat probar, desni zgornji pin ane, pa ni ?lo. Motor ni bil ogret...itak

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 TOL?ENJE ?OB
Napisano

evo sm probal, pa mi ni uspelo. Mogo?e bo v drugo. Ali pa sem premehko ?ico notr tla?il.

A je va?no kam na ?asijo potem 5x tapkne?? Jaz sem zraven tega boxa na en pleh.

Me pa zanima, ?e je to isto kot nastavljanje ?ob na testerju? Najbr? ne.

Pa koliko ?asa jih kalibrira da vem v kolkem ?asu it nazaj pogledat na armaturo, ?e lu?ka utripne al ne..

P.s.

?akam na zobarja pa mam ?as. A je va?no na kerem koncu kabla dr?i? kontakt, kje ga pa prekinja?? Se pravi al konektor al masa?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 TOL?ENJE ?OB
Napisano

To je pod havbo, na desni strani pod plasticnim pokrovom. Tist pin, ki je narisan moras 5x v casu 4sec "briknat" proti masi. Kalibracija traja par minut. Med kalibracijo se obrati zvisujejo pa zni?ujejo. Vcasih je potrebno postopek ponoviti.

Thx :-)

Aja, je pa zanimiv zakaj se to raz?tela. Je blo ?e govora o tem pa nobene pametne ugotovitve. Mogo?e slabe ?obe al pa bug od mazde :-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 TOL?ENJE ?OB
Napisano

Tudi na moji mazdici opazam podobne simptome:

-cukanje

-klenkanje pri malih obratih

Pa sem se odlocil,da naredim kalibracijo ?ob. Po kalibraciji so vsi ti simptomi izginili. Avto se je peljal kot nov. Vendar pa se je po nekaj 100 kilometrih zadeva ponovila. Tako, da sem zdaj ze veckrat kalibrilal sobe, pa se stvar obnese za nekaj 100km. Ni mi jasno, zakaj se ?obe po nekaj 100km "raz?telajo" ???

Kalibracijo sem naredil sam po tehle navodilih http://www.cdn.dk/mazda6/tips.htm

Enostavna zadeva, vsak si lahko sam naredi kalibracijo . Mislim, da je boljse narediti kalibracijo pri zagretem motorju.

?e ma kdo voljo naj poiskusi, pa poro?a.

Zanimivo ,to bom pa probal za ?obe. Se pravi rabi? sam en kos ?ice. Aja a te varovalke so v kabini al pod havbo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.